Clio RS 182
Prej sem vozil S3, sedaj Dunlop Winter response.. ..razlika zelo velika, še posebno na mokri cesti, kjer se z Dunlopko pelješ brez problema dokaj hitro, medtem ko se s Savo ni dalo.
Dejstvo je, da večina gum je dobri ob normalni vožnji (rečmo, da po omejitvah) in če ne pride do nepredvidene situacije na cesti ne bo voznik nikoli opazil razliko med slabo in dobro gumo. Največja razlika med gumami se pokaže v ekstremnih pogojih.. ..torej ob hitri/dinamični vožnji oz v kriznih situacijah (pri kakšnem hitrem zaviranju ali ko se je potrebno izogniti kakšni oviri na cesti in podobno), kjer so lahko med gumami velike razlike. Morate se zavedat, da je guma vezni člen med avtomobilom in cesto, zato pri nakupu gum nebi smeli šparat.
Dejstvo je, da večina gum je dobri ob normalni vožnji (rečmo, da po omejitvah) in če ne pride do nepredvidene situacije na cesti ne bo voznik nikoli opazil razliko med slabo in dobro gumo. Največja razlika med gumami se pokaže v ekstremnih pogojih.. ..torej ob hitri/dinamični vožnji oz v kriznih situacijah (pri kakšnem hitrem zaviranju ali ko se je potrebno izogniti kakšni oviri na cesti in podobno), kjer so lahko med gumami velike razlike. Morate se zavedat, da je guma vezni člen med avtomobilom in cesto, zato pri nakupu gum nebi smeli šparat.
Malo dnara, malo muzike.
Sava je zmeraj slovela po tem da je dobra po snegu. Ampak res samo po snegu (ko je visok in še ni šel noben čez). Na mokrem al pa pri zaviranju je pa Sava zelo slaba. Glede na to da prišparaš pri povprečnem avtu okoli 40€ na komplet mislim da tu ni debate (vsaj pri meni).
Sava je zmeraj slovela po tem da je dobra po snegu. Ampak res samo po snegu (ko je visok in še ni šel noben čez). Na mokrem al pa pri zaviranju je pa Sava zelo slaba. Glede na to da prišparaš pri povprečnem avtu okoli 40€ na komplet mislim da tu ni debate (vsaj pri meni).
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Po prvi vožnji imam občutek, da res niso Bogvekaj.
Bom preveril tlak pa počakal malo, mogoče se mora še malo ulaufati.
Smotan občutek je, kot bi se guma bolj zvijala in bi avto zamikalo že ob običajni vožnji. Prej sem imel Maloyo še na Peugeotu, Mazdi in 100NXu in sem bil zelo zelo zadovoljen v vseh razmerah.
Smotan občutek je, kot bi se guma bolj zvijala in bi avto zamikalo že ob običajni vožnji. Prej sem imel Maloyo še na Peugeotu, Mazdi in 100NXu in sem bil zelo zelo zadovoljen v vseh razmerah.
Samo če so gume preveč napumpane spet ni dobro, ker se že nardi okrogla oblika in imaš dejansko slabši stik s cesto. Pa tud avto je trši in raje odskaklja kam. More bit nek optimum.
Sam res Symon, glede na to da maš RS-a bi pričakoval da boš kupu neke konkretne gume
Sej se ne gre sam za hitro vožnjo, sam če se je treba enkrat na silo ustavit...kriv ali pa ne, gume te lahko rešijo al pa ne.
Sam res Symon, glede na to da maš RS-a bi pričakoval da boš kupu neke konkretne gume
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Sej konjev je dost. Bo parkrat skopalo, enkrat šu na pisto z zimskimi pa bojo šle. Pol pa nabaviš prave zimske 
mal heca
mal heca
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Tudi oprijem nasploh je bil boljši, ker ni ratala okrogla, če bi blo slabše, bi sigurno znižal tlakkmetek napisal/-a:Samo če so gume preveč napumpane spet ni dobro, ker se že nardi okrogla oblika in imaš dejansko slabši stik s cesto. Pa tud avto je trši in raje odskaklja kam. More bit nek optimum.
Če bi bil jaz jebiveter kot misliš bi dal na avto zimake z letnico 00, ki sem jih dobil z avtom samo toliko, da jih prejšnjemu lastniku ni bilo treba stran metati.kmetek napisal/-a:Sam res Symon, glede na to da maš RS-a bi pričakoval da boš kupu neke konkretne gumeSej se ne gre sam za hitro vožnjo, sam če se je treba enkrat na silo ustavit...kriv ali pa ne, gume te lahko rešijo al pa ne.
Symon, upam da se ne počutš napadenga
Sam povem da jest osebno recimo na tok močan avto bi dal glih tolk dobre gume k za letne, al pa recmo en rang cenejše. Sicer je to čist tvoja odločitev in vem da znaš vozt
Sam se pa najdejo pacienti ki kupjo avto za 10 jurju, pol pa gruntajo al bi dal 300€ za gume, al bi rajš 250€
To pa je največja bedarija, ker guma je edini stik ki ga ma avto s cesto.
Sori za OT, ne bom več
Sori za OT, ne bom več
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
To sem začel razmišljati zdajle, ko sem se peljal domov. Enostavno sem se v tem kratkem času razvadil, da se avo drži ceste kot priliman in se guma niti malo ne zvije v ovinku ampak se trdo drži ceste.Figo napisal/-a:Pomoje mas to prvi filing, ker si mel letne vecjo colo, bolj nizke in napumpane.
Pri teh zimskih se ti pa zdi, kot d se guma "upogiba" in tko dalje...
logicno pa, da se ne mors tko pelat kot s tistimi. Tud s savo se da lepo peljat....
Lp
@kmetek: nč bat predobro vem, da so gume in bremze glavna skrb na avtu (lol, toliko bi me že lahko poznali) in kot sem napisal sem tudi zato vzel nove gume. Priznam pa, da nisem kaj dosti gledal teste sem pa slišal, da se S3 dobro obnesejo v snegu kar mi kar dosti pomeni glede na to, da imam do doma še nekaj klanca. Žal na račun tega, da bom zdaj celo zimo vozil malo počasneje ampak mi bo pa poraba še hvaležnejša. Da se pa nove zimske gume pozimi slabše ustavijo kot stare letne pa dvomim.
Slike Cliota RS + 16V felten + nove tablice pa sledijo.
Po snegu in ledu res ne, če pa primerjam 3 leta staro potenzo in novo s3 ali ug7, se potenza neprimerno bolj drži na suhi ali mokri cesti, tudi pri temperaturah okol 0°Symon napisal/-a:Da se pa nove zimske gume pozimi slabše ustavijo kot stare letne pa dvomim.
Pa še primerjava (novih) letnih in zimskih gum
http://www.avto-magazin.si/nasveti/prim ... 20276.aspx
Samo kot zanimivost.. ..letos kupljene Toyo R1r so pri temperaturah okoli 0° enako mehke/trde, kot lansko zimo kupljene zimske gume (Dunlop Winter response) in se po suhem peljejo 10x bolje kot zimske, po mokrem pa približno enako (R1r je dokaj slaba guma za dež (še posebno ko je malo stoječe vode), medetm ko so Dunlopke letos najbolje ocenjene zimske gume za dež).