senzor vode na filteru za disel clio 1.5dci
senzor vode na filteru za disel clio 1.5dci
da li neko zna (ili je vec radio)kako(koje kontakte da prespojim na utikacu od senzora vode na filteru za dizel na clio2 -1.5dci motor k9k714),jer je u srbiji tesko naci dobar(firmiran)filter za gorivo sa rupom za senzor,a bez senzora ih ima svih vrsta(filter bih menjao pri svakoj zameni ulja).pozdrav i hvala
sensor za prisustvo vode u dizelu se nalazi na dnu(donjem delu)filtera i ima utikac sa 3 zice(gledao sam schemu od clio 3 i on ga ima-izgleda da je moj motor k9k 714 euro4)moracu kada budem isao za varazdin kod punice,da svratim u ormoz ili ptuj i da kupim rezervu.hvala svima i pozdrav iz beograda,velja-bob
na donjem delu filtera je rupa u koju se postavi zakretanjem za 90 stepeni senzor(ima O-ring=dihtung),pa se na senzor stavi utikac(ima 3 zice i kazu na forumima da se moze izvaditi ceo senzor iz filtera (ako se koristi filter bez rupe za senzor)i staviti u plasticnu vrecicu(u kojoj nema vode-vlage)i da nece prijavljivati kvar ecu-u(computer-u),nisam samo provalio na kom principu radi(mislim da nije prekidac,vec oseca kapacitet(dielektricna konstanta vode i (znam za avio kerozin)je 80 puta veca,pa je moguce da na tu foru provali prisustvo vode,a posto je voda teza od nafte,ide na dno,a senzor je na dnu filtera.