Znucana prestavna ročica - bunka..

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
lazo23

Znucana prestavna ročica - bunka..

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

imam sledeč problem pri Meganu letnik 2003 1,9Dci se mi je prestavna ročica že čisto znucala ampak samo tisti vrhnji del kjer je označenih 6 prestav, ostala prestavna bunka je odlično ohranjena. Zdej me pa zanima a se da kje dobit kkšno tako močno plastificerano nalepko da se jo prelepi čez, ker stvar trenutno iz vizualnega stališča zgleda obupno saj je popolnoma znucan tist prostor kjer piše koliko prestav imam...

Koliko pa stane takšna nova prestavna ročica pa nimam pojma imam pa pač tisto prestavno bunko kjer za rikverc potisneš jeziček gor proti stropu, sam itk ker je to Renault je stvar pomoje zelo draga zato razmišljam o kakšni nalepki :)
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

in jst imam znucano. če bo kaka nalepka al pa nova ploščica bi tut jst zamenjal. nova bučka je pa cca 60€ k sm že spraševal
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
lazo23

No evo očitno je to problem večina meganov tko da ajde z rešitvami na plano, nakup nove prestavne ročice je zadnja rešitev, če bi se dalo dobit kkšno ploščico al pa nalepko bi blo to super itek zdej obstajajo taka močna lepila da ko enkrat stvar prilepiš jo zlo zlo teško dobiš dol...
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

na odpadu poglej :P
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

jaz sem malo pošmirglal pa kr na srebrno pobarval to ploščico :) Pač ni prestav gor je pa kot novo :D
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

men se valja doma neka bunka z crom ploščico desno nazaj rikverc od meganov ... original..
in pa od cliota isto crom ploščica- rikverc levo naprej.

megane
Slika

clioSlika
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
_BosTeK_
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

kolk češ za to od megana?
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

pri meni je isti problem le da ma jo mam na pol znucano :D razmilu sm pa da bi dal številke in prestavna razmerja kar vgravirat v plastiko pa pol nekak prebarvat vse skupi...
lazo23

Ja kako boš pa to vgraviru ??? tole bi lahko skupi rešil ta problem neki bi se nas nabral ane pa bi nesl nekam k delajo te stvari, pač te nalepke, pa bi mel stvar poštimano, kaj pravte....
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

pri kakem zlatarju se da vgravirat maš pa tut ene otroške komplete v šparu za graviranje na ploščice pa zapestnice kokr sm vidu :D sej ni treba da je neki ful not vrezano sam tok da se vidi ane... poštrihat pa pol tko ni neki problem
megane-dci-91

Odgovor Napisal/-a megane-dci-91 »

Jaz sem jo menjal na mojem Meganu pribl. pol leta nazaj.
Lahko zamenjate celo bunko-najbolje, če je od Megana, da se samo zamenja.Jaz sem dajal gor Lagunino in je blo treba par predelav.
Če pa mate usnje še nepoškodovano se da zamenjat samo tista ploščica, vendar je potrebno bunko vzeti dol.
Ni pa nič prilepljeno, ampak je stvar samo nataknjena.Zavrtite za 90° v levo ali desno in "izpulite" bunko.Če ne gre lepo poskusite malo vrseti levo-desno, da se zrahlja.Je pa nataknjena na nekakšen stožec in je kr problem dol dobit.
Predno začnete odstranjevati bunko še iztaknite manšeto prest. ročice.
lazo23

megane-dci-91 sam Megani letnik 2003 nimajo gor tiste ploščice, ampak je stvar kokr jest vem samo narisana gor ane, nevem pa kako mislš da se da zamenjat samo ploščico, kaj na servisu dobiš samo ploščico al kaj.....
megane-dci-91

Odvisno od nivoja opreme.Pri bogatejših paketih je ročka usnjena in vanjo je vstavljena ploščica, na kateri je narisana shema prestav.
Pri osnovnejših paketih pa je ročka iz črne plastike in ima vgravirane številke.Če maš takšno ročka se pomojem neda popravt..morš zamenjat.Poiščš kakšno lepo rabljeno na odpadu.
lazo23

No sam pomoje bi se dal tud sam ploščico gor prlimat ane, kje pa se dobi to ploščico a na servisu k teško vrjamem da bi sam ploščico posebi prodajal...
megane-dci-91

Ja lohk sam čez prlimaš..sam nebo tko lepo, kot če bi zamenju ane..
Najbolš it na avtoodpad in vzet eno drugo in vse skupaj zamenjat...sam je kr problem dobit...k sm šou jst gledat so meli vsi megani al znucano bunko, al jo pa sploh ni blo gor.
Odgovori