...OK o tem sem tudi sam razmišljal, vendar zakaj je blokiralo samo eno kolo? ...ostala tri pa so se vrtela in to pri vseh zaviranjih in izogibanjih oviri...Tadej napisal/-a:ABS pri nizkih hitrostih mislim da pod 20km/h ne deluje, ker cene se avto nebi nikoli ustavil
Espace IV zaviranje (nova napaka)
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Če ti je to v ovinku nardilo pri hitrosti manjši kot 20 km/h je to čist normalno. Če ti je pa na ravnem je pa nekaj narobe. Lahko da je kaj s senzorjem narobe.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Zaradi tega, ker je žena vozila avto, jaz pa sem bil zunaj. In se je v več zaporednih zaviranjih (simulacija zaviranja na spolzki podlagi) ponovila situacija, ko je vedno blokiralo sprednje desno kolo.dolenc napisal/-a:OK kako pa veš da ti samo eno kolo blokira?
BMW 323i (1983)
Kaj je pod 20 km/h ali pod 15 ne vem točno kolesa blokirajo. Drugače se avto ne bi nikoli ustavil. Če je teža neenakomerno razporejena bo zablokiralo kolo katero je najlažje in ponavadi tudi spredaj ker so močnejše zavore.Bor napisal/-a:Če ma ABS potem nebi smelo zdrsnat. Mal še probaj na kaki ravni cesti pa napolno zabremzaj pa more kolo spuščat. Če bo na cesti ostala neprekinjena črta pol je neki narobe.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Hitrost je bila zagotovo nad 40km/h...in je kolo vedno blokiralo....in vleklo sled... Sva pa z mehanikom naredila preizkus na asfaltu in makadamu in kolo ni blokiralo...tako, da mi ni nič več jasno!schik napisal/-a:Kaj je pod 20 km/h ali pod 15 ne vem toèno kolesa blokirajo. Drugaèe se avto ne bi nikoli ustavil. Èe je teža neenakomerno razporejena bo zablokiralo kolo katero je najlažje in ponavadi tudi spredaj ker so moènejše zavore.Bor napisal/-a:Èe ma ABS potem nebi smelo zdrsnat. Mal še probaj na kaki ravni cesti pa napolno zabremzaj pa more kolo spušèat. Èe bo na cesti ostala neprekinjena èrta pol je neki narobe.
Grem jutri še na en tester in poročam o zaključkih.
lp
J
BMW 323i (1983)
Pozdravljenischik napisal/-a:Kaj je pod 20 km/h ali pod 15 ne vem točno kolesa blokirajo. Drugače se avto ne bi nikoli ustavil. Če je teža neenakomerno razporejena bo zablokiralo kolo katero je najlažje in ponavadi tudi spredaj ker so močnejše zavore.Bor napisal/-a:Če ma ABS potem nebi smelo zdrsnat. Mal še probaj na kaki ravni cesti pa napolno zabremzaj pa more kolo spuščat. Če bo na cesti ostala neprekinjena črta pol je neki narobe.
Pri ABSu je vseeno kako je razdeljena teža v vozilu, in katere zavore so močnejše.
"Nejko"
Lahko se vam je zgodilo, da je bil ABS senzor moker ( samo na enem kolesu ) in je pošiljal napačne podatke o vrtljajih kolesa - to se sicer zgodi redko, vendar se.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Z zavorami se ni za hceat...zato sem hotel še drugo mnenje, čeprav mojemu mehaniku popolnoma zaupam. Gre pa zato, da me je inštruktor res spravil v paniko z tem blokiranjem kolesa...dolenc napisal/-a:Ali pa bi vèasih radi slišali, da je kaj narobe, èeprav dela èist OK. Pa rpobaj s kakšnim drugim avtom zavirat....Nejko napisal/-a:Evo mene iz servisa....diagnostika spet niè... Zakljuèek: Avto je imel oèitno slab dan!![]()
lp
J
BMW 323i (1983)