Nove tablice
- 16v-Twingoo
- Kraj: Celje
1. Zakaj potem prodajajo grbe?? Odgovor...!!!sinko napisal/-a:In zdaj ne biti pametni in si lepit grbov gor ki na to tablico ne sodijo niti če je v štartu koprski grb in vi bi dali izolskega. Za info gre za kaznivo dejanje ponarejanje in prenarejanje listin, dokler se vam nekdo v to ne bo upičil bo vredo, isto velja za registrske tablice, lahko jo maš nalepljeno samo ko ti jo bom odvzel mora biti RAVNA in nepoškodovana ne sme biti zvita itd, prav tako ne sme biti luknjana, gre za poškodovanje in je spet kaznivo dejanje, ker tablice NISO VAŠA LAST so last UE oziroma države, razen tablic ki si jih date delat sami in jih tudi pošteno plačate, z tistimi tablicami pa lahko delate kar hočete, razen tega da morajo biti nameščene tam kjer je to predvidel proizvajalec, kako pa je vaša odločitev.
Pa en lep registrski pozdrav
2. Zakaj ponarejanje listin, če mam jst Šmarski grb gor in sem iz CE. ja Mnde da bom grb zamenju!?!? Ponarejanje
3. Jst mam Sprednjo tablico Zdemolirano.. Pa kaj, če sm se zaletu.. Ka mi pa zdej moreš?? Kazn napišeš ker sm tablico zvil al kje je tu fora?!?! Nevem, obrazložte mi G.Polizei..
- 16v-Twingoo
- Kraj: Celje
195. člen ZVCP pravi takole glede tablic (glej 6. člen):
nikjer ne piše da ne smejo biti nalepljene na avto, kar se pa tiče netanja/vijačenja tablic sem pa že v drugi temi napisal kar mi je rekel očetov prijatelj, prometni policist v pokoju:(1) Registrska tablica vključuje razpoznavni znak Republike Slovenije (evropski logo), registracijsko območje in prostor, predviden za grb in registrsko označbo, ki jo sestavlja kombinacija črk in številk oziroma kombinacija črk. Registrska tablica, izdana za označitev vozila, ki ga uporablja predsednik Republike Slovenije, vključuje namesto razpoznavnega znaka Republike Slovenije zastavo Slovenije.
(2) Registracijska območja so zaokrožena območja več upravnih enot, ki jih s podzakonskim predpisom določi minister, pristojen za notranje zadeve.
(3) Na registrski tablici sta oznaka registracijskega območja, kjer je bilo vozilo registrirano, in grb občine, v kateri je sedež upravne enote, na območju katere so bile izdane registrske tablice. Na podlagi predhodnega naročila lastnika vozila se registrska tablica lahko izda z oznako registracijskega območja in grbom občine, v kateri je sedež upravne enote, kjer ima lastnik vozila sedež oziroma stalno ali začasno prebivališče.
(4) Motorna vozila morajo biti v cestnem prometu označena z dvema registrskima tablicama, razen motornih koles, štirikoles, lahkih štirikoles, trikoles, koles z motorjem, priklopnih vozil, traktorjev in traktorskih priklopnikov, ki morajo biti označeni z eno registrsko tablico.
(5) Izdane registrske tablice so vezane na vozilo, za označitev katerega so izdane. Označbo registrske tablice je mogoče na posebno zahtevo izbrati po lastni želji. Registrske tablice z izbranim delom označbe so vezane na lastnika vozila.
(6) Registrske tablice morajo biti pritrjene na mestu, ki ga je predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, da niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite.
(7) Vsebine, barve, mere in oblike registrskih tablic na vozilu ni dovoljeno spreminjati. Vozilo, ki je v prometu s spremenjeno vsebino, barvo, merami ali obliko registrske tablice od predpisanih, ni označeno s predpisanimi registrskimi tablicami.
Tablice lahko netaš/vijačiš na avto če, je po posegu še vedno razpoznavna vsebina tablice, se pravi ne smeš netati/vrtati čez črke in grb na tablici
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
malo bluzite a ne.Tablice lahko dobis na upravni enoti oz. tam ko se izdajajo,z bilokakim grobom.Torej ce povem iz svojega primera.Sem iz brezic avto sem kupil v trebnjem.Samo kar je poklices dva do tri dni prej na upravno enoto oz. v mojem primeru v pan-jan d.o.o. in reces da bi rad imel 2tablici z breziskim grbom.To je usa umetnost nerabis dobenih nalepk in nic.Tisto da ti v prometni pise potem je pa navadna laz.Ali je pa v moji prometni nekaj protizakonito v kar pa mocno dvomim.Imam registersko KK-z breziskim grbom v prometni pa pise IZDAL-TREBNJE.Zakaj zakomplicirate stvari.....