Clio 1.8 16V olje
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Najprej poizkusi zamenjati olje za 10w/40. Tule sigurno črpalka ne da dovolj pritiska, zdaj ali zaradi same obrabljenosti črpalke ali pa zaradi slabega olja. Je pa možno da so ojnični ležaji zanič in in zato ni dovolj pritiska.
Stikalo pa verjetno ni zanič ker tudi števec za pritisk olja pokaže slab pritisk. Mislim da mora imeti še en senzor ki meri velikost pritiska ne samo ali ga je dovolj ali ne. Pa še avto nekam težko teče na prostem teku.
Zamenjava olja za 10/w40 je začasna in poceni rešitev. Vseeno pa mislim da bo potrebno oljno korito dol vzeti pa pogledati ojnične ležaje pa oljno črpalko.

Stikalo pa verjetno ni zanič ker tudi števec za pritisk olja pokaže slab pritisk. Mislim da mora imeti še en senzor ki meri velikost pritiska ne samo ali ga je dovolj ali ne. Pa še avto nekam težko teče na prostem teku.
Zamenjava olja za 10/w40 je začasna in poceni rešitev. Vseeno pa mislim da bo potrebno oljno korito dol vzeti pa pogledati ojnične ležaje pa oljno črpalko.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Najboljša rešitev bi bla zavijačit notri senzor za tlak za katerega se ve, da prav kaže. Pol se hitro ugotovi ali tlak je ali ni. Zakaj ga ni, če ga ni, je pa potem spet naslednja stopnja. Obrabljena oljna pumpa, obrabljeni ležaji,...
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

ja tako se vozim okoli
sem pa prej imel prenizek prosti tek okol 550 je bilo potem sm ga dvignu na 750 pa je blo uredu takrat se lucke ze ugasnejo ampak sm zdej spet spustu nazaj ker se je učasih zatiku prosti tek na 1500.
nevem jst bom zamenju olje zdej mam 10w40 bom dal 15w40 usput bom pa se dihtungo na karterju zamenju k malo pusca. tuki je link od moje teme.
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... highlight=
lp
nevem jst bom zamenju olje zdej mam 10w40 bom dal 15w40 usput bom pa se dihtungo na karterju zamenju k malo pusca. tuki je link od moje teme.
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... highlight=
lp
aha. Sem si predstavljal drugače to napako z lučko na armaturki..bam88 napisal/-a:ze spet? to je ista tezava zarad ktera sm ti razlagal zakaj nebi sou v krsko.
Sem mislil, da ti konstantno gori neglede na to kolko obratov je.
Upam da odpraviš čimprej, dokler nebo prepozno.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman