težave s sprednjim ležajem - CLIO
težave s sprednjim ležajem - CLIO
Zdravo,
imam CLIO-ta 1.5 dci Extreme, letnik 2004.
Težava je v tem, da mi non-stop "crkuje" sprednji desni kolesni ležaj, medtem, ko je levi še prvi.
Torej: Avto sem kupil s 46.000 prevoženimi kilometri, sedaj jih ima 90.000 in mi je v tem času že četrtič crknil ležaj - torej sedaj bo četrta mejava.(2 krat se dal nanj "neoriginalni" in enkrat "originalni" Renault ležaj).
Kolesa so centrirana, optika je narejena, gume so ok...
Ima mogoče kdo kakšno idejo, zakaj mi tale ležaj toliko crkuje?
Je mogoče, da je zvita polosovina in se prenašajo sile med vožnjo na ta ležaj? Če je to, kako se da to popravit...
Hvala!
imam CLIO-ta 1.5 dci Extreme, letnik 2004.
Težava je v tem, da mi non-stop "crkuje" sprednji desni kolesni ležaj, medtem, ko je levi še prvi.
Torej: Avto sem kupil s 46.000 prevoženimi kilometri, sedaj jih ima 90.000 in mi je v tem času že četrtič crknil ležaj - torej sedaj bo četrta mejava.(2 krat se dal nanj "neoriginalni" in enkrat "originalni" Renault ležaj).
Kolesa so centrirana, optika je narejena, gume so ok...
Ima mogoče kdo kakšno idejo, zakaj mi tale ležaj toliko crkuje?
Je mogoče, da je zvita polosovina in se prenašajo sile med vožnjo na ta ležaj? Če je to, kako se da to popravit...
Hvala!
Možno tudi da je bil spodaj kaj ruknjen in je poškodovana polosovina.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Pa vseeno ne toliko kot njemu.bostjan85 napisal/-a:Ponavad je za cliota standard da ko menjaš en ležaj potem dalje crkujejo.Slaba kvaliteta.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Pozdravljenidolenc napisal/-a:Mogoče bi se moral vprašat kako ti ta majstr montira ležaj. Če ti ga s kladivom gor nabija to zihr ni uredu.
x2
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Gume sigurn niso vzrok...sem mel Sava S3 eskimo pa je takrat šel ležaj, sem mel goodyear eagle pa je šel ležaj, pol sn mel spet druge s3 eskimo pa isto...
Ležaj so mi pa menjali na citroen servisu, dvakrat pa isto pri nekem s.p. servisu - torej je bil sprešan... tako da to ne bi smel biti vzrok...
Sicer pa grem jutri sam kupit 'original' ležaj za clio-ta in ga bom dal zmontirat, pa da vidimo
Ležaj so mi pa menjali na citroen servisu, dvakrat pa isto pri nekem s.p. servisu - torej je bil sprešan... tako da to ne bi smel biti vzrok...
Sicer pa grem jutri sam kupit 'original' ležaj za clio-ta in ga bom dal zmontirat, pa da vidimo