težave s sprednjim ležajem - CLIO

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
primc81

težave s sprednjim ležajem - CLIO

Odgovor Napisal/-a primc81 »

Zdravo,

imam CLIO-ta 1.5 dci Extreme, letnik 2004.
Težava je v tem, da mi non-stop "crkuje" sprednji desni kolesni ležaj, medtem, ko je levi še prvi.

Torej: Avto sem kupil s 46.000 prevoženimi kilometri, sedaj jih ima 90.000 in mi je v tem času že četrtič crknil ležaj - torej sedaj bo četrta mejava.(2 krat se dal nanj "neoriginalni" in enkrat "originalni" Renault ležaj).

Kolesa so centrirana, optika je narejena, gume so ok...

Ima mogoče kdo kakšno idejo, zakaj mi tale ležaj toliko crkuje?
Je mogoče, da je zvita polosovina in se prenašajo sile med vožnjo na ta ležaj? Če je to, kako se da to popravit...

Hvala!
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

več vzrokou je lohka...

-nepravilna montaža
-zvito/poškodovano pesto ali premnik
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Možno tudi da je bil spodaj kaj ruknjen in je poškodovana polosovina.
bostjan85

Odgovor Napisal/-a bostjan85 »

Ponavad je za cliota standard da ko menjaš en ležaj potem dalje crkujejo.Slaba kvaliteta.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

bostjan85 napisal/-a:Ponavad je za cliota standard da ko menjaš en ležaj potem dalje crkujejo.Slaba kvaliteta.
Pa vseeno ne toliko kot njemu.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Mogoče bi se moral vprašat kako ti ta majstr montira ležaj. Če ti ga s kladivom gor nabija to zihr ni uredu.
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Pa si sigurn da je ležaj?Pravkar menjal na kombiju ležaj za 105 eur, nakar smo ugotovil da je zanič guma.Tuli pa isto kot ležaj.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

dolenc napisal/-a:Mogoče bi se moral vprašat kako ti ta majstr montira ležaj. Če ti ga s kladivom gor nabija to zihr ni uredu.
Pozdravljeni

x2

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
primc81

Odgovor Napisal/-a primc81 »

Gume sigurn niso vzrok...sem mel Sava S3 eskimo pa je takrat šel ležaj, sem mel goodyear eagle pa je šel ležaj, pol sn mel spet druge s3 eskimo pa isto...
Ležaj so mi pa menjali na citroen servisu, dvakrat pa isto pri nekem s.p. servisu - torej je bil sprešan... tako da to ne bi smel biti vzrok...
Sicer pa grem jutri sam kupit 'original' ležaj za clio-ta in ga bom dal zmontirat, pa da vidimo :roll:
Odgovori