Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Sem si vzel malo časa za brskanje po računalniku... tokrat malo bolj "dirkaško"...

Našel sem še nekaj gradiva iz (mojega drugega) Avtoslaloma Maribor 23.10.2005 :).

Letak oziroma kako je izgledala proga:
Slika
To je še tisti pravi old school avtoslalom, ki se je vozil na parkirišču :)... ne pa ti slalomi sedaj... :).

Pa še par fotk mojega 16Vja iz tistega avtoslaloma:
Slika

Slika

Tudi jst znam po treh kolesih :):
Slika

Avtor fotk: mloncar

Sedaj pa še malo bolj v akciji (ne se smejat, to so bili začetki :D):
Filmček mene - "kegljača" na treningu :)
Filmček mene - "kegljača" v eni imed voženj :)

Za tiste, ki jim je videti povsem enostavno pa še en onboard filmček od Grega in njegovega 16Vja....
Od tega vedno agresivnega :D:
Slika

(Da ne bo komu postalo slabo :))
Filmček Avtoslalom Maribor 23.10.2005 - Grega

To je to zaenkrat...

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
schkorc

Spet malo obujanja spominov.... našel sem tudi nekaj materiala iz mojega tretjega avtoslaloma :). Ta je bil 12.11.2005 v Murski Soboti torej tam kjer sem odpeljal svoj prvi slalom. Verjetno mi je prav zaradi tega še nekako posebej všeč :).

Pred slalomom, priprave na gasilsko fotko:
Slika

In gasilska AMD Šempetra:
Slika

Na progi pa je moj Clio izgledal takole:
Slika

Tule zgleda malo čudno :):
Slika

Pa še posnetek od takrat (tukaj ni bilo tako težko NEkegljati :D, sem pa na začetku bil verjetno pod vplivom drifterjev :)): Schkorc - Avtoslalom Murska Sobota 12.11.2005
Pa še posnetek Grega: Gregor Škapin - Avtoslalom Murska Sobota 12.11.2005
Ta slalom oz. proga mi je še vedno ena boljših (upam da bo še kdaj kak slalom tam)... Vedno ko pogledam te posnetke me prime, da bi začel sestavljati kak dirkalnik in da bi se z njim podal na kakšno pisto.... nič bo očitno res potrebno počasi kaj spraviti skupaj....

Ker je ravno aktualna letna podoba avtomobilov.... takole pa izgleda moj Kangoo-ru na letni obutvi:
Slika

Slika

Mislim, da mu od vseh platišč, ki jih imam v garaži ta še najbolj pašejo. So pa 15" od Clio 16V (takšna kot na modrem) ali R19 Ph.2. Sicer sem pred montažo razmišljal, če bi ga mogoče malo spustil, ampak se serijski tako lepo pelje, da sem to raje opustil. Tako ali drugače pa mi po montaži platišč avto ni deloval napačno. Ponavadi "navadni" osebni avtomobili izgledajo "terenci" z večjimi alu platišči, pri kenguruju pa "terenski" izgled niti ne moti. Gume na platiščih so 185/55/15 (takšne kot so v osnovi mišljene za ta platišča :)), ker se mi zdi avto s to dimenzijo (govorim za 15") nekako najbolj vozen, kolesa ne silijo po kolesnicah, avto je še vedno udoben, volan je mehek,... pač avto je tak kot serijski. Res so gume dražje kot 195/50/15 ampak odtehta svoje :).

BTW Ima mogoče kdo kakšna neoriginalna platišča s to dimenzijo gum?

LP, Primož
Uporabniški avatar
schkorc

Gradiva iz preteklih avtoslalomov je še nekaj, ampak ker sem sezono 2006, kot omenjeno, vozil s tistim Vijolkotom #2, ki ni nič posebnega (tudi za pogledat ne :D) bom ta del tudi sedaj raje izpustil :).

Smo se pa v tem času, predvsem po raznih slalomih, pridno zbirali in nabirali podobni navdušenci (tu nas je samo nekaj)...
Slika
ampak teh renojev je pa že čisto preveč :roll:, bi se lahko preimenovali v reno klub šempeter :roll: :lol:...
...

Sem pozabil omeniti, da sem enkrat vmes spet zasledil mojega Vijolkota #1, da se je prodajal :D. Spet je pridobil nekaj nalepk in malo je spremenil podobo :roll:.

No ja, saj ni tako napačen :D:
Slika

Iz te strani pa ni najbolj lep :o :):
Slika
Slika

Kakšna huda barva armature :):
Slika

Skoraj istočasno sem med oglasi takrat našel tudi bivšo Lukovo 5ko, tudi ta je precej spremenila izgled :):

Tudi ta ni tako slaba, še GTT zadnji odbijač je dobila :):
Slika

No ja, čeprav...
Slika
Slika
Slika

...

Da se še malo vrnem na nadaljevanje "zgodbe"... Kljub temu, da imam in sem celo še dokupoval te moje "športnike", sem ugotovil, da je minilo že kar nekaj časa odkar sem dejansko užival z njimi oziroma sploh imel kaj od njih.... Praktično je bilo to na tistem zadnjem MS slalomu 2005 :roll:. Ojoj, čisto predolgo sem že brez "pravega" avta oops...

Kot da to še ni dovolj je kolega začel s sestavljanjem svoje nove igrače.

