Laguna 2 1,9 dci čudno pospeševanje
Laguna 2 1,9 dci čudno pospeševanje
Imam laguna 03 z 1,9 dci motorjem. Včeraj ko sem se vključeval na ac sem pri pospeševanju opazil da nekaj ni vredu. Do 4 prestave avto normalno vleče tudi do 3500 obratov, v 5 prestavi pa opažam da nekje do 2600 obratov vse ok, potem pa nabira obrate, avto pa ne pospešuje. ko pa doseže 3000 obratov pa pospeši. Za lažjo predstavo: kot bi držal slopko in gas hkrati do 3000 obratov, potem sklopko spustil. Prosim za pomoč.hvala!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
Drugače gre avto brez problema, v nižjih prestavah je vse ok. To se dogaja ko ga na "pas mater" pohodim na avtocesti (ob popeševaju). Nobena lučka ne sveti in do 4 prestave vleče ko zmešan, ko pa dam v 5 in ga pohodim pa kot bi spodrsovala. od 2600 obratov nabira obrate brez posebnega efekta, pri 3000 pa kot bi sklopka spustila in avto potegne. Pred enim tednom so mi zamenjali vzmet (na pedalu) na sklopki, ker se je utrgala...mogoče kej povezano s tem. V nižjih prestavah in ob speljevanju v breg pa ni opaziti da bi sklopka spodrsovala.
Verjetno da ti sklopka zdrsuje. Probaj ga držat v 4. prestavi nekje na 2500 obratov in ga potem pohodi. Če ni šusa pravega in če maš občutek da ti zdrsuje je pol to to. Sklopka navadno prej zdrsne v višjih prestavah kot nižjih.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Na mojem prejšnjem Scenicu 1'9 dCi letnik 2004 sem imel iste simptome in smo skoraj doktorirali skupaj s servisom. Skoraj si upam trditi, da je s to Laguno isto....Če še ni bilo zamenjano zavorno olje, bi že bil čas, kajti zavorno olje napaja tudi hidravlični cilinder sklopke, zavorno olje pa z leti nase veže vlago in seveda spremeni karakteristike (takšna tehnika je pri Scenicu, mislim da ima Laguna podoben sistem, glede nato da gre za isti motor).....Pri meni je po menjavi zavornega olja prenehalo podrsavanje sklopke...V višjih prestavah pa podrsuje zato, ker so takrat obremenitve na sklopko zaradi višjih prenosov v menjalniku večje. Mislim da je vredno poskusiti s tem, ker je strošek menjave zavornega olja bistveno manjši kot pa razdiranje "polovice" avta zaradi menjave sklopke... Tista vzmet na pedalu sklopke po mojem s tem podrsavanjem nima veze.
EDIT: To podrsavanje se je pri meni dogajalo v območju največjega navora motorja - cca od 1900 do cca 2800 obr/min v 4., 5. in 6. prestavi, prve tri prestave so delovale normalno.
EDIT: To podrsavanje se je pri meni dogajalo v območju največjega navora motorja - cca od 1900 do cca 2800 obr/min v 4., 5. in 6. prestavi, prve tri prestave so delovale normalno.
Danes bil na servisu in zamenjal bremz olje vključno z oljem in filtri. Avto so priklopili na tester kjer ne kaže napake...! potem sem šel zopet na avtocesto in ista stvar se je ponovila...mislim da zamenjava zavornega olja ni rešila zadeve. opazil pa sem da hitrost avta raste kljub temu da obrati poskakujejo. Pogovarjal sem se z enim mehanikom in mi je rekel da je možno da je zjeban/zapacan merilec pretoka zraka...počakam še malo (mogoče se samo kej porihta), drugače pa bo treba zadevo podrobneje preiskati.
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
nič drugega kot kuplanga ne mora biti če ti obrati rastejo avto pa stoji edino če si vozil po ledu pa ne veš..
Luftmeser nima nobene veze z obrati in pogonom, edino če ti avto po 2,5krpm bnebi hotel več vleči ampak to pomeni da tut obrati ne grejo več...
Logično pomisli da če se mašina vrti in kolesa ne potem je nekaj z prenosom..
Druga kot kuplanga ne mora bit edin če se ti feltna v gumi vrti
nemogoče
Ali pa js nisem razumel problema.. to je tko lajično logično ...
Luftmeser nima nobene veze z obrati in pogonom, edino če ti avto po 2,5krpm bnebi hotel več vleči ampak to pomeni da tut obrati ne grejo več...
Logično pomisli da če se mašina vrti in kolesa ne potem je nekaj z prenosom..
Druga kot kuplanga ne mora bit edin če se ti feltna v gumi vrti
Ali pa js nisem razumel problema.. to je tko lajično logično ...
Definitivno je napaka na predelu prenosov....lahko je menjalnik, sklopka itd...v kolikor hitrost narašča, obrati pa nabijajo po svoje je nekaj na tem....dunstar napisal/-a:Danes bil na servisu in zamenjal bremz olje vključno z oljem in filtri. Avto so priklopili na tester kjer ne kaže napake...! potem sem šel zopet na avtocesto in ista stvar se je ponovila...mislim da zamenjava zavornega olja ni rešila zadeve. opazil pa sem da hitrost avta raste kljub temu da obrati poskakujejo. Pogovarjal sem se z enim mehanikom in mi je rekel da je možno da je zjeban/zapacan merilec pretoka zraka...počakam še malo (mogoče se samo kej porihta), drugače pa bo treba zadevo podrobneje preiskati.
Če bi bil EGR - bi istočasno z obrati nagajal tudi števec za hitrost ...tudi dejasko bi občutil nelinearno pospeševanje....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Se strinjam, je logično. A vseeno mislim da bi morala sklopka, katera drsi smrdeti pri tem spodrsovanju in tej hitrosti, moralo bi se opaziti tudi pri speljevanju v klanec ali pospeševanju v klanec...kakorkoli, še kje bi se moralo poznati (drugače lepo zagrabi, brez tresenja in na sredini hoda pedala sklopke).Ne zdi se mi normalno da bi sklopka začela spodrsovati iz danes na jutri...tako hitro crkne samo elektronika, ne pa mehanika.
Našel sem temo, kjer smo se razpisali o mojem problemu
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=10738
Svetujem ti, da še malo počakaš z drugimi posegi, da se to novo olje "usede". Kolikor se spomnim, se tudi pri meni ni takoj izboljšalo, ko sem odpeljal iz servisa. Koliko pa ima ta Laguna prevoženih km ?
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=10738
Svetujem ti, da še malo počakaš z drugimi posegi, da se to novo olje "usede". Kolikor se spomnim, se tudi pri meni ni takoj izboljšalo, ko sem odpeljal iz servisa. Koliko pa ima ta Laguna prevoženih km ?
Definitivno je potrebno menjati serviserja, ker tole je pa totalnen šalabajz...Še dobr da ni ogljenga filta menjaval v kabiniWarpedOne napisal/-a:Hmmm, kak serviser ob simptomu naraščanja obratov motorja in nepospeševanja posumi na zavorno olje?![]()
Al ne dela prikaz obratov/hitrosti al pa kuplunga. Ni druge.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI