R5 campus 1.6D letnik 91 - rdecka v obnovi

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

ideje so dobre
Slika
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Ideje so super, upam da se zadeva izpelje do konca pa da ne zmanjka volje! :D

Samo 1 pripomba...
lisko napisal/-a:Recimo meglenke, ki se prizigajo glede na zamik volana.....
Povsem nepotrebna, sminkerska in moteca funkcija, ki ne sluzi ma nicemer... Pa da ne bo zdej tole kdo prevec osebno vzel. :roll:

lp.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Pa ni tako nepotrebna funkcija. Mogoce meglenke, ja , ampak pri renaultu ko se prizge dodatna lucka ko zapeljes v ovinek je prav uporabno.
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

To sm ravn ucer na enem cliotu vidu,pa mal tut probu,in se mi zdi da je res fajn zadeva
Slika
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

:lying: :a2_1serviser :?: :D
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

moofdi napisal/-a:Ideje so super, upam da se zadeva izpelje do konca pa da ne zmanjka volje! :D

Samo 1 pripomba...
lisko napisal/-a:Recimo meglenke, ki se prizigajo glede na zamik volana.....
Povsem nepotrebna, sminkerska in moteca funkcija, ki ne sluzi ma nicemer... Pa da ne bo zdej tole kdo prevec osebno vzel. :roll:

lp.
Volje ne bo zmankal.....vprasanje ce se bo najdu cas. Danes sem cel dan popravljal (obnavljal) husqvarno (motorko) , ker me caka 16 kubikov drv za zrezat....v cetrtek in petek bil v krmi pri punci....jutri verjetno grem delat na vikend.....med tednom se mi vecinoma ni.....pa tud za sebe in mojo je treba najd cas:) Ampak vse bo pocasi :)

Drugac pa okoli pripomb.....sej recimo tud "zvezdno nebo" iz ledic je popolnoma nepotrebno in sminkersko (ko bi lahko bila samo ena lucka v srednji konzoli) ampak men se dopade :) Uh drugac je se idej....

R19: Poklic me pa se zmenima.
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

lisko napisal/-a:Drugac pa okoli pripomb.....sej recimo tud "zvezdno nebo" iz ledic je popolnoma nepotrebno in sminkersko (ko bi lahko bila samo ena lucka v srednji konzoli) ampak men se dopade :) Uh drugac je se idej....
Za meglenke sem napisal zato, ker upliva tud na ostale udelezence v prometu (po vecini moti - meglenke) , kaj notri naredis je pa povsem tvoja stvar in mi je tud ideja z "zvezdnim nebom" zanimiva, mogoce res "sminkerska in nepotrebna" samo pac ne vpliva na ostale udelezence v prometu. :wink: Upam da je zdaj mogoce bolj jasno kaj sem mislil z tistim postom o meglenkah.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
lisko

Zadeve gredo pocasi naprej....

Pogled na motorni prostor kjer so samo ze lajtunge za zadnje zavore.....gredo stran.
Slika

No in lepo caka da se zacnejo dela:) Dejansko je treba dol pobrat se samo lajtunge in razne platicne cepke.

Slika

4 leta star monroe-jev amortizer....
Slika
Uporabniški avatar
lisko

Bolj kot ne gre počasi....se ne mudi pa tudi časa najdem bolj malo....v mes še zdravstvene težave....potem je tu še druga lubica (r5 1.4), ki ji skoz nekaj fali...jeep kateri je kot otrok....no ampak se pa premika :D

Ker je to projekt v katerem bo avtu v grobem izdelan po mojih željah in idejah karoserija ostaja ta....čeprav si niti sam nisem mislil , da se bo nabralo toliko rje....

Slika
Slika

Končano:
Slika
Slika

Pleh pri glavnih nosilcih je 1.5mm stali pa 1mm. Mislim da bo moralo biti dovolj močno. Pobarvano pa s temeljno barvo ker dokler bom prišel do konca, da se bom lahko lotil zaščite, bi bilo tu že rjavo :)
Turbo
Kraj: Šentjur pri Celju

Odgovor Napisal/-a Turbo »

Vsa čast za tole, sam sem imel leto nazaj v obnovi opel calibro, gnila gnila gnila....se ukvarjam z restavracijo avtombilov, kriza ampak smo zrihtali. Truda bo ogromno, ampak ko narediš je pa neprecenljivo. Le tako naprej!
Uporabniški avatar
lisko

Pragi so šli dol.....od zunaj ko novi....A kaj ti pomaga šminka in puder.....

Pod njimi....
Slika

Ko režeš dalje....rata tole....
Slika

Iz tega pa nore ratat tole...
Slika

Razmišljam da bi pod zadnjo premo dal nardit ploščo iz 5mm pleha, katero bi potem dodatno navaril na original nosilec in ga povezal z notranjimi pragi.
Uporabniški avatar
lisko

Počasi počasi a vstrajno :D

Prvo je bil prevelik minus da bi kaj delu (garaža je neogrevana oz. se deli s kurilnico in če odpreš vrata imaš tako minus v garaži.... :D ) . kot drugo so tud druge stvari....kot tretjo sem mal len :D

No ampak nekaj se dela:)

Odrezan komplet zadnji del z nosilci in vso kramo kaj je na podvozju.....gor je ostal samo nosilec zadnje preme (v kolikor ga je) ampak še tist pride obrezan maximalno in potem gor navarjen pleh in pod nosilcem (nad premo) močna pločevina, ki se bo zaključla v nove zadnje nosilce in v nosilce pragov.

Dejansko se dela novo podvozje.....

Slika
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Zdej ko maš lukno ti je lažje kr motor not dat! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
lisko

Hehe motor kr pride lepo na tisto mesto kamor sodi :) Se pa odločam ( sicer še pa još časa) med 1.7 bencinarjem, 1.9DTI , 1.5 DCI ali pa original 1.6 dizlom....ampak do tje je še čas :)
Uporabniški avatar
lisko

Menjalnik koliko opažam imajo tile clioti JB3 a ne? Enako kot petke....
Ne vem sej pravim do tja je še daleč :)
Sprva sem mislil še komplet notranjost delat home made ampak me je moja prepričala naj ostane karseda original z raznimi bonbončki....

No cena za original tovarniško obnovljen F8M (1.6 dizl) motor je pa 4200 evrov....Kar pa je cena dokaj mladega 1.5 dci cliota....
Odgovori