poraba olja

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

poraba olja

Odgovor Napisal/-a zizek »

Od zadnjič,ko sem menjal olje v avtu sem opazil,kot da bi ga nekaj malo popilo.Recimo kak deci na 2000km.Prej pa mi sploh ni popilo,vsaj ne da bi se opazilo.Stem da sem zdaj na zadnje kupil olje na bolhi za več kot pol cene manj.A ma gdo kake izkušnje z tem.Gre pa za isto olje 5-40 exelijum.(upam da sem dobro napisal.L.P.
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

A to imaš cliota RS ? hmm zanjimivo
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
zizek

Ja ,RS.Kaj,da je zanimivo?
Uporabniški avatar
clio988
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a clio988 »

najprej moras dva ali tri oljne servise nardit da se stene valjev in motor navadijo na to olje.....ni priporocljivo menjavati olja od servisa do servisa mislm na znamko in tiste podrobnosti na zadni strani kante.......
sploh pa se ne sekirat ker renojevi 16v motorji radi popijejo olje.....

na 20.000km je normalno da spije DO 1l olja
...dirka se na dirkah ne v prometu...
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

clio988 napisal/-a:
Si pa optimističen. :lol:
Uporabniški avatar
zizek

clio988 napisal/-a:najprej moras dva ali tri oljne servise nardit da se stene valjev in motor navadijo na to olje.....ni priporocljivo menjavati olja od servisa do servisa mislm na znamko in tiste podrobnosti na zadni strani kante.......

Saj olje je isto,stem da sem prej kupoval v trgovini sedaj pa prek bolhe.Tu mislim,če slučajno ni kako olje"made in cina"v orginal embalaži.
Uporabniški avatar
Markolino

zizek napisal/-a:
clio988 napisal/-a:najprej moras dva ali tri oljne servise nardit da se stene valjev in motor navadijo na to olje.....ni priporocljivo menjavati olja od servisa do servisa mislm na znamko in tiste podrobnosti na zadni strani kante.......

Saj olje je isto,stem da sem prej kupoval v trgovini sedaj pa prek bolhe.Tu mislim,če slučajno ni kako olje"made in cina"v orginal embalaži.
To se tudi jaz bojim...
Uporabniški avatar
nightmare

Jaz ga kupujem na mimovrste in je bilo do sedaj še vedno vse vredu.
Uporabniški avatar
Markolino

nightmare napisal/-a:Jaz ga kupujem na mimovrste in je bilo do sedaj še vedno vse vredu.
Kaj dajaš not ? elf 5W 40 ?
Uporabniški avatar
nightmare

5w50 ma grem nazaj na 10w50
Uporabniški avatar
Markolino

Pizz**da. Zdaj si mi pa dal mislit.. Tle vsak uporablja drugo olje na teh ventilarjih.

En 5W 40 en 5W 50, en 10W 40, en 15W 50. :cry: :roll:

Jaz osebno uporabljam 10W 40 competetion STI. ker to je uporabljal prejšnji lastnik in pač ga še naprej jaz.
Sem pa mislil it zdaj, ko mam velik serivis skočil na 5W 40 zaradi dročnikov, ker baje da z 10W 40 jih maže preveč in mi kakšenkrat ob jutranjem vžigu mal zapojejo. Men je rekel človek na renault servisu da oni so dajali zmeraj not 5W 40.

Zdaj me zanima Kaj je šlo tem motorjem not ko so prišli ven ? kero olje je blo določeno?, Ki če vsi imajo svojo gradacijo pol nevem več kaj je boljše, kaj ni :(

Upam, da mi znaš odgovorit, ker čene res nevem več kaj nardit.
Hvala ti.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

5W40 je sintetika in nekako najbolj priporočljivo za 16v motorje. 10W50 dajejo v dirkalce, zaradi segrevanja olja, ki se povzpne tudi do 130 stopinj. Sedaj pa kakor je motor ohranjen. Meni je 5W40 spil pa 10 tisoč km mogoče pou deci.
Uporabniški avatar
nightmare

Jah 10w40 res naj ne bi bilo priporočljivo saj niti ni sintetika.In dvomim,da je razlog da ti zapojejo dročniki v tem,da ti jih "preveč" maže.
Dokler sem bil na servisu in dokler je imel lastnik williamsa je imel doma vedno olje excellium 10w50 saj je v avto točil le to.Tudi zaradi tega sem ga dobil le pri njih in v nobeni drugi trgovini.
Ker sem avto uporabljal tudi pozimi sem prešaltal na 5w50 ko sem ga zagledal na mimovrste sedaj pa ker bo avto v zimskem času parkiran v garaži pa se vračam nazaj na 10w50.
Lastnik na servisu mi je takrat zagotavljal,da je 10w50 olje predpisano za ta motor kako pa je v resnici pa ne vem več.O tem je na forumu že 1001 debata.
Koncar
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Koncar »

Jest mam v RS-u Castrol Edge RS 10W-60, prej sm meu pa 10W-40 Elf Excellium, pa je motor z Elf-om biu ful glasnejši, pa dročnike se je slišal na mestu k je laufu, z RS-om tega ni.
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Jest sm šel pa s castrola 10w 60 na elf 5w50 pa se mi zdi da je bla kar pametna poteza, pri mrzlem užigu me ne šklopotajo tolk dročniki,,k ga pa gonm pa tut kr dobr pritisk drži,segreje se pa olje ravno toliko kot z 10w 60,zdi se mi pa da se malenkost prej segreje in motor tako prej pride na delovno temperaturo ,pa še en mehanik k bolj f7p šravfa mi je reku da nej še naprej 10w 60 tankam razen če bom kje 5w 50 najdu(naj se ga nebi kar povsod dobilo), kakor mi je znano je mel ta motor predpisan 5w 50 olje, ne bom pa tega trdil za 100%
Slika
Odgovori