avtoradio cabasse auditorium tronic - kakovost zvoka

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
lenuh

avtoradio cabasse auditorium tronic - kakovost zvoka

Odgovor Napisal/-a lenuh »

Zdravo,

Zanimajo me mnenja glede original radia CABASSE auditorium in zvocnikov, ki so vgrajeni serijsko v laguno 2005? Ali bi bilo smotrno zamenjati samo bas zvocnike in katere glede radio?

Lenuh
Zadnjič spremenil lenuh, dne 17 Dec 2007, 21:45, skupaj popravljeno 1 krat.
db hulitik
Kraj: Trbovlje

Odgovor Napisal/-a db hulitik »

HI V naslovu si napisal da strmis za sistemom kateri ti bo kvalitetno igral, v postu se pa nagibas da bi v avto dodajal bas... to ne gre skupaj. Ce zelis imeti ti kvalitetno reprodukcijo glasbe v avtu si primoran v 99% zastavit v avtu sistem cisto na novo kateri je zacetek z dobrim radijem. V vecino avtomobilov ugradijo sistem taksen da vsaj malo igra in v vecini se zdalec ne kvaliteten ce seveda nisi doplacal ogromne vsote denarja za sistem katerega bi lahko z isto vsoto maredil sam doma in bi se useeno veliko boljse igrlo kot pa tovarniski. Sedaj prvo povej kaj imas sploh tocno v mislih potem bomo pa nasli resitev.
KOVA?ŕI?ŕ CAR AUDIO
Uporabniški avatar
lenuh

V mislih imam menjavo zvocnikov v vratih, ker mislim, da so sibek clen. Nimam namena ne vem kaj vlagat v sistem. Zanima, me omenjena menjava, na tak nacin, da bom obcutil spremebo. Kaj to pomeni, da je radio shit, oziroma, da obstojecega sistema ni mogoce nadgraditi, da bi bila razlika obcutna?
Uporabniški avatar
lenuh

Pricakoval sem koristne informacije, glede proizvajalca in kakovosti zvoka za zvocnike v vratih, ki jih namaravam zamenjati.
Predlogi so zazeljeni.
Uporabniški avatar
timmmy
Kraj: ljubljana-logatec

Odgovor Napisal/-a timmmy »

jst sm 3 leta nazaj meu u petki nakamichi neki zlo podobn temu:
http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio ... ctID=15582
na radiu pioneer deh3600....

pa je biu zvok toooook lep da ne mores verjet... pa so bli sam trinajstke....
timmmy
Slika
Uporabniški avatar
Joda
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Joda »

Kokr jst vem mata uporabnika Jurre pa FastDay tak radijo v avtu, tako da bi ti znala onadva kj vec povedat o tem.
Slika
Uporabniški avatar
lenuh

timmmy napisal/-a:jst sm 3 leta nazaj meu u petki nakamichi neki zlo podobn temu:
http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio ... ctID=15582
na radiu pioneer deh3600....

pa je biu zvok toooook lep da ne mores verjet... pa so bli sam trinajstke....
NAKAMICHI mi je poznano in verjamem, da je zeloooo v redu. Kaj takega bi bilo OK. Kje se da kupiti?
Uporabniški avatar
timmmy
Kraj: ljubljana-logatec

Odgovor Napisal/-a timmmy »

jst sm jih kupu u gapexu, so pa bli zadnji par.... mislm da s takrat mel se par 16tk pa ovalne... sam to je blo to ene 3 leta nazaj.... tko da zdej trenutno ne vem kdo bi jih loh meu... kolikor jaz vem, v sloveniji nakamichijevga zastopnika ze nekaj casa ni... loh pa uprasas u gapexu ce oni kej vejo oz. loh zrihtajo....
timmmy
Slika
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Jst mam v mojmu cliotu radio Cabasse in zvocnike Cabasse ..no lahko recem da igrajo dost kakovostno da si zaenkrat nezelim zamenjave edino me moti da ni Mp3 ....kar imam namen nekako resiti z priklopom zunanjega vira...Sem pa tudi ze probaval z zamenjavami zvocnikov in morm rect da ni bistvene razlike ce ne celo slabse. Tako da sistem najbolse dela ce je v seloti Cabasse ..edino bi bilo mogoce pametno priklopiti kaksen mini wofer ki bi dodal nekaj mehke globine zvoka.....zanimiv je kaksen aktivni pioneer ali infiniti ki nezasede veliko prostora in ga je mogoce hitro in enostavno odstraniti :wink:
Uporabniški avatar
lenuh

Razmisljam o nakupu FocalJMlab Access 130 A1. Ima kdo izkusnje?
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

FastDay napisal/-a:Jst mam v mojmu cliotu radio Cabasse in zvocnike Cabasse ..
Ali lahko malo bolj podrobno opises oz. slikas svoj Cabasse radio?

Zanima me zato, ker sem ravnokar narocil Megana Grandtourja s Cabasse radijem in 6x changerjem spredaj. Avta se nisem dobil.

Razmisljal sem tudi o tem, da bi vzel osnovni radio in ga potem zamenjal, pa sem si premislil, ko sem ugotovil, da mi potem ne bi delal armaturni displej, kar bi mi zgledalo pusto.

Prodajalci mi niso vedeli kaj pametnega povedati o tem Cabasse sistemu (sem spraseval na razlicne zastopnike pa so vsi samo nekaj bluzili brez konkretnih podatkov), zato sem ga bolj ali manj narocil in doplacal "na slepo". Sem pa na angleskem forumu bral, da dobis kvalitetnejse zvocnike od standardnih in da je v prtljazniku ojacevalec. Je to res?
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Moj je tak
Slika

Tvoj bo pa vrjetno takle seveda + menjalec pod radijem ki ga tukaj na sliki ni .....jast ga imam pod sedezem :wink:

Slika

mislim pa da te sistemi nimajo dodatnega ojacevalca v pritljazniku .....edino kar imajo je vecja izhodna moc in boljsi zvocniki :wink:
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Super, hvala za info!
Uporabniški avatar
lenuh

lenuh napisal/-a:Razmisljam o nakupu FocalJMlab Access 130 A1. Ima kdo izkusnje?
Ima kdo kombinacijo Cabasse radio in FocalJMlab Access 130 A1? Ali je za pricakovati boljsi zvok? Namrec, ko pogledam original zvocnike se mi na videz zdijo zelo bogi. Vem pa tudi, da zvocniki pomenijo velik del sistema. Kaj pa poznavalci, kaj pravite na to???
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Odgovor Napisal/-a king_m »

Imam v Modusu tak sistem. Sem najprej nekaj poskusal z menjavo bass zvocnikov v prednjih vratih. Namesto Cabasse sem dal notri GroundZero zvocnike in je spilalo slabse. V Twingotu prej mel Pioneer zvocnike, ki so spilalo super, dal v Modusa, tudi slabse.
Moj nasvet... ne menjaj zvocnikov, ker ne bo razlike. Pusti original, tako kot ti je ze nekdo svetoval.

Sem pa osebno na radio (ki se pri meni nahaja pod voznikovem sedezem) priklopil se mini aktivni woofer in ga namestil pod sovoznikov sedez. Sedaj pa se mi zdi sistem popoln. Nikakor ni za kaksna tekmovanja ali pa za voznjo po mestu s spuscenimi sipami, da te folk gleda, ampak igra kakovostno z globokim bassom in cisti zvok.

Ce zelis, poslji PM, pa ce sma blizu se lahko kje dobima, da slisis.
Odgovori