Občasno se prižiga lučka Air-bag => megane coupe 1

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Občasno se prižiga lučka Air-bag => megane coupe 1

Odgovor Napisal/-a schik »

No pojavu se je prvi problem z mojim meganom. V bistvu ni še nič narobe. Občasno se mi prižge lučka za AIR-BAG in seveda zraven service. Opazil sem tudi da se prižge ko pritisnem na pedal zavore. To se mi je do sedaj zgodilo 2× v razmaku enega mesca. Verjetno je nekje problem v kontaktih. Kakšna je povezava air-bag in stop stikalo?
Aja, lučka se mi je sama ugasnila še prej kot v eni minuti in nisem naredil nič posebnega.
Se komu sanja kaj bi bilo?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Občasno se prižiga lučka Air-bag => megane coupe 1

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Verjetno kabli in konektor pod sedežem...ko ti stisneš sklopko se noga premakne, v bistvu se teža prestavi , sedež se malo premakne in vse skupaj je ravno dovolj da pride do napake na elektroniki airbagov.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Meni se tudi dostkrat prižge, pa sam kable malo premigam pod sovoznikovim sedež in se ugasne. Sem našprical s kontakt sprejem pa je blo dobro za par mescev, zdej pa spet. Poglej če je to.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: Občasno se prižiga lučka Air-bag => megane coupe 1

Odgovor Napisal/-a schik »

Tommy30 napisal/-a:Verjetno kabli in konektor pod sedežem...ko ti stisneš sklopko se noga premakne, v bistvu se teža prestavi , sedež se malo premakne in vse skupaj je ravno dovolj da pride do napake na elektroniki airbagov.
Ja za sklopko že. Ampak zgodi se mi ko pritisnem bremzo. Kk se je dotaknem zasveti in čez čas neha. Bom vidu ko se bo začelo kaj bolj pogosto pojavljat.
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

men se je isto dogajalo, ko sem pritisnil bremzo mi je posvetila lučka za air bag, pa potem spet nehala in tako naprej. U glavnem jaz sem samo kontakte pod sedežem pogledal in jih malo stisnil skupaj, od takrat mi ne sveti nič več lučka za air bag.
Odgovori