termostat??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kukomah

termostat??

Odgovor Napisal/-a kukomah »

Imam megane 2002 letnik 1,6 16v.

Pred kratkim mi je lokalni mehanik zamenjal termostat (mi je spuščalo od njega). Od takrat opažam določene težave.

Namreč ko je avto hladen, po nekaj kilometrih mestne vožnje (cca 5km, recimo po dunajski v LJ ko je prometna konica)), se mi kazalec temperature dvigne do zadnje črtice, nakar pa se končno spusti do sredine.
Kot da se mi bi termostat prepozo odprl

Kaj menite vi? To verjetno ni normalno. Kaj bi lahko bil razlog?
A naj grem nazaj do mehanika in reklamiram zadevo, ker se mi pred menjavo to ni dogajalo, oz se je kazalec dvignil dosti manj preden je temostat se odprl.

Aja, mi je pa v hladilno tkočino vlil malo tekočega tesnila, ker mi malce pri hladlniku spušča.

Prosim za nasvete.
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Kazalec več kot milimeter čez sredino števca za temperaturo ne sme ob normalni vožnji. Reklamiraj.
kukomah

Odgovor Napisal/-a kukomah »

NejcZ napisal/-a:Kazalec več kot milimeter čez sredino števca za temperaturo ne sme ob normalni vožnji. Reklamiraj.
Saj potem, ko pade na polovico tam tudi ostane Samo na začetku tako močno poraste temperatura.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

To se nebi smelo dogajati, tako da bo res najbolje da reklamiraš termostat. Odprti se mora takoj ko pride do polovice na števcu (običajno je to nekje med 85 in 90°C).
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

reklamiraj termostat
Odgovori