RAZMONTIRANJE ŠTEVCA PRI MEGANE COUPE l
RAZMONTIRANJE ŠTEVCA PRI MEGANE COUPE l
Lep pozdrav! Že spet imam en problem
in sicer pri Meganu Coupeju l. 98 sta mi v števcu pregoreli 2 žarnici in ker je sedaj tema na tistem mestu, bi jiju rad zamenjal
ampak kot prvo nevem katere dele armaturke moram vse odmontirat, da sploh dobim števec ven, saj se enkrat že nekaj poskušal, vendar nisem imel pojma katere šraufe je vse potrebno odpustit in kaj je sploh vse treba odstranit da ga dobin ven
kot drugo mi pa ni jasno to, če moram kaj odštekat ali katere kable odstranit da lahko pridem do žarnic? Potem me pa še zanima, če ve kdo kje bi lahko kupil te žarnice?
Siguren sem da je kdo izmed vas to že razmontiral in bi mu bil zelo hvaležen, če bi mi vsaj okvirno razložil, ker mislim, da se mi res ne splača pelat avto k kakemu pooblaščenemu serviserju, ker mi bo tisti sigurno nabil ceno
res hvala vnaprej

Govorim za nekupeja
pa sej je isto mislim da
Levo in desno zgoraj na armaturi odstraniš pokrovčke zvočnikov in pod vsakim se skriva po en vijak...
Potem enostavno snameš (so še zatički) cel zgornji del armature in prideš do števca kateri je pritrjen s 3 torks vijaki... Jih odvijačiš zamenjaš žarnice ki si jih kupil v vsaki trgovini z avto deli... Menjaš samo žarnice ali kupiš komplet žarnico s plastiko tvoja odločitev ... Komad z grlom je nekje 1.50E... Pri tem ne odstraniš nobenga konektorja oz po želji in zaradi lažjega dela le te odklopiš... Žarnice lahko pobereš tudi iz nepotrenih nefunkcijonalnih opozorilnih lučk (npr vzameš jo iz opozorilne lučke nivoja vode za pranje žarometov itd.)
Levo in desno zgoraj na armaturi odstraniš pokrovčke zvočnikov in pod vsakim se skriva po en vijak...
Potem enostavno snameš (so še zatički) cel zgornji del armature in prideš do števca kateri je pritrjen s 3 torks vijaki... Jih odvijačiš zamenjaš žarnice ki si jih kupil v vsaki trgovini z avto deli... Menjaš samo žarnice ali kupiš komplet žarnico s plastiko tvoja odločitev ... Komad z grlom je nekje 1.50E... Pri tem ne odstraniš nobenga konektorja oz po želji in zaradi lažjega dela le te odklopiš... Žarnice lahko pobereš tudi iz nepotrenih nefunkcijonalnih opozorilnih lučk (npr vzameš jo iz opozorilne lučke nivoja vode za pranje žarometov itd.)
Ja to sem že enkrat odvijačil ta 2 vijaka, vendar potem nisem upal naprej razdirati zgornji del armaturke, ker sem imel občutek da negre narazenR19 napisal/-a:Govorim za nekupejapa sej je isto mislim da
Volan spustiš v spodnjo lego in celo armaturo rukneš v smeri vetrobranskega stekla. Nič ne boš odlomil ker je na zatiče, samo nežen bodi.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
heheR19 napisal/-a:lej vse pade samo skupaj na svoje mesto ... zdaj pa ne kompliciri pa že pojdi razdret če pa ne znaš ali ne upaš pa daj komu ki zna in plačaj če negre drugače
Zdaj že pa malo zajebavaš![]()
Ko opraviš svoje delo samo armaturo položiš na spodnji del pa nežno gor pritisneš. Sama noter pade.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
Toliko da javim
danes sem uspešno zamenjal vse žarnice
imel sem občutek, da sta mi pregoreli samo 2 žarnici, ampak sem moral zamenjati 8
med njih štejem tudi opozorilne lučke
je pa bilo kar enostavno to vseskup
predstavljal sem si, da bo to vseskup dosti težje
skratka res hvala vsem, ki ste mi pomagali z nasveti!!!
pa drugič spet