Prvo sm mogu snet 2 kosa zaščite ki prideta nad katalizatorjem in izpušno cevjo, da sm prišel do vijakou ki držijo ohišje komplet mehanizma in ročke. Za tem sem mogu odšraufat še spoj med izpušnim kolektorjem in "downpipe-om" da sem lahko cel auspuh malo zamaknil in dobil komplet ohišje z ročko dol. Za tem je sledilo razdiranje ročke na prafaktorje:

Še bolj razdrta:

Na desnem delu med tisto belo plastiko in cevko (kar je rjavega) morem jutri prerezat in umes dovarit 3cm dolgo cevko. Zdajšnje razmerje je 1:1.57, potem pa bo 1:1.29, tko da mislim da bo kar ok.
Ker pa tole ne bi laufalo saj bi bil spodnji del prenizek, sem se odloču da bom ohišje namestil zdaj z vrha in ne od spodaj kot je bilo prej, tako bom imel ročko v avtu tudi skoraj 3cm višje
Evo tako je zgledalo po odstanitvi ohišja, preden sem začel z modifikacijami:

Ker pa so "vijaki" ki držijo ohišje pod karoserijo "zavarjeni" v karoserijo, sem naredu kar nove 4 luknje zraven, enako v ohišje in bom lepo dal vijak in matice. Sicer sam ne moreš tega zategnit, ampak bo pa vsaj narejeo kolj kvalitetno. Evo tako zgleda tole sestavljeno za probo:

Mogu sm pa odrezat mal izolacije, en del tepiha ki pride spodaj in pa dva "ušesca" ki sta del ploščice na kateri sta tudi "ušesca" na katera je prišraufana plastika ki pride okoli prestavne ročke (tam kjer je pepelnik, 12V vtičninca, stikalo za 4 smernike (čeprav jih ima avto 6
No iz spodnje strani se lepo vidi original vijake in pa glave vijakov ki sem jih montiral:

Tako da to je to za danes, jutri morem dovarit tiste 3cm cevi, skrivit cev na zgornjem delu in pa vse nazaj zmontirat, kar pa bo lažje, saj bo ohišje iz zgornje strani. Tako da spodaj samo dam nazaj tista dva kosa pleha, auspuh sem že, vse skp povežem, sestavim in zmontiram še komplet ročko in to je to. Upam da bom na koncu zadovoljen
To je to, slike in prvi občutki pa če bo vse po sreči sledijo jutri
Sem pa opazu še, da bo treba menat gumice na sprednjem stabilizatorju, ki so bolj podobne trdemu žaganju
BTW, ali mogoče obstaja (oz. se da brez problema dobit) malo trši stabilizator, recmo ene 10-15% trši od original? Da se avto malo manj nagiba v ovinku?