avtoradio cabasse auditorium tronic - kakovost zvoka

Vse o ozvočenju avtomobilov
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

ker woofer si pa dal pod zic ..k jst tud ze dal casa razmislam v tej smeri ... pa nevem kaj bi kupu :wink:
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Odgovor Napisal/-a king_m »

Nabavu sem Pioneer TS-WX22A na Primaline. Spila super, tud zvok je lepo globok, za taksno velikost wooferja. Priporocam ;)
Uporabniški avatar
mansus
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a mansus »

Imam isti model radia v Espace-ju !! Original zvocniki so katastrofa !
Zato sem jih zamenjal in sem namesto original 13 cm vgradil 17cm Blaupunkt in to dvosistemce !!
http://www.mimovrste.com/artikel/133005 ... kt-gtc-652
Poleg sem dodal se aktivni Woofer Pioneer in zadeva je cisto kull.
http://caraudioempire.com/Nizkotonski-z ... pr-1104049

Svetujem da radio obdrzis vsaj meni dobro deluje., razen ce hoces nevemkaj.
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

FastDay napisal/-a:ker woofer si pa dal pod zic ..k jst tud ze dal casa razmislam v tej smeri ... pa nevem kaj bi kupu :wink:
Tule sem napisal jaz, kaj sem naredil:
http://84.255.253.162/megane/index.php? ... =30&num=15
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Fantocci napisal/-a:
FastDay napisal/-a:ker woofer si pa dal pod zic ..k jst tud ze dal casa razmislam v tej smeri ... pa nevem kaj bi kupu :wink:
Tule sem napisal jaz, kaj sem naredil:
http://84.255.253.162/megane/index.php? ... =30&num=15
You do not have permission to view topics. If you register, you may be able to.
Slika
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

OK, sem naredil copy/paste moje objave na tistem foumu:

Avto (Megane Grandtour 1.5dCi 105KM) sem dobil, zaenkrat zadovoljen zelo.

Cabasse Auditorium 4x40W izgleda tako (zgoraj). Je iz nove serije, ki znajo ze tudi predvajat MP3. Pod njim pa je 6x CD izmenjevalec:
Slika
Dizajn mi je zelo vsec, ker je diskretno belo osvetljen - nisem ljubitelj kicastih "novoletnih jelk".

Potem sem nabavil se mali Blaupunktov aktivni sub Thb200A:
Slika
Kvaliteta izdelave je presenetljivo dobra. Sub deluje cvrsto in niti malo ne ceneno. Je iz kovine in precej masiven oz. tezak.

Odlocil sem se, da ga bom dal pod sovoznikov sedez in pritrdil izkljucno z jezki:
Slika

Stvar pa izgleda tako (sovoznikov sedez je priblizno na polovici pomika naprej-nazaj):
Slika
Jezki popolnoma zadostujejo. Sub komaj dvignem, ko se enkrat "prilepi" na pod.

In ocena zvoka?
Naj najprej povem, da sicer poslusam glasbo doma na precej dobrih komponentah, tako da mislim, da znam kar dobro oceniti kakovost zvoka.
Sam Cabasse (tovarnisko, brez suba) zveni zelo solidno. Visoki so mogoce malenkost preagresivni in basov manjka (13cm pac) ampak celotni vtis je zelo pozitiven in dobra osnova za dodelavo. Tudi na povecani glasnosti so popacenja sprejemljiva, zvok je veliko boljsi kot pri Renaultovih standard Tuner list radijih, kjer so za moje pojme popacenja prevelika ze na polovici glasnosti.

Ko sem prikljuceval se Blaupunktov sub, moram reci, da od njega nisem pricakoval prevec. In vendar je njegova membrana 20cm, kar je obcutno vec kot pri serijskih zvocnikih, pa se optimiran je za ozko sub obmocje. Kakorkoli, rezultat mora biti boljsi kot brez njega. In v resnici je. Po moji oceni je realna spodnja frekvencna meja (-3dB ) serijskih zvocnikov nekje pri 100Hz ali se visje, ta sub pa se spusti se za kaksnih 35 Hz globlje.
To se vedno ni neko subsonicno obmocje, vendar kot receno - dosti bolje kot brez. Tako da mu dam oceno "priporocljivo" - seveda le za tiste, ki se zavedajo, kaj lahko taksna litraza da od sebe.
Mu pa stejem v dobro tudi kompresijski dizajn, zato je kvaliteta zvoka, ko se enkrat pravilno uglasi v sistem, zelo dobra. In ker lahko zaradi prisotnosti aktivnega suba osnovni sistem igra malo tise (bas frekvence potrebujejo najvec moci), se to pozitivno odraza na zvoku v celotnem obmocju.
Trenutne nastavitve so priblizno taksne:
Gain nekje na 45% (loudness na radiju vklopljen, kontrola basov na 0)
Zgornja mejna frekvenca na cca. 90Hz
Faza 0 stopinj

Niso pa to koncne vrednosti, bom se malo eksperimentiral.
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Odgovor Napisal/-a king_m »

Narejeno mas vse enako kot js, sam da sem js pol odlocil za Pioneer SUB, namesto tega. Pritjrenga pa mam tud z jezki in ze eno leto drzi ko pribito :wink:
Uporabniški avatar
iiyama1
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iiyama1 »

Pozdravljen. Kako je celotna stvar priklopljena na avtoradio? Ali imaš kaki adapter,....?
Odgovori