Problem-laguna

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
anyy
Kraj: Hoče

Problem-laguna

Odgovor Napisal/-a anyy »

Imam en problem in sicer nevem kaj je narobe, da imam na tem delu, ki je označen na sliki vse mastno in to tako, da je še goba na zaščitnem pokrovu vsa prepojena od olja.
Kaj lahko storim? Je to velika napaka in česa?
Lepo prosim za pomoč, da me ne bodo spet mehaniki preveč okoli prenesli kaj je narobe, ker tu sem zgleda lahka tarča.

LP!

Slika

Slika
Renault Laguna Grandtour 1.9dci priv.lux l.04
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

nič dobrega ni to, motor je fuč, oz batni obročki so izrabljeni in ti šopa olje iz motorja v sesalni konektor in pri loputi in egr ventilu teče ven.
malo poglej nazaj po forumu sem že vse opisal.
lahko pa me kontaktiraš in ti še kaj več povem...
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

polanc napisal/-a:nič dobrega ni to, motor je fuč, oz batni obročki so izrabljeni in ti šopa olje iz motorja v sesalni konektor in pri loputi in egr ventilu teče ven.
malo poglej nazaj po forumu sem že vse opisal.
lahko pa me kontaktiraš in ti še kaj več povem...
Zdej pa resnično pretiravaš... kaki batni obročki, motor fuč.... pa najdi mi eno Laguno s takim motorjem pa da nima mastno okol lopute in egr ventila!!!! Se pravi po tvoje so vsi renoji zaribani???
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

"Anyy" tisto masti zaradi oljnih hlapov in zanič tesnila. Če ga boš menjal z novim ne boš nič naredil. Jaz sem uporabil silikon, pa prav tako pride čez. Sem pa s takšno mašino naredil 150.000 km, tako da ni razloga za strah. Vsake toliko pošpricaj s sprejem-razmaščevalcem pa bo za kakšne par mesecev bolje, če te že res tako zelo moti.
Uporabniški avatar
anyy

Nena me ravno toliko moti, me je pa strah, da je kaj narobe. Kaj tisti okrogli tulec je egr ventil, ker je bil pred dvema letoma menjan, lani pa očiščen. Res pa je da mi je v pol leta požrlo oz. zmanjkalo olja od max-muma do min-muma (zdaj nevem koliko je to-1liter?) Slučajno kdo ve, koliko bi prišlo popravilo, če bi bili res batni obročki hin ali ni druge rešitve več za motor? Kaj se lahko zgodi, če se to ne popravi? Avto ima že kar veliko prevoženih km-160.000 in če se to zgodi ko grem na kakšno daljšo pot, si kot ženska ne znam pomagati.

Svetujte mi!

LP!
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kuk km si pa nardila v tem času ko je požrlo olje?
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Če ti je tolko olja popilo v npr. 10000 km (ali celo več), pol tle ne vidim neke težave v potrošnji olja (posledično slabih obročkih). 8)
Uporabniški avatar
anyy

Okrok 10.000-torej sklepate, da so res obročki krivi?
renault112

Odgovor Napisal/-a renault112 »

Kaj pa pomeni to da je na moji mašini od lagune enako mastno tam okrog, olja pa ne žere, vsaj ne opazim na prikazovalnuku ob zagonu..
Uporabniški avatar
anyy

Malo prej kličem enega mehanika, pa me je tako razveselil z novico, da je lahko turbina v kur***u. :evil: Sem se naročila, pa vam poročam o ugotovitvah. Upam na najboljše.
Če pa je kateri s podobnimi težavami in jih je rešil, pa kar na dan z besedo!

Meni tudi na prikazovalniku kaže _ _ dve črtici, na šipki pa je na minimumu, tak da raje preveri na šipki.
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Moraš imeti kvadratke ( olje je zaznano na neki višini karterju ) in ne črtic ( ko izginejo ni olja na neki višini ).
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ti krogci ki ti jih kazi na armaturki so en k***** meni recimo zdaj ko še mam slabega jurja do servisa ne pokaze več nič, napise oil level se mi zdi, ko pogledam palčko, avto parkiran ravno pa je olje, se mi zdi da bolj je olje sfu*** majn je teh krogcev na armaturki
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
anyy

miko 55 napisal/-a:Moraš imeti kvadratke ( olje je zaznano na neki višini karterju ) in ne črtic ( ko izginejo ni olja na neki višini ).
No saj to sem hotela povedati, samo me zgleda nisi razumel. Na prikazovalniku(v armaturki) če je olja dovol so narisani vsi krogci (ali pač kvadratki)in mislim da jih je 6, se zdaj točno ne spomnim. Ko ti olja zmanka se ti krogec izbriše in ostane samo črtica. No to sem mislila, da je bolje olje preverjati na šibki, kot pa se zanašati na prikazovalnik, ker v mojem primeru, če bi še čakala na kakšno črtico bi se vozila ziher brez olja, seveda če bi se sploh še vozila.

@sinko- zdaj pa ne razumem več, kaj ti krogci kažejo kvaliteto ali nivo olja?
Uporabniški avatar
Veron

Odgovor Napisal/-a Veron »

nivo
Uporabniški avatar
Veron

Odgovor Napisal/-a Veron »

**
Zadnjič spremenil Veron, dne 24 Maj 2010, 14:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori