NUJNO!!!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Laguna 3.0 v6
Kraj: Ljubljana

NUJNO!!!

Odgovor Napisal/-a Laguna 3.0 v6 »

NUJNO, bi rabil informacijo kje se nahaja alternator na Twingu L.96, ker ne polne baterije. Ker pa jutri peljem avto k električarju bi prej pogledal kaj bi lahko bilo, ker ne vem kolko se lahko zaupa mojstrom :?

Ali se da doma kej preverit na alternatorju kaj bi lahko šlo oz. ali kdo pozna kakega poštenega električarja v Lj. Malo sem poklical električarje in vsi nekako zagovarjajo da alternatorjev ne menajo ker pride ceneje če obstoječega popravijo, ko pa vprašaš za znesek popravila si pa na ceni novega (od 80-140€) :mad:
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Alternetor iščeš nekje pri jermenu. Navadno se vidijo navitja skozi špranje. Dvomim, se bo z očmi videlo da je z alternatorjem kaj narobe.
Alternatorja se res ne splača popravljati, raje greš na odpad in dobiš rabljenega.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Na uč zihr ne boš vidu, da kej ne štima na alternatorju! :?

Je pa sicer v okolici LJ ful dobr majstr za alternatorje, okolica Šenjtakoba, majstr Firm, pa se oglas do njega! 8)
Laguna 3.0 v6

Ful hvala!

kako je naslov tega majstra ki popravlja alternatorje, ne ver če se sem prav zastopu, Firm? :D
No, kar se tiče mojga firbca kje se nahaje pa zato ker če bi ga lahko videl bi mogoče videl kako se ga da demontirat in tud če bi šel na kak odpad bi vedel kaj iskat :D :D :D
Wasabi

Odgovor Napisal/-a Wasabi »

Alternator se nahaja na levi strani motorja. Isti jermen, ki poganja vodno pumpo, poganja alternator.
Ass gas or grass, nobody rides 4 free!
Uporabniški avatar
Glicerin
Kraj: Posočje®

Odgovor Napisal/-a Glicerin »

Mislim da nebo potrebno celga alternatorja popravljat. Najbrž so se samo ščetke obrabile in jih je potrebno zamenjati. Sm imel isto situacijo pol leta nazaj Clio l.96.

lp
SlikaClio je zakon!
Laguna 3.0 v6

Jaz tud upam da je kakšna manjša stvar, danes peljem k Vodniku v Podutik.
Upam, da bo kaka manjša stvar, sporočim kako je šlo.

Ima kdo izkošnje z njim?
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Če so sam krtačke ne more bit več kokr kake 40 al 50 EUR, ostalo pa odvisno, kok bo pr volji, da te "oguli"! :lol:
Laguna 3.0 v6

Hahahahahaha, v praksi je res večkrat odvisno od tega kolk so pri volji :D
avto je ze pri električarju, jutri dopoldne izvem kaj je šlo in kolk bo treba € odštet :roll:
Laguna 3.0 v6

Evo avto popravljen oz. alternator. Strošek popravila 112€ nekako sprejemljiva cena. Rad bi še povedu da sem imel istočasno na popravilu tudi mojo Laguno 95l 3.0 V6 :D mislil sem da je šla sklopka (najcenejše popravilo 200€ sklopka+100€ delo najboljši mehanik, drugače delo okoli 400€) šla pa je samo zajla in baje neka plastika, skratka namesto 300€ samo 20€ :D :D :D

Zdaj pa sledi, RENOviranje!!! :D Slike in sam potek sledi!
Odgovori