To bi mene imelo :):
Slika

Težko bi bili lepši :):
Slika

Sej sploh niso velike :):
Slika

Rajcig, ni kaj... samo še na lotu moram dobiti :lol:....

Ampak res bo počasi potrebno kak avto malo prebuditi in spraviti na cesto, drugače me bo pobralo...

LP, Primož
Uporabniški avatar
wily

Odgovor Napisal/-a wily »

ti je spet mal dolg cajt na šihtu :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
schkorc

Če sem do sedaj veliko nakladal :), bom tokrat malo manj.

Slika

LP, Primož
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

Čaki mal tole ni pa nič, ne da boš zdel malo manj nakladal tole ni nič nakladanja, dej mal no dec povej kej.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Zakaj pa misliš, da temo tok spremljamo? Zahtevamo nakladanje! :D
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

maš še kako sliko od unega rumenega cliota na skupinski gor? :))
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
wily

enej_46 napisal/-a:maš še kako sliko od unega rumenega cliota na skupinski gor? :))
da še jst mal povem unim cliotu :D nej bi bil tist clio 1.8 16v turbo, te zto zanima? :lol:
Uporabniški avatar
schkorc

@Drmo.JR: Ne skrbi, saj ni nič pametnega za povedati :)...

...

Avto ne bo šel v dele zato mi ne pošiljajte PMjev (hecam se :))... Kopalnica je "pod streho", ostalo stanovanje bo pa malo počakalo... sedaj so po dolgem času (vsaj za kratek čas :)) na vrsti (vsaj delno) moje želje povezane z avtomobili.... Kot že večkrat sem tudi na tem mestu želel narediti nekaj povsem drugega, ko se je začelo delati, se je delalo pa nekaj čisto tretjega... komplicirano itak :). V glavnem namesto 1.8 motorja ostaja originalni 1.4...

Seveda sem se prej že precejkrat sprehajal po raznih spletnih straneh in si delal lušte, ampak kot mnogi nisem nikoli nič naročil :). Poleg vsega je bil funt tokrat zelo ugoden, zato sem se še bolj opogumil... končno sem enkrat za spremembo stvari celo dodajal v "košarico" :D lol...

Nabralo se je nekaj nepotrebnih in nekaj še bolj nepotrebnih bedarij:
-UPRATED HEAD GASKET SET (da vidim to čudo :))
-UPRATED / HIGH TENSILE HEAD BOLTS (to me še bolj zanima)
-BOTTOM END GASKET KIT (nič pametnega)
-PISTON RINGS ( -||- )
-THRUST WASHERS ( -||- )
-UPRATED VALVE STEM SEALS ( -||- )
-TIMING CHAIN TENSIONER ( -||- )
-TIMING CHAIN ( -||- )
-KTR LARGER MAIN JET ( -||- )
-KTR .90 AIR CORRECTOR ( -||- )
-MIXTURE SCREW ( -||- )
-UPRATED ENGINE MOUNTS ( -||- )
-POWERFLEX POLY SUSPENSION BUSHES (da bom moderen :))
-KTR BRAIDED BRAKE LINES ( -||- )

Sicer sem potem pred nakupom zasledil, da se pripravlja group buy na K-TEC Racing-u in se mu pridružil, tako da še nisem preizkusil gumba "BUY", ampak to ni tako pomembno :D... Je pa bilo zato dosti lažje, ker mi ni bilo treba na nič misliti... hvala urosr ;).

Za tiste, ki ne morete brez fotk... takole je izgledalo nekaj dni (in kar nekaj € oz. £ :roll:) kasneje, ko sem dobil paket:

Kot da bi pošiljali bombo :) (pohvalno da ne bo pomote)
Slika

vsebina
Slika

Slika

tesnilo in vijaki glave ne delujejo kaj dosti bolj "hevy duty" kot stvari, ki jih imam za rezervo
Slika

Aja ne smem pozabiti na "styling" :)
Slika

Slika

@enej_46: Evo samo za tebe :):
Slika

Slika

Slika
Kot je že wily napisal... eden redkih "ventilarjev" z 1.8 16V turbo motorjem

LP, Primož
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

felne so mi nekam znane :D

Schkorc , pa daj se malo bolj razpisat no :? :lol:
Uporabniški avatar
Dariooo

Odgovor Napisal/-a Dariooo »

in kam je koncal ta clio?? :)

Lep je (bil) :)

LP
Uporabniški avatar
wily

Dariooo napisal/-a:in kam je koncal ta clio?? :)

Lep je (bil) :)

LP
kam končal? nikamor sej rumen clio je še živ, sam pač čez zimo bil parkiran noter, se možakar vozi znjim, sam ne velik. nekam šparat ga je začel :D

p.s. da ne bom smetu velik teme, tole je pa še en ventilar v preboldu, pr nas so 4je, od teh ma schkorc dva:D
tole je ph2 L96 komplet že z airbagom in klimo.
Slika
Uporabniški avatar
Dariooo

Odgovor Napisal/-a Dariooo »

a qool...samo da je cel...in koliko moci naj bi imel?? :)

schkorc bos doma ta vikend??...mogoce pridem kej mimo, vrst en uc, da vidim kaj ustvarjas :D
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Črna petka če se ne motim je bila cirka 1 leto nazaj na avtonetu, sedeži od GTT notri in zariban 1.8 motor, človek je pa znal bolj slabo slovensko.

In pa tvoj Vijolko je bil na naših koncih ja 8)
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Odgovori