Nove tablice

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

zanimivo, da sem jaz brez problema kupil 2 grba na amzs :)
Uporabniški avatar
RobMayth
Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Odgovor Napisal/-a RobMayth »

jaz pa sem kupil dva grba na Petovia avto............eat yourself
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

jaz ne vem če majo tam gor kake druge zakone, na obali jih razen na upravnih enotah ni zadobit, razen če so kake spremembe, bom pa sam v sredo se pozanimal če se jih da dobit na avtoplusu, grbe mislim seveda, sicer pa jih zaradi mene lahko kupujete tudi v mesnici
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
RobMayth
Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Odgovor Napisal/-a RobMayth »

eh, jaz jih rajše na bencinski, dobim polek še kupone za Shrek kozarce ker si jih grozno želim
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Kolega jih je kupil na LLP v LJ :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
16v-Twingoo
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a 16v-Twingoo »

sinko napisal/-a:In zdaj ne biti pametni in si lepit grbov gor ki na to tablico ne sodijo niti če je v štartu koprski grb in vi bi dali izolskega. Za info gre za kaznivo dejanje ponarejanje in prenarejanje listin, dokler se vam nekdo v to ne bo upičil bo vredo, isto velja za registrske tablice, lahko jo maš nalepljeno samo ko ti jo bom odvzel mora biti RAVNA in nepoškodovana ne sme biti zvita itd, prav tako ne sme biti luknjana, gre za poškodovanje in je spet kaznivo dejanje, ker tablice NISO VAŠA LAST so last UE oziroma države, razen tablic ki si jih date delat sami in jih tudi pošteno plačate, z tistimi tablicami pa lahko delate kar hočete, razen tega da morajo biti nameščene tam kjer je to predvidel proizvajalec, kako pa je vaša odločitev.

Pa en lep registrski pozdrav
1. Zakaj potem prodajajo grbe?? Odgovor...!!!
2. Zakaj ponarejanje listin, če mam jst Šmarski grb gor in sem iz CE. ja Mnde da bom grb zamenju!?!? Ponarejanje :lol: Kire fore..
3. Jst mam Sprednjo tablico Zdemolirano.. Pa kaj, če sm se zaletu.. Ka mi pa zdej moreš?? Kazn napišeš ker sm tablico zvil al kje je tu fora?!?! Nevem, obrazložte mi G.Polizei.. :roll:
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Osebno se mi zdi čist nefer, da kaznujejo, če pritrdiš tablico z neti al dvostrancem. Se opravičujem, nevem kako je pri vas na primorskem, vendar tukaj v Ljubljani je to postalo pravi biznis. Kraja tablic namreč :?
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Ziiga napisal/-a:Osebno se mi zdi èist nefer, da kaznujejo, èe pritrdiš tablico z neti al dvostrancem. Se opravièujem, nevem kako je pri vas na primorskem, vendar tukaj v Ljubljani je to postalo pravi biznis. Kraja tablic namreè :?
A dobiš kazen, če je z obojestranskim nalepljena? :?
Slika
Uporabniški avatar
16v-Twingoo
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a 16v-Twingoo »

Stupo napisal/-a:A dobiš kazen, če je z obojestranskim nalepljena? :?
Mene ko so v LJ. ustavl mi je reku Policaj da nesme bit nalepljena.. :roll:
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Markolino napisal/-a:Pač meni folk ne verjame. Da se grbi dobivajo na upravnih enotah.

L.p.
Jaz sem jih še kakšne 2 leti nazaj kupil na pultu, kjer se sklepajo registracije vozil. Ko sem šel prvič so mi jih dali kr tak, drugič pa sem moral pustit ime + priimek.
Uporabniški avatar
Clio97

Odgovor Napisal/-a Clio97 »

16v-Twingoo napisal/-a:
Stupo napisal/-a:A dobiš kazen, če je z obojestranskim nalepljena? :?
Mene ko so v LJ. ustavl mi je reku Policaj da nesme bit nalepljena.. :roll:
Mene je policaj ustavu in mi ni niti omenil tega, pa sem imel prinetane tablice gor (se pravi preluknjane in "poškodovane").
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

195. člen ZVCP pravi takole glede tablic (glej 6. člen):
(1) Registrska tablica vključuje razpoznavni znak Republike Slovenije (evropski logo), registracijsko območje in prostor, predviden za grb in registrsko označbo, ki jo sestavlja kombinacija črk in številk oziroma kombinacija črk. Registrska tablica, izdana za označitev vozila, ki ga uporablja predsednik Republike Slovenije, vključuje namesto razpoznavnega znaka Republike Slovenije zastavo Slovenije.
(2) Registracijska območja so zaokrožena območja več upravnih enot, ki jih s podzakonskim predpisom določi minister, pristojen za notranje zadeve.
(3) Na registrski tablici sta oznaka registracijskega območja, kjer je bilo vozilo registrirano, in grb občine, v kateri je sedež upravne enote, na območju katere so bile izdane registrske tablice. Na podlagi predhodnega naročila lastnika vozila se registrska tablica lahko izda z oznako registracijskega območja in grbom občine, v kateri je sedež upravne enote, kjer ima lastnik vozila sedež oziroma stalno ali začasno prebivališče.
(4) Motorna vozila morajo biti v cestnem prometu označena z dvema registrskima tablicama, razen motornih koles, štirikoles, lahkih štirikoles, trikoles, koles z motorjem, priklopnih vozil, traktorjev in traktorskih priklopnikov, ki morajo biti označeni z eno registrsko tablico.
(5) Izdane registrske tablice so vezane na vozilo, za označitev katerega so izdane. Označbo registrske tablice je mogoče na posebno zahtevo izbrati po lastni želji. Registrske tablice z izbranim delom označbe so vezane na lastnika vozila.
(6) Registrske tablice morajo biti pritrjene na mestu, ki ga je predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, da niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite.
(7) Vsebine, barve, mere in oblike registrskih tablic na vozilu ni dovoljeno spreminjati. Vozilo, ki je v prometu s spremenjeno vsebino, barvo, merami ali obliko registrske tablice od predpisanih, ni označeno s predpisanimi registrskimi tablicami.
nikjer ne piše da ne smejo biti nalepljene na avto, kar se pa tiče netanja/vijačenja tablic sem pa že v drugi temi napisal kar mi je rekel očetov prijatelj, prometni policist v pokoju:
Tablice lahko netaš/vijačiš na avto če, je po posegu še vedno razpoznavna vsebina tablice, se pravi ne smeš netati/vrtati čez črke in grb na tablici
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Če jih prinetaš, je še najlepše če jih skozi črko oziroma številko in net pobarvaš s črno barvo, da je popolnoma neopazno.
Slika
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

16v-Twingoo veš kaj jaz tebi samo povem Ignorantia Iuris Nocet
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

malo bluzite a ne.Tablice lahko dobis na upravni enoti oz. tam ko se izdajajo,z bilokakim grobom.Torej ce povem iz svojega primera.Sem iz brezic avto sem kupil v trebnjem.Samo kar je poklices dva do tri dni prej na upravno enoto oz. v mojem primeru v pan-jan d.o.o. in reces da bi rad imel 2tablici z breziskim grbom.To je usa umetnost nerabis dobenih nalepk in nic.Tisto da ti v prometni pise potem je pa navadna laz.Ali je pa v moji prometni nekaj protizakonito v kar pa mocno dvomim.Imam registersko KK-z breziskim grbom v prometni pa pise IZDAL-TREBNJE.Zakaj zakomplicirate stvari.....
Odgovori