Problem-laguna

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Laky
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Laky »

sinko napisal/-a: se mi zdi da bolj je olje sfu*** majn je teh krogcev na armaturki

Sem tudi jaz že opazil,da,če gre olje proti koncu(oblaufan)da ga začne avto kurit,ko pa sem ga zamenjal je pa nehal kurit olje

lp Laky
Uporabniški avatar
sligi

Odgovor Napisal/-a sligi »

tisto mastno je zato ker je šlo tesnilo tam prav na tistem kosu ki je privijačen na sesalni kolektor, to menjaj pa bo, vsega skupaj cca 5 minut dela pa enih 10-15eur.
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

Pozdravljeni vsi skupaj!

imam en, zaenkrat še manjši problem pri Laguni II letnik 2002, 1.9 DCI, 88kw, prevoženih cca 155.000 km in sicer:
opažam da ima avto cca 15-30% manj moči, očitno več kadi kot sicer, to je zelo opazno ko se vozim domov iz službe s prižgano klimo ( v vročih dneh se je poznalo da je bil avto malo len, ampak trenutno je pa to očitno vsaj še enkrat toliko ), tud zjutri ni nevem kako poskočen, ko obrati presežejo 3000rpm dobi motor nek čuden, bolj hrupen zvok kot sicer, dim je konstanten črn.
Klical sem svojega mehanika, tako da grem v ponedeljek na pregled kaj naj bi to bilo. Rekel mi je da bi lahko bilo ali EGR ventil ali luftmeser ali turbina,...Povejte mi PROSIM, kaj bi to lahko bilo?se komu kaj sanja?

Naj povem, da je bil intercooler menjan pri cca 120.000km, ščiščeni vodi, očiščen nek mehanski del na turbini,na servisu so mi nalili še neke aditive za pucanje šob,...vse to pri cca 120.000 km. Težav z EGR ventilom in luftmeserjem še nisem imel, niti z drugimi deli na motorju, vse je še originalno!
res da sem še mlad šofer, vendar avto peljem normalno ( hladnega ne tišim, pri ogretem motorju pa vrtljaji pri prehitevanju ne presegajo 3500 rpm ), vozen večinoma po ljubljani, brez nekih hujših relacij ( vem da dizli niso najbolši za take zadeve ) servisi delani na ne več kot 15.000km. skratka avto uhranjen kot se spodobi...

Lp,
Žiga
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

To da ti kadi črn dim je zaradi mestnega jahanja. Vidim pri moji, ko so bile relacije ni nikoli kadil, sedaj ko se bolj guncam po mestu, bognedaj da pohodiš, ker tisti za mano nič ne vidi. Malo se hecam, ampak res bolj kadi.
To da je len je pa verjetno zaradi klime. Ne delaj si stroškov za brezveze. Ko bo kaj konkretno crknilo boš to vedel.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pomoje je problem EGR ventil. Treba samo očistit kolikor vem. Drugač je pod sticky ena tema samo o tem ventilu.
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

ja jest res mislm in upam da je res kej v zvezi z EGR ventilom...upam da se bo zadeva uštimala. drgač pa nebi blo slabo mal preterat avtomobila na AC...sam to bom šou po obisku pri mehaniku, da nebom še kej zjebu;)

a ma še gdo kšno idejo kaj bi lahko blo??

Lp
Odgovori