Daljinec in centralno zaklepanje avta

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
zocky
Kraj: Zagorje

Daljinec in centralno zaklepanje avta

Odgovor Napisal/-a zocky »

Živjo!

Na Cliotu (II) 99l mam centralno zaklepanje na daljinca.

Zanima me, če se da domet tega daljinca kaj zmanjšati? Ker me zlo moti, ko se mi avto odklene tudi če sem dosti oddaljen od njega.

Strah me je, če avto pustim nekje na parkirišču pa grem nekam in po nesreči pritisnem, ko dam ključe v žep in se mi avto odklene.

Ker živim v bloku in pred blokom imamo parkirišče, kjer se nahaja avto in mi daljince odklene avto, če v stanovanju pritisnem gumb. Tudi to me zelo moti! Kaj če se po nesreči pritisne pa imam pred blokom odklenjen avto... :/

Mogoče, kdo ve kako zmanjšati domet?

Hvala za pomoč

LP
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Če se vrata ne odprejo v 30 sekundah se avto nazaj zaklene :wink:
Uporabniški avatar
zocky

A res? Nism tega probal! Bom jutri poskusil...

Ampak vseeno... bi si zmanjšal domet...

PS: Razmišljaš sem da bi si malo na daljincu spraznil baterijo :) Sam ne vem kako naj jo spraznem :)
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Če boš spraznu baterijo domet ne bo nič manjši. :D in ja funkcija avtomatskega zaklepa vrat dela na princip da če odkleneš avto se ti le ta zaklene nazaj po 30 sekundah če se v tem času ne odpre vrat.
Lahko pa na baterijo oz. na vezje prilotaš še eno led diodo ki bo zasvetila ko boš pritisnil tipko za odklep, posledično bo skozi vezje stekel manjši tok in s tem se bo zmanjšala razdalja odklepa.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Matr, nenavadna težava - kolega je imel na Meganu Coupeju, l. 1998 lih obratno težavo, da mu je daljinc "nesel" samo kakih 5 metrov, isto je bilo tudi po menjavi baterije! :oops: :lol:
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Njegov daljinec ne dela na radijski signal,zato lovi na tako malo razdaljo.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

zizek napisal/-a:Njegov daljinec ne dela na radijski signal,zato lovi na tako malo razdaljo.
X2
Letnik 99 dalje (ph-2) ima to že rešeno.
Samo je pa res, nenavadna težava. Kaj pa če vežeš vmes kak uporček?
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

hehe ko sem imel jaz na laguni letnik 2002 še prvo kartico z možnostjo auto lock mi je ročni odklep in zaklep tud nesel kar daleč, sigurno kakšnih 13m, rezerva mi pa prime včasih na kakšnih 5 metrih ( več nikol ) včasih čisto pri šipi...včasih pa moram ročno s klučem odpret avto=) pa kartica nikoli rablena...mal je res smešna ta laguna, nikol mi ni dougčas z njo=))
na servisu je pa nova z inštalacijo slabih 200€...nej si u rit utaknejo ta dnar;)
tako da glede prevelzga dometa se jest nebi sikerou;) vrži gor kakšno diodo, kakor je že bilo rečeno in bo zadeva rešena;)
lament

Odgovor Napisal/-a lament »

Tudi ovijanje v alu folijo (z notranje strani, samo vmes daj še nekaj električno neprevodnega) ali krajšanje antene (če je to navadna žička in ne del PCBja) zna pomagati...

LP
Uporabniški avatar
zocky

Sm probu, če se avto po 30s (če se vrate ne odprejo) zaklene. In ja... sm se kr načaku pa ni blo nič od tega. Se ni zaklenu!

Ja lotu neki glih nebi gor ... ker tut ne znam :) Bom pa probu tist z folijo... če bo kej pomagal :)

Če bo kej sprememb... sporočim :)

Za enkrat hvala za pomoč :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

zocky napisal/-a:Sm probu, če se avto po 30s (če se vrate ne odprejo) zaklene. In ja... sm se kr načaku pa ni blo nič od tega. Se ni zaklenu!

Ja lotu neki glih nebi gor ... ker tut ne znam :) Bom pa probu tist z folijo... če bo kej pomagal :)

Če bo kej sprememb... sporočim :)

Za enkrat hvala za pomoč :)
Sm 100%, da se tašči zaklene sam prej kot v 30s. Clio Storia, 2007, 1.2 16v s standardno dodatno opremo (klima, abs, elektrika...).
Uporabniški avatar
zocky

Ja sam ma letnik 2007. Moj je 99 + nekam čuden daljinec za zaklepanje ma!

Mam občutek, da je bil dodatno vgrajen?

Jutri slikam pa priložim slikco, da bote vidl :)

PS: Sm odklenil avto in poleg stal več kot 2 minute in se ni zaklenil :)
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Iz kje si?
Aja malo poslikaj zadevo ja bi blo fajn. Glede lotanja, če si kje blizu LJ se lahko do mene pridrajsaš pa probava.
Uporabniški avatar
zocky

Evo slikce daljinca!

Ma kdo takšen daljinec pri Cliotu 99 letnik (1.2 mašinca).

Slika

Slika

Drugač sm pa iz Zasavja! :)

PS: Dones popoldan k bom mel pavzo od učenja grem daljinca zavijat u folijo :) bomo vidl kaj bo ;)
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

To je dodatno montirana zadeva, orginal bi mogu tist gum na ključu zaklent avto. tole je pa videt da dela na radijskem principu in ne na infrared.
Odgovori