Espace IV zaviranje (nova napaka)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Tadej napisal/-a:ABS pri nizkih hitrostih mislim da pod 20km/h ne deluje, ker cene se avto nebi nikoli ustavil :)
...OK o tem sem tudi sam razmišljal, vendar zakaj je blokiralo samo eno kolo? ...ostala tri pa so se vrtela in to pri vseh zaviranjih in izogibanjih oviri...
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če ti je to v ovinku nardilo pri hitrosti manjši kot 20 km/h je to čist normalno. Če ti je pa na ravnem je pa nekaj narobe. Lahko da je kaj s senzorjem narobe.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

OK kako pa veš da ti samo eno kolo blokira?
Uporabniški avatar
Nejko

dolenc napisal/-a:OK kako pa veš da ti samo eno kolo blokira?
Zaradi tega, ker je žena vozila avto, jaz pa sem bil zunaj. In se je v več zaporednih zaviranjih (simulacija zaviranja na spolzki podlagi) ponovila situacija, ko je vedno blokiralo sprednje desno kolo.
BMW 323i (1983)
dolenc

Če v avtu ni bilo sopotnika, je bil avto na tisti strani lažji. Ob zaviranju torej tisto kolo prej zdrsne, ker ga manjša sila pritiska ob tla. A ni to bolj logično?
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Če ma ABS potem nebi smelo zdrsnat. Mal še probaj na kaki ravni cesti pa napolno zabremzaj pa more kolo spuščat. Če bo na cesti ostala neprekinjena črta pol je neki narobe.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Bor napisal/-a:Če ma ABS potem nebi smelo zdrsnat. Mal še probaj na kaki ravni cesti pa napolno zabremzaj pa more kolo spuščat. Če bo na cesti ostala neprekinjena črta pol je neki narobe.
Kaj je pod 20 km/h ali pod 15 ne vem točno kolesa blokirajo. Drugače se avto ne bi nikoli ustavil. Če je teža neenakomerno razporejena bo zablokiralo kolo katero je najlažje in ponavadi tudi spredaj ker so močnejše zavore.
Uporabniški avatar
Nejko

schik napisal/-a:
Bor napisal/-a:Èe ma ABS potem nebi smelo zdrsnat. Mal še probaj na kaki ravni cesti pa napolno zabremzaj pa more kolo spušèat. Èe bo na cesti ostala neprekinjena èrta pol je neki narobe.
Kaj je pod 20 km/h ali pod 15 ne vem toèno kolesa blokirajo. Drugaèe se avto ne bi nikoli ustavil. Èe je teža neenakomerno razporejena bo zablokiralo kolo katero je najlažje in ponavadi tudi spredaj ker so moènejše zavore.
Hitrost je bila zagotovo nad 40km/h...in je kolo vedno blokiralo....in vleklo sled... Sva pa z mehanikom naredila preizkus na asfaltu in makadamu in kolo ni blokiralo...tako, da mi ni nič več jasno!

Grem jutri še na en tester in poročam o zaključkih.

lp
J
BMW 323i (1983)
Uporabniški avatar
Nejko

Evo mene iz servisa....diagnostika spet nič... Zaključek: Avto je imel očitno slab dan! :?

lp
J
BMW 323i (1983)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

schik napisal/-a:
Bor napisal/-a:Če ma ABS potem nebi smelo zdrsnat. Mal še probaj na kaki ravni cesti pa napolno zabremzaj pa more kolo spuščat. Če bo na cesti ostala neprekinjena črta pol je neki narobe.
Kaj je pod 20 km/h ali pod 15 ne vem točno kolesa blokirajo. Drugače se avto ne bi nikoli ustavil. Če je teža neenakomerno razporejena bo zablokiralo kolo katero je najlažje in ponavadi tudi spredaj ker so močnejše zavore.
Pozdravljeni

Pri ABSu je vseeno kako je razdeljena teža v vozilu, in katere zavore so močnejše.

"Nejko"
Lahko se vam je zgodilo, da je bil ABS senzor moker ( samo na enem kolesu ) in je pošiljal napačne podatke o vrtljajih kolesa - to se sicer zgodi redko, vendar se.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
dolenc

Nejko napisal/-a:Evo mene iz servisa....diagnostika spet nič... Zaključek: Avto je imel očitno slab dan! :?

lp
J
Ali pa bi včasih radi slišali, da je kaj narobe, čeprav dela čist OK. Pa rpobaj s kakšnim drugim avtom zavirat....
Uporabniški avatar
Nejko

dolenc napisal/-a:
Nejko napisal/-a:Evo mene iz servisa....diagnostika spet niè... Zakljuèek: Avto je imel oèitno slab dan! :?

lp
J
Ali pa bi vèasih radi slišali, da je kaj narobe, èeprav dela èist OK. Pa rpobaj s kakšnim drugim avtom zavirat....
Z zavorami se ni za hceat...zato sem hotel še drugo mnenje, čeprav mojemu mehaniku popolnoma zaupam. Gre pa zato, da me je inštruktor res spravil v paniko z tem blokiranjem kolesa...
BMW 323i (1983)
Odgovori