Nakup olja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

pusti jo, vidis da ne sprejme mnenja drugih :)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
dark

Odgovor Napisal/-a dark »

some1 napisal/-a:Finta je, da olje izgublja na kakovosti, ko enkrat do njega prodre zrak.. In na servisu ne dobite niti priblizno takega olja, kot če ga kupite sami in zamenjate ali vam ga zamenja mehanik.. Tam sod odprejo in nekateri sodi stojijo odprti tudi po pol leta, če nimajo veliko menjav.. Zato, če je že potrebno peljati avto na uradni servis zaradi garancije vedno s seboj prineseš olje in ga bo pred menoj vlil v avto...

So tudi nekateri junaki na servisu, kateri olje, ki ga prineseš pobašejo v svoj žep.Notri ti pa dajo olje iz soda.

Podpis pod vse zgoraj omenjeno :!:
Sam sem delal pri servisu visokega ranga in smo imeli vrhunska olja v sodih, ki so bila na odprtem tudi po več kot eno leto. Ampak ne vsa, ker tista, ki niso bila za "določene" motorje so hitro zmanjkala. Obstajajo pa tudi servisi kjer imajo olje v eno litrski embalaži. Sam sem to videl pri BMWju in Toyoti :!:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Olje v sodih je ponavadi da pumpo. Ko olje izčrpaš kolikor ga pač rabiš ostane v sami pumpi nekaj olja in tudi sama pumpa ne spušča zraka noter.
Kje ma kdo kak podatek da se olje na prostem oz. v stiku z zrakom kvari? Pa sej ni to mleko.
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

dark napisal/-a:
some1 napisal/-a:Finta je, da olje izgublja na kakovosti, ko enkrat do njega prodre zrak.. In na servisu ne dobite niti priblizno takega olja, kot če ga kupite sami in zamenjate ali vam ga zamenja mehanik.. Tam sod odprejo in nekateri sodi stojijo odprti tudi po pol leta, če nimajo veliko menjav.. Zato, če je že potrebno peljati avto na uradni servis zaradi garancije vedno s seboj prineseš olje in ga bo pred menoj vlil v avto...

So tudi nekateri junaki na servisu, kateri olje, ki ga prineseš pobašejo v svoj žep.Notri ti pa dajo olje iz soda.

Sam sem delal pri servisu visokega ranga in smo imeli vrhunska olja v sodih, ki so bila na odprtem tudi po več kot eno leto. Ampak ne vsa, ker tista, ki niso bila za "določene" motorje so hitro zmanjkala. Obstajajo pa tudi servisi kjer imajo olje v eno litrski embalaži. Sam sem to videl pri BMWju in Toyoti :!:
OK, ce jest prinesem svoje olje (Elf original iz Leclerca) na Renault servis (avto se v garanciji), ali me lahko zavrne kar tako? Naj kdo se pove, ce se mu je isto zgodilo kot meni in kateri servisi naj ne bi komplicirali?
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Nimajo ti kaj nasprotovat, če prineseš svoje olje. Saj boš še vedno delo plačal.

Tudi jaz sem šel zadnjič po kruh v Jager in prišel domov s kruhom in oljem (pa ne jedilnim :lol: )
Olje se že pretaka po drobovju moje Lagune. Glede na to, da ga menjam na 15000 bo po moje že zdržalo.
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

sranjemir napisal/-a:OK, ce jest prinesem svoje olje (Elf original iz Leclerca) na Renault servis (avto se v garanciji), ali me lahko zavrne kar tako? Naj kdo se pove, ce se mu je isto zgodilo kot meni in kateri servisi naj ne bi komplicirali?
Lahko prineseš tako olje (original zaprto) in te ne smejo zavrnit. Ti pa lahko serje kakšen kekec, samo se mu lahko razloži zadevo oz. pripelje primernejšega človeka če hoče, da mu to razloži. Jaz sem bil na Malgaju & Realu s takim oljem in avtom v garanciji.
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
dark

schik napisal/-a:Olje v sodih je ponavadi da pumpo. Ko olje izčrpaš kolikor ga pač rabiš ostane v sami pumpi nekaj olja in tudi sama pumpa ne spušča zraka noter.
Kje ma kdo kak podatek da se olje na prostem oz. v stiku z zrakom kvari? Pa sej ni to mleko.

A si že kdaj videl kako izgleda ta pumpa na sodu :?: Pumpa sama res ne spušča veliko zraka - ga pa zato mala odprtina na sodu, ki mora biti odprta :!: Ni pa sam zrak toliko sporen, so še tukaj drugi dejavniki, kot je kondenz...itd.. "Zračenje" olja se pa pri kvaliteti olja po enem letu sigurno nekje pozna :wink:
Uporabniški avatar
dark

sranjemir napisal/-a:
dark napisal/-a:

OK, ce jest prinesem svoje olje (Elf original iz Leclerca) na Renault servis (avto se v garanciji), ali me lahko zavrne kar tako? Naj kdo se pove, ce se mu je isto zgodilo kot meni in kateri servisi naj ne bi komplicirali?

Če ne bodo komplicirali pri olju, pa bodo komplicirali pri uveljavljanju garancije :agrue:
Uporabniški avatar
schik

dark napisal/-a: A si že kdaj videl kako izgleda ta pumpa na sodu :?: Pumpa sama res ne spušča veliko zraka - ga pa zato mala odprtina na sodu, ki mora biti odprta :!: Ni pa sam zrak toliko sporen, so še tukaj drugi dejavniki, kot je kondenz...itd.. "Zračenje" olja se pa pri kvaliteti olja po enem letu sigurno nekje pozna :wink:
Od kje ta podatek?
Tista odprtina mora bit zaprta. Namenjena je če imaš pipico ne pa pumpo. Pumpa sama spušča zrak kolikor ga rabi pri črpanju.
Uporabniški avatar
dark

schik napisal/-a:
dark napisal/-a: A si že kdaj videl kako izgleda ta pumpa na sodu :?: Pumpa sama res ne spušča veliko zraka - ga pa zato mala odprtina na sodu, ki mora biti odprta :!: Ni pa sam zrak toliko sporen, so še tukaj drugi dejavniki, kot je kondenz...itd.. "Zračenje" olja se pa pri kvaliteti olja po enem letu sigurno nekje pozna :wink:
Od kje ta podatek?
Tista odprtina mora bit zaprta. Namenjena je če imaš pipico ne pa pumpo. Pumpa sama spušča zrak kolikor ga rabi pri črpanju.

Odprtina mora biti odprta, ker če ni, se v sodu ostvari podtlak in ti "stisne sod". Pišem iz izkušenj :)
Uporabniški avatar
schik

Odvisno od pumpe. Mam že skoraj prazen sod ampak ga še ni stisnilo. Tist čep je pa zaprt.
Uporabniški avatar
dark

schik napisal/-a:Odvisno od pumpe. Mam že skoraj prazen sod ampak ga še ni stisnilo. Tist čep je pa zaprt.
Bil sem že v marsikateri delavnici in tudi sam sem že dostikrat montiral pumpe na sode in še nisem videl take pumpe.
Uporabniški avatar
schik

Če se spomnim bom poslikal ko pridem domov.
Odgovori