Zanima me naslednje. Moja pupa je uletela na eni ravnini sredi ničega mimo znaka za naselje 88 km/h, policaj jo je zmeru 10 m od table, v tem času se je itak začela ustavljat, pa to ni pomembno...je kar je. Zanima me samo naslednje: glede na to, da jo je policist zasliševal vse možne fore od izobrazbe pa do službe , po dolgih debatah sploh ni dobila niti enega pildeka, da jo je sploh ustavil ali kaj podobnega. Rekel je samo, da bo dobila na dom iz sodišča. A bi morala karkoli dobiti ali je to ustaljena praksa?
Odvisno s kakim radarjem jo je zmeril. Če je mel prenosnega bi mogla dobit na licu mesta objasnilo zakaj je bila ustavljena ter tudi napisano za kateri prekrsek je slo kdaj kje itd. ce pa jo je z tisim ki jih majo v kangojih potem dobi po posti.
Jst tut padu pri 88km/h in sem dobu po dveh letih 1000 za plačat, 9 pik pa čakam da mi bojo za 1 mesec izpit uzel. Dva mesca kasneje pa še 150 za sodne stroške, bolano!
Samo mi je pa čudno, da ne dobiš nobenega papirja, nič, teoretično lahko zanikaš da si sploh bil tam, saj nima policaj nič podpisano, pa kopije podpisa...Po drugi strani si pa lahko izmisli, potegne za foro enga iz baze pa ga pošlje na sodišče, pol pa samo gledaš v čem je fora...tole mi je mal sumljivo....
Zoper tvojo punco bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče, ker je prekoračila hitrost v naselju za več kot 30km/h. Kazen pa je najmanj 950 EUR pa navzgor.O tem bo odločal sodnik ali sodnica.
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.