RAZMONTIRANJE ŠTEVCA PRI MEGANE COUPE l

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
8-Gattuso
Kraj: Prekmurje

RAZMONTIRANJE ŠTEVCA PRI MEGANE COUPE l

Odgovor Napisal/-a 8-Gattuso »

Lep pozdrav! Že spet imam en problem :D in sicer pri Meganu Coupeju l. 98 sta mi v števcu pregoreli 2 žarnici in ker je sedaj tema na tistem mestu, bi jiju rad zamenjal :D ampak kot prvo nevem katere dele armaturke moram vse odmontirat, da sploh dobim števec ven, saj se enkrat že nekaj poskušal, vendar nisem imel pojma katere šraufe je vse potrebno odpustit in kaj je sploh vse treba odstranit da ga dobin ven :D kot drugo mi pa ni jasno to, če moram kaj odštekat ali katere kable odstranit da lahko pridem do žarnic? Potem me pa še zanima, če ve kdo kje bi lahko kupil te žarnice? :D Siguren sem da je kdo izmed vas to že razmontiral in bi mu bil zelo hvaležen, če bi mi vsaj okvirno razložil, ker mislim, da se mi res ne splača pelat avto k kakemu pooblaščenemu serviserju, ker mi bo tisti sigurno nabil ceno :D res hvala vnaprej :D :D
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Govorim za nekupeja :idea: pa sej je isto mislim da
Levo in desno zgoraj na armaturi odstraniš pokrovčke zvočnikov in pod vsakim se skriva po en vijak...
Potem enostavno snameš (so še zatički) cel zgornji del armature in prideš do števca kateri je pritrjen s 3 torks vijaki... Jih odvijačiš zamenjaš žarnice ki si jih kupil v vsaki trgovini z avto deli... Menjaš samo žarnice ali kupiš komplet žarnico s plastiko tvoja odločitev ... Komad z grlom je nekje 1.50E... Pri tem ne odstraniš nobenga konektorja oz po želji in zaradi lažjega dela le te odklopiš... Žarnice lahko pobereš tudi iz nepotrenih nefunkcijonalnih opozorilnih lučk (npr vzameš jo iz opozorilne lučke nivoja vode za pranje žarometov itd.)
Uporabniški avatar
8-Gattuso

R19 napisal/-a:Govorim za nekupeja :idea: pa sej je isto mislim da
Levo in desno zgoraj na armaturi odstraniš pokrovčke zvočnikov in pod vsakim se skriva po en vijak...
Potem enostavno snameš (so še zatički) cel zgornji del armature in prideš do števca kateri je pritrjen s 3 torks vijaki... Jih odvijačiš zamenjaš žarnice ki si jih kupil v vsaki trgovini z avto deli... Menjaš samo žarnice ali kupiš komplet žarnico s plastiko tvoja odločitev ... Komad z grlom je nekje 1.50E... Pri tem ne odstraniš nobenga konektorja oz po želji in zaradi lažjega dela le te odklopiš... Žarnice lahko pobereš tudi iz nepotrenih nefunkcijonalnih opozorilnih lučk (npr vzameš jo iz opozorilne lučke nivoja vode za pranje žarometov itd.)
Ja to sem že enkrat odvijačil ta 2 vijaka, vendar potem nisem upal naprej razdirati zgornji del armaturke, ker sem imel občutek da negre narazen :D nemorem polomit tega dela armaturke? :D oz. kako moram to odstranit da ni uničim slučajno te zatičke? :D
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Volan spustiš v spodnjo lego in celo armaturo rukneš v smeri vetrobranskega stekla. Nič ne boš odlomil ker je na zatiče, samo nežen bodi.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

točno tak kot miko rekel :lol: karkoli boš v nekah normalah naredil neboš polomil ničesar :)
Uporabniški avatar
8-Gattuso

miko 55 napisal/-a:Volan spustiš v spodnjo lego in celo armaturo rukneš v smeri vetrobranskega stekla. Nič ne boš odlomil ker je na zatiče, samo nežen bodi.
Nazaj zadeti na zatiče tudi ni težko? oz. na kakšen način potem ta zgornji del armaturke pritrdim nazaj gor? :D
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

lej vse pade samo skupaj na svoje mesto ... zdaj pa ne kompliciri pa že pojdi razdret če pa ne znaš ali ne upaš pa daj komu ki zna in plačaj če negre drugače
Zdaj že pa malo zajebavaš :twisted: :lol:
Uporabniški avatar
8-Gattuso

R19 napisal/-a:lej vse pade samo skupaj na svoje mesto ... zdaj pa ne kompliciri pa že pojdi razdret če pa ne znaš ali ne upaš pa daj komu ki zna in plačaj če negre drugače
Zdaj že pa malo zajebavaš :twisted: :lol:
hehe :D ne zajebavam nič :D sam se rajš vse prej pozanimam kot pa, da bi potem vse zajebal :D v petek se bom lotil dela sigurno :D če sem si torzijo vedel sam nastavit potem mislim da bom to malenkost tut vedel :D hvala še enkrat vsem za nasvete :wink:
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Ko opraviš svoje delo samo armaturo položiš na spodnji del pa nežno gor pritisneš. Sama noter pade.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
8-Gattuso

miko 55 napisal/-a:Ko opraviš svoje delo samo armaturo položiš na spodnji del pa nežno gor pritisneš. Sama noter pade.
Ok hvala hvala :wink:
Uporabniški avatar
8-Gattuso

Toliko da javim :D danes sem uspešno zamenjal vse žarnice :D imel sem občutek, da sta mi pregoreli samo 2 žarnici, ampak sem moral zamenjati 8 :D med njih štejem tudi opozorilne lučke :D je pa bilo kar enostavno to vseskup :D predstavljal sem si, da bo to vseskup dosti težje :D skratka res hvala vsem, ki ste mi pomagali z nasveti!!! :D pa drugič spet :D
:D :D
Odgovori