senzor vode na filteru za disel clio 1.5dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
veljabob

senzor vode na filteru za disel clio 1.5dci

Odgovor Napisal/-a veljabob »

da li neko zna (ili je vec radio)kako(koje kontakte da prespojim na utikacu od senzora vode na filteru za dizel na clio2 -1.5dci motor k9k714),jer je u srbiji tesko naci dobar(firmiran)filter za gorivo sa rupom za senzor,a bez senzora ih ima svih vrsta(filter bih menjao pri svakoj zameni ulja).pozdrav i hvala
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Ti ga pošlemo iz slovenije! :)
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Kje se pa nahaja ta senzor? Notr mam pa od DELPHIja filter.
veljabob

sensor za prisustvo vode u dizelu se nalazi na dnu(donjem delu)filtera i ima utikac sa 3 zice(gledao sam schemu od clio 3 i on ga ima-izgleda da je moj motor k9k 714 euro4)moracu kada budem isao za varazdin kod punice,da svratim u ormoz ili ptuj i da kupim rezervu.hvala svima i pozdrav iz beograda,velja-bob
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

stavi fotko ;)
pa da dečki onda vide o čemu je rad
Deniss

eee baš bi bilo super da se stavi slika da vidimo u čemu je rad, može se to ikako ugraditi?? inače hvala velja za odg. :wink:
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

V filtru goriva je ta senzor!
Deniss

Ja to vem samo iz kje potegnit kable da te to pol opozarja?
veljabob

na donjem delu filtera je rupa u koju se postavi zakretanjem za 90 stepeni senzor(ima O-ring=dihtung),pa se na senzor stavi utikac(ima 3 zice i kazu na forumima da se moze izvaditi ceo senzor iz filtera (ako se koristi filter bez rupe za senzor)i staviti u plasticnu vrecicu(u kojoj nema vode-vlage)i da nece prijavljivati kvar ecu-u(computer-u),nisam samo provalio na kom principu radi(mislim da nije prekidac,vec oseca kapacitet(dielektricna konstanta vode i (znam za avio kerozin)je 80 puta veca,pa je moguce da na tu foru provali prisustvo vode,a posto je voda teza od nafte,ide na dno,a senzor je na dnu filtera.
Odgovori