Kateri senzor?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Laky
Kraj: Hrastnik

Kateri senzor?

Odgovor Napisal/-a Laky »

Pozdravljeni.Včeraj se mi je zgodilo,da mi Laguna dci ni hotela nekaj časa vžgati :roll: Pred tem sem se normalno pripeljal do doma,po eni uri pa ni hotela vžgati,samo zaganjač je zaganjal vendar ni vžgala.Preveril sem črpalko,vendar dela,v kaj drugega se pa nisem poglabljal.Nekajkrat sem še probal vžgat in mi je preden sem čisto spraznil akumulator vžgala in nato ugasnila.Avto sem kasneje vžgal na kleme z drugega akumulatorja,avto pa je vžgal normalno.Malo sem se pozanimal in sem zvedel,da radi crkujejo senzorji,včasih pa samo nagajajo en čas.Sem malo pred dopustom in nebi rad,da mi crkuje med dopustom,in me zanima kater senzor in kje se nahaja,je treba pogledat,spucat ali zamenjat,da bo stvar delovala kot je treba.Na armaturi se pa ni prižgala nobena lučka.

lp Laky
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

preveri čitalec kartice !!!!!

vzami ga narazen in poglej če slučajni ni odlomljen kakšen kontakt v čitalcu, demontaža/montaža je preprosta, preglej na forumu

Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Laky

Doktor DJ hvala za odgovor,sem pozabil napisat da imam starejšo Laguno 2000 1,9 dci,vseeno hvala za tvoj trud.Danes se mi je spet ponovilo,se pripeljem do trgovine in parkiram.Pridem čez 2 uri nazaj spet noče vžgat,počakam eno uro(vmes mal probavam vžgat)potem se me pa usmili in vžge,mislm,za popizdit :mad:,a ni to senzor odmične gredi :roll: in kje se nahaja???
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Pelji jo na tester. Te boš videl kaj je narobe. ne menjuj nekaj na brezveze.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brobins »

Kot je rekel Sebastijan. Pelji na tester.
Sam sem imel podoben problem. Menjali so senzor na odmični gredi. Če ta ne bi odpravil težave bi menjali, če se prav spomnim, senzor obratov na vztrajniku.
Uporabniški avatar
Laky

Sem že naročen na servisu,samo bom na vrsti komaj v torek,sem mislil mal sam popravit-očistit,če se kaj da storiti,ker do torka bo še kar nekaj postankov,se mi zdi :roll:
Uporabniški avatar
Laky

Evo,zamenjali senzor na vztrajniku in sedaj en teden,da se ga sprobava,da vidimo če je to to.Zaenkrat kaže vse dobro :lol:(na testerju ni nič pokazalo) :roll:
Odgovori