Nakup olja
some1 napisal/-a:Finta je, da olje izgublja na kakovosti, ko enkrat do njega prodre zrak.. In na servisu ne dobite niti priblizno takega olja, kot če ga kupite sami in zamenjate ali vam ga zamenja mehanik.. Tam sod odprejo in nekateri sodi stojijo odprti tudi po pol leta, če nimajo veliko menjav.. Zato, če je že potrebno peljati avto na uradni servis zaradi garancije vedno s seboj prineseš olje in ga bo pred menoj vlil v avto...
So tudi nekateri junaki na servisu, kateri olje, ki ga prineseš pobašejo v svoj žep.Notri ti pa dajo olje iz soda.
Podpis pod vse zgoraj omenjeno
Sam sem delal pri servisu visokega ranga in smo imeli vrhunska olja v sodih, ki so bila na odprtem tudi po več kot eno leto. Ampak ne vsa, ker tista, ki niso bila za "določene" motorje so hitro zmanjkala. Obstajajo pa tudi servisi kjer imajo olje v eno litrski embalaži. Sam sem to videl pri BMWju in Toyoti
Olje v sodih je ponavadi da pumpo. Ko olje izčrpaš kolikor ga pač rabiš ostane v sami pumpi nekaj olja in tudi sama pumpa ne spušča zraka noter.
Kje ma kdo kak podatek da se olje na prostem oz. v stiku z zrakom kvari? Pa sej ni to mleko.
Kje ma kdo kak podatek da se olje na prostem oz. v stiku z zrakom kvari? Pa sej ni to mleko.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
OK, ce jest prinesem svoje olje (Elf original iz Leclerca) na Renault servis (avto se v garanciji), ali me lahko zavrne kar tako? Naj kdo se pove, ce se mu je isto zgodilo kot meni in kateri servisi naj ne bi komplicirali?dark napisal/-a:some1 napisal/-a:Finta je, da olje izgublja na kakovosti, ko enkrat do njega prodre zrak.. In na servisu ne dobite niti priblizno takega olja, kot če ga kupite sami in zamenjate ali vam ga zamenja mehanik.. Tam sod odprejo in nekateri sodi stojijo odprti tudi po pol leta, če nimajo veliko menjav.. Zato, če je že potrebno peljati avto na uradni servis zaradi garancije vedno s seboj prineseš olje in ga bo pred menoj vlil v avto...
So tudi nekateri junaki na servisu, kateri olje, ki ga prineseš pobašejo v svoj žep.Notri ti pa dajo olje iz soda.
Podpis pod vse zgoraj omenjeno![]()
Sam sem delal pri servisu visokega ranga in smo imeli vrhunska olja v sodih, ki so bila na odprtem tudi po več kot eno leto. Ampak ne vsa, ker tista, ki niso bila za "določene" motorje so hitro zmanjkala. Obstajajo pa tudi servisi kjer imajo olje v eno litrski embalaži. Sam sem to videl pri BMWju in Toyoti
Lahko prineseš tako olje (original zaprto) in te ne smejo zavrnit. Ti pa lahko serje kakšen kekec, samo se mu lahko razloži zadevo oz. pripelje primernejšega človeka če hoče, da mu to razloži. Jaz sem bil na Malgaju & Realu s takim oljem in avtom v garanciji.sranjemir napisal/-a:OK, ce jest prinesem svoje olje (Elf original iz Leclerca) na Renault servis (avto se v garanciji), ali me lahko zavrne kar tako? Naj kdo se pove, ce se mu je isto zgodilo kot meni in kateri servisi naj ne bi komplicirali?
We are forced to act as if we are free...
schik napisal/-a:Olje v sodih je ponavadi da pumpo. Ko olje izčrpaš kolikor ga pač rabiš ostane v sami pumpi nekaj olja in tudi sama pumpa ne spušča zraka noter.
A si že kdaj videl kako izgleda ta pumpa na sodu
sranjemir napisal/-a:OK, ce jest prinesem svoje olje (Elf original iz Leclerca) na Renault servis (avto se v garanciji), ali me lahko zavrne kar tako? Naj kdo se pove, ce se mu je isto zgodilo kot meni in kateri servisi naj ne bi komplicirali?dark napisal/-a:some1 napisal/-a:Finta je, da olje izgublja na kakovosti, ko enkrat do njega prodre zrak.. In na servisu ne dobite niti priblizno takega olja, kot če ga kupite sami in zamenjate ali vam ga zamenja mehanik.. Tam sod odprejo in nekateri sodi stojijo odprti tudi po pol leta, če nimajo veliko menjav.. Zato, če je že potrebno peljati avto na uradni servis zaradi garancije vedno s seboj prineseš olje in ga bo pred menoj vlil v avto...
Podpis pod vse zgoraj omenjeno![]()
Če ne bodo komplicirali pri olju, pa bodo komplicirali pri uveljavljanju garancije
Od kje ta podatek?dark napisal/-a: A si že kdaj videl kako izgleda ta pumpa na soduPumpa sama res ne spušča veliko zraka - ga pa zato mala odprtina na sodu, ki mora biti odprta
Ni pa sam zrak toliko sporen, so še tukaj drugi dejavniki, kot je kondenz...itd.. "Zračenje" olja se pa pri kvaliteti olja po enem letu sigurno nekje pozna
Tista odprtina mora bit zaprta. Namenjena je če imaš pipico ne pa pumpo. Pumpa sama spušča zrak kolikor ga rabi pri črpanju.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
schik napisal/-a:Od kje ta podatek?dark napisal/-a: A si že kdaj videl kako izgleda ta pumpa na soduPumpa sama res ne spušča veliko zraka - ga pa zato mala odprtina na sodu, ki mora biti odprta
Ni pa sam zrak toliko sporen, so še tukaj drugi dejavniki, kot je kondenz...itd.. "Zračenje" olja se pa pri kvaliteti olja po enem letu sigurno nekje pozna
Tista odprtina mora bit zaprta. Namenjena je če imaš pipico ne pa pumpo. Pumpa sama spušča zrak kolikor ga rabi pri črpanju.
Odprtina mora biti odprta, ker če ni, se v sodu ostvari podtlak in ti "stisne sod". Pišem iz izkušenj
Odvisno od pumpe. Mam že skoraj prazen sod ampak ga še ni stisnilo. Tist čep je pa zaprt.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Če se spomnim bom poslikal ko pridem domov.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG