poraba olja

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Kok smo smešni,čist vsak VE za drugačno predpisano olje. :lol:
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Jaz za F4R vem :lol: da je predpisan ELF Excelium (kasneje Evolution SXR) 5W40 ker tako piše v knjigi.
Laufa pa na Elfu Evolution čisto OK tako hladen kot vroč. Olje je notri cca 2000km in ga je požrlo mogoče deci. Je pa hecno, da je priporočen za dizle pa RSa. :lol:

http://www.lubricants.elf.com/lub/lubro ... enDocument

http://www.ch.total.com/ch/content/NT00003C62.pdf

Sicer pa pri olju pri navadnih avtih nima smisla odkrivati tople vode. Če imaš z****n motor ti bo pil vsako olje razen, če boš zaradi tega dal notri mast.
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

nightmare napisal/-a:Kok smo smešni,čist vsak VE za drugačno predpisano olje. :lol:
Ja ma res grrr. Spidojceva logika mi še najbilj ugaja. hmm torej da prešaltam na 5W 50 to je sintetika ? ker je moj daily car in ga uporabljam vsak da, pa tud pozimi seveda.

http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... um-5w50-4l

Čakam pa še mnenje od robija1000
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

nightmare napisal/-a:Kok smo smešni,čist vsak VE za drugačno predpisano olje. :lol:
In ti z nami 8)
Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

nightmare napisal/-a:Kok smo smešni,èist vsak VE za drugaèno predpisano olje. :lol:
samo res
men je mehanik rekel da more bit elf 10w40

tu pa berem vsak skoraj uporablja drugo
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Markolino

Symon napisal/-a:
Sicer pa pri olju pri navadnih avtih nima smisla odkrivati tople vode. Če imaš z****n motor ti bo pil vsako olje razen, če boš zaradi tega dal notri mast.
A se ti zdi da imam jaz navaden motor v avtu ??? in ne ni zjeban.!
Uporabniški avatar
Symon

Markolino napisal/-a:A se ti zdi da imam jaz navaden motor v avtu ??? in ne ni zjeban.!
Kaj se razburjaš? Oprosti, ti imaš super duper dirkalni motor ne kot večina na forumu. :lol:
Jaz sem samo napisal, kakšno olje je uradno priporočeno za RSa in, da mi ga je isto popilo kakšen deci na 2000km kot začetniku teme. In če si narobe razumel tisto o zjebanem motorju: Roko na srce nam pač skoraj tovarniško pijejo olje in glede tega ne moreš veliko storiti. Če imaš pa motor že bolj proti koncu, da ga ful pije ti pa res nič ne pomaga. Dokler ga pije v mejah normale se pa ne splača sekirati in komplicirati ker je to normalno.

Je pa zanimivo, da mi 100NX GTi (isto 2.0) narejen leta 1992 in preko 200.000 km ni popil niti 3 deci na 10.000km. 8) Pa sem vsakič dal drugo znamko olja vendar isto viskoznost (5W40).
Uporabniški avatar
Markolino

Ma kdo ima super duper dirkalni motor ? sem te razumel, da hočeš povedat da imam navaden motor nevem primer.. 1.4 RT, k igre tud na olje za pomesfrites. :)

Ti motorji so pač tak narjeni da popijejo mal olja, enostavno shlapi.
se strinjam s tem in nimam nič proti.

Tud nova honda civic 1.8 16V 140 konjev piše v knjigi da je treba olje dolivat vsakih 10.000Km če se ne motim.

po vsej verjetnosti bom šel na 5W50 pa ne zaradi pitja ;) dobi se ga pa na mimovrste 10W40 STI se mi pa zdi da se preveč segreva.

Rambo: 10W40 ni zihr za F7P motorje. To smo odkril
Zadnjič spremenil Markolino, dne 19 Maj 2010, 11:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Spidojc

Symon napisal/-a: Je pa zanimivo, da mi 100NX GTi (isto 2.0) narejen leta 1992 in preko 200.000 km ni popil niti 3 deci na 10.000km. 8) Pa sem vsakič dal drugo znamko olja vendar isto viskoznost (5W40).
To ni nč zanimivo to je tko pač blo, lepo so delal z motorjem, veš kok ga je men primera požrla k je ni noben pazu pred mano,pol un pisanček k sm stisnu z njega use kr se je dal pa pri 220000km tut 1ml ne na 10000km, ventilar je pa pač ventilar, prvih 3000km po menjavi mi ga skoraj nč ne požre pol pa zmeraj več na 10000km to nanese cca 1,5l s tem da ga uporabljam v take namene kakeršne je bil avto narejen.
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Spidojc napisal/-a:ventilar je pa pač ventilar, prvih 3000km po menjavi mi ga skoraj nč ne požre pol pa zmeraj več
Malo za šalo malo za res: Pol moraš delat servise na 3000km. :twisted:
Uporabniški avatar
Spidojc

Ja tko je, tist k bo reku da mu ventilar ne pije olja,al vozi k stara mama,al je pa pozabu olje nalit,že v avtomagazinovem testu so zapisali:
ob priganjanju pokaže ta štirivaljnik nepotešljivo žejo po motornem olju in ker smo večina testa počeli prav to, je poraba olja znašala približno 1liter na 1000 prevoženih kilometrov.
še link če bo delu

http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 3TEIkA.pdf

Sej lohk so se mal zmotil, sam neki je zih na tem ;)
Zadnjič spremenil Spidojc, dne 19 Maj 2010, 11:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
Markolino

Spidojc napisal/-a:Ja tko je, tist k bo reku da mu ventilar ne pije olja,al vozi k stara mama,al je pa pozabu olje nalit,že v avtomagazinovem testu so zapisali:
ob priganjanju pokaže ta štirivaljnik nepotešljivo žejo po motornem olju in ker smo večina testa počeli prav to, je poraba olja znašala približno 1liter na 1000 prevoženih kilometrov.
še link če bo delu

Liter na 1000 Km ? nemogoče. ajde 1L na 10.000 Km že.
Uporabniški avatar
nightmare

Spidojc napisal/-a:
In ti z nami 8)
Ja sje m tud sebe upoštevou. :lol:

Kar se pa tiče pitja olja mam pa jz isto izkušnjo kot ti.Prvih 3000-4000 km nič pol se pa začne. Tko,da nabijanje "men pa ne pije" se lahko zaključi.
Uporabniški avatar
nightmare

Markolino,bo kr držalo. :wink:
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Markolino napisal/-a:
Spidojc napisal/-a:Ja tko je, tist k bo reku da mu ventilar ne pije olja,al vozi k stara mama,al je pa pozabu olje nalit,že v avtomagazinovem testu so zapisali:
ob priganjanju pokaže ta štirivaljnik nepotešljivo žejo po motornem olju in ker smo veèina testa poèeli prav to, je poraba olja znašala približno 1liter na 1000 prevoženih kilometrov.
še link èe bo delu

Liter na 1000 Km ? nemogoèe. ajde 1L na 10.000 Km že.
Če so ga stalno vozili na 7000 obratih, bi bilo tudi to možno, pa po vsej verjetnosti tudi mrzlega niso ravno šparali. Je imel pa zanimivo ceno - dobrih 7500€ :D
Jaz imam z renaulti glede pitja olja zelo dobre izkušnje. Clio 1.2, 1.4, 1.6 16V in Twingo 1.6 16V ga med servisnimi intervali spijejo toliko, da se na šipki ne opazi nobene spremembe.
Slika
Odgovori