gretje v avtu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

Edoedo napisal/-a:termostat ni težko zamenjat... sam pazt moraš da je pravilno obrnjen... večja težva je pol z antliftanjem hladilne tekočine .... tko da če neveš točno kako pa kaj... rajš pelji na servis

LP
hitro se zna zgodit da ti ne uspe vsega lufta ven spravit in ti pol propelerja ne vklopi,pa ti avto zakuha.se popolnoma strinjam.jaz na cliotih nimam nobenga ajnliftera :? tak da kar pr raztezni v presledkih odpiram da mi ven spiha odvečn zrak
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Če hočeš ajtliftal oz odzračit hladilni sistem je vse kar moraš narediti odvijačit odzračevalni vijak na cevi... To pa storiš na začetku, ko motor teče, ko ventilator dela, drugi dan zjutraj, itd. ponavljaš za vsako ko imaš čas če hočeš dobro odzračit, ni treba nobenga vijaka na hladilniku vijačit je eden dovolj... Torej jaz iz tega razberem da je dela samo z enim vijokom in ne z večimi stvarmi
Majkemi Edoedo
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

no vidš ..je dost dela tko da, če človk nezna naj pelje na servis ... ne pa da mi un neki soli tm pamet da je samo zrak treba vn spustit pa konc( in to še na kilerju!),... ni tok lahko, pol bo pa čez 20km dojeu da mu ventilator noče delat ..pa bo lučka posvetla ..takrt je že konc.
Uporabniški avatar
simon22
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a simon22 »

ja hvala vsem je že zrihtan...mehanik je zamenjal termostat pa mal prepucal pečko tak da zdj greje...
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

Edoedo napisal/-a:je problem ker ni samo vijak na kilerju.. in ga maš še na eni cevi katera je višja od ekzspanz. posode.. zrak pa se dviguje tko da je nujno tut tm preantliftat ne samo na kilerju. med tem moraš tut auto prižgat da zalaufa voda..pa potem spet antliftat ...počakat da ti ventilator obrne .. maš velik teh stvari ..tko da ni samo vijak odšrauvat i gotovo..... tko da majketi šuti!!!!!

LP
to je na mene letel? veš clio npr nima nikjer na nobeni cevi za odvit kak vijak, ampak samo na kilerju, tak da ti šuti, če nimaš pojma.
in ti men prosim povej ki je kaka cev višja od raztezne posode?? koker jst vem, je raztezna posoda na najvišji točki.
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

Mene pa zanima kje bi še bil problem; pečka ima dober pretok, termostat je nov pa ja tudi sistem je odzračen ... enostavno kaj več kot mlačno ne piha :evil:
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

R19 napisal/-a:Mene pa zanima kje bi še bil problem; pečka ima dober pretok, termostat je nov pa ja tudi sistem je odzračen ... enostavno kaj več kot mlačno ne piha :evil:
maš kake odsedline v raztezni posodi? tk rjave barve? men je to blo krivo in mi ni pihal vroče ampak tk bolj mlačen, sem kupil neki proti teh odsedlin pa neki kao za voden kamen pa mi je pol delal normalen, ampak ne dolgo.
drgač pa rešitev karton na kiler čez polovico pa bo delal bolj :D
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

pojma nimaš zakaj naj bi se karton deval čez kiler ... Če bi bi ti beseda nov termostat povedala da ni to to, prav tako je kompleten sistem prepucan z čistili kaj več tu ni v moji moči, tudi to je razbrano z dobrim pretokom, tak da ...
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

wily napisal/-a:
Edoedo napisal/-a:je problem ker ni samo vijak na kilerju.. in ga maš še na eni cevi katera je višja od ekzspanz. posode.. zrak pa se dviguje tko da je nujno tut tm preantliftat ne samo na kilerju. med tem moraš tut auto prižgat da zalaufa voda..pa potem spet antliftat ...počakat da ti ventilator obrne .. maš velik teh stvari ..tko da ni samo vijak odšrauvat i gotovo..... tko da majketi šuti!!!!!

LP
to je na mene letel? veš clio npr nima nikjer na nobeni cevi za odvit kak vijak, ampak samo na kilerju, tak da ti šuti, če nimaš pojma.
in ti men prosim povej ki je kaka cev višja od raztezne posode?? koker jst vem, je raztezna posoda na najvišji točki.
wily ima prav. ker nimajo vsi na cevi vijaka.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
žan

Odgovor Napisal/-a žan »

wily napisal/-a:
R19 napisal/-a:Mene pa zanima kje bi še bil problem; pečka ima dober pretok, termostat je nov pa ja tudi sistem je odzračen ... enostavno kaj več kot mlačno ne piha :evil:
maš kake odsedline v raztezni posodi? tk rjave barve? men je to blo krivo in mi ni pihal vroče ampak tk bolj mlačen, sem kupil neki proti teh odsedlin pa neki kao za voden kamen pa mi je pol delal normalen, ampak ne dolgo.
drgač pa rešitev karton na kiler čez polovico pa bo delal bolj :D
če je rja v sistemu je najbolše vodo ven spustit pa celi sistem z visokotlačnim čistilcenm preprat pa bo sigurno delalo probaj.
Mini Me
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

:roll: ja ok ...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pa ko se menja voda je dobro dat destilirano ali pa prekuhano vodo ker nima vodnega kamna ki je ponavadi vzrok za slabo gretje ali pa se nabere kje na stenah in zmanjša pretok.
Drugače R19, pa termostat dobro sedi v ležišču? Tudi tesnilo dobro sedi? Drugače ne bi bil tudi prvi ki bi ga nov termostat zafrkaval.
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Tolk za info. Jst v svojem avtu nimam niti kalplice vode. Vedno samo antifriz. Tud če pade nivo, grem raje do prve pumpe pa dolijem antifriz, raj kot vodo.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
žan

Odgovor Napisal/-a žan »

obi napisal/-a:Tolk za info. Jst v svojem avtu nimam niti kalplice vode. Vedno samo antifriz. Tud če pade nivo, grem raje do prve pumpe pa dolijem antifriz, raj kot vodo.
to ni vredo da maš v avto samo antifris, moreš imet malo vode zraven, ker se ti drugače motor preveč greje. saj nimamo pri nas tem. pod -60 da bi mel čisti anatifris not.
Mini Me
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
žan

Odgovor Napisal/-a žan »

schik napisal/-a:Pa ko se menja voda je dobro dat destilirano ali pa prekuhano vodo ker nima vodnega kamna ki je ponavadi vzrok za slabo gretje ali pa se nabere kje na stenah in zmanjša pretok.
Drugače R19, pa termostat dobro sedi v ležišču? Tudi tesnilo dobro sedi? Drugače ne bi bil tudi prvi ki bi ga nov termostat zafrkaval.
ni treba dat destilirane vode ali prekuhane. to prvič slišim da bi bilo treba.
saj pa ko ti motor segreješ na delovno temparaturo je to skoraj 90 stopinj. če imaš ti v avto pravi koncetrat vode in antifrisa ti nima kaj bit, in zaradi zaprtega sistema se vodnii kamen tudi ne proizvaja.
Mini Me
Laguna 1.9dci 120km
Odgovori