Megane Scenic 2.0 RT l.1997 by oorosh

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Danes sem si vzel malo časa in avto pofotkal, nastalo je tole:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

In pa še slika motornega prostora, kjer domuje F3R...

Slika

Pa še ena za konec:

Slika

Avto se je počasi ulaufal, ker pri prejšnjem lastniku ni delal več kot kakih 150-200 km na mesec, pri meni pa je v uporabi vsak dan. Trenutna poraba se giblje okrog 8 litrov, kar me prav lepo preseneča.
Sicer pa še en mali update je na avtu, novi zadnji zvočniki, kupil sem tele, špilajo (za moje potrebe) super.

Razmišljam o menjavi zadnjih luči (levo bom moral itak menjati, ker je malo počena), bi pasale od Scenica Phase 2?

Slika

Pa pred zimo bo potrebno malo porihtati pragove, ker so ponekod rjavi, sicer sile še ni, ampak bolje ukrepati prej kot prepozno.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Enega Scenica ph.1 na avto.net sem videl s lučkami od ph.2 tko da pomoje grejo bp gor Slika
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2957620&show=1
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Update po dveh mesecih in pol, z avtom sem prevozil že dobrih 5500 km, tako, da se je prejšnji teden števec obrnil na 78.000 km.

Na avtu je bil prejšnji teden opravljen servis z:
- menjavo olja (prešaltal sem iz Exceliuma 5W40 na Competitiona 10W40)
- filtrov (olje, zrak, bencin- slednji je bil tak kot da bi ga nekdo uporabljal namesto WCja)
-svečk (NGK)

Kupil sem novo metlico zadnjega brisalca, ker je prejšnja razpadla.

Ta teden avto dobi še čiščenje motorčka prostega teka in priklop na tester, ker sumim da TPS senzor občasno doživi PMS.

Upam, da kmalu zamenjam še hupo, ki trenutno ne dela, potem pa se posvetim odstranjevanju/popravilu rje.

Aja, pa po novem tankam samo še 100-oktanca, ker mi je poraba padla iz 10 litrov nazaj na 8-8,5, pa še lepše laufa. :lol:
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

oorosh napisal/-a: Aja, pa po novem tankam samo še 100-oktanca, ker mi je poraba padla iz 10 litrov nazaj na 8-8,5, pa še lepše laufa. :lol:
Its all in your head :)
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Zato sem pa dal :lol: zraven. Dejansko bi lahko rekel: "It's all in your feet", ker je tako; z lepo vožnjo (penzionistična) ga spravim 8-9 litrov, normalna vožnja z občasno prižgano klimo 10-11 litrov, avtocesta 11-13. Zadeva ima tono in pol, tako, da je taka poraba kar sprejemljiva, če bi se preveč sekiral bi pa vzel kakšnega dTi-ja. :wink:
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Ravnokar zamenjal hupo, dobil drugo za 10€ od uporabnika Megane96, zadeva dela! Edino malce sem se moral poigrati s konektorji, ker niso pasali, ampak sem s fotrovo pomočjo vse zvezal, nato pa še izoliral in zaščitil pred vlago.

http://www.shrani.si/?w/AV/3CimAqrp/video000.3gp
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

hudoben zvok ma tale hupa :lol:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Tole si zmonteru ne?
Slika
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

hahaha jero, tako mam jst na kolesu :lol:
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Danes sem zamenjal vžigalne kable za svečke in vžigalno tuljavo, ker je prejšnja (še originalna iz fabrke) odšla v večna lovišča. Kable dobil za dobrih 20€ v motomatu, tuljavo pa zadnji hip naročil pri herkulesu, prišla me je točno 40€.

Ker pa se mi je še guštalo po šraufanju, sem danes še očistil motorček prostega teka, v bodoče me čaka še čiščenje lopute za gas.

Slika
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Že dolgo časa ni bilo nobenega updata v temi, pa da ne bo ravno zamrla :lol:

Avto me še vedno veselo prevaža naokoli, prejšnji teden sem ga odpeljal do Thomas Customs, kjer je bil opravljen servis z menjavo zobatega + klinastega jermena, vseh šponarjev in vodne pumpe, ker je od zadnje menjave opisanih artiklov minilo že skoraj 6 let je bil servis že več kot potreben
Olje, svečke, filtre sem pa že dal menjati 5k km nazaj :)

Zdaj motor lepo prede kot mucka 8)

Nataknil sem letne gume na jeklenih platščih, odločil sem se za Fulda EcoControl v "levi" dimenziji 185/70R14 88T, kar imam pač dovoljeno po homologaciji, prvi vtisi okrog gum so zelo pozitivni, v mokrem so se izkazale veliko bolj kot zimaki GY Ultragrip6 :?
Tukaj je na mestu še zahvala schiku za dobavo in dostavo gum ter platišč 8)

Nalepil sem klubske nalepke, tamali na levo in desno zadnjo šipo, veliko pa na zadnjo zadnjo šipo, samo se je začela po cca. dveh mescih luščiti in sem jo raje odstranil, drugače bi pisalo REN_UL KL_B S_OV_NIJ_, vsaj kdor bi vozil za mano bi se lahko šel vislice :lol:

Sicer pa je to več ali manj vse kar se je dogajalo z avtom v zadnjem času, mel sem edino to smolo da mi je nekaj dni pred novim letom samo od sebe počilo vetrobransko steklo v spodnjem desnem kotu, ker je bil gor poceni ponaredek...zdaj je gor oriđinale od renoja in upam da bo zdržal dlje :)

Pa ker je bil danes lep in sončen dan in se mi dalo učiti ali delati česarkoli v povezavi s faxom sem se šel malo potepati po okolici in po dolgem času sem vzel v roke fotoaparat in naredil še nekaj slik, kasneje sem zakurblal fotošop in se še malo igral s fotofiltri, nastalo je pa tole:

Slika

Slika

Slika

V bodoče so v planu kleparska in ličarska dela (rja_na_pragovih_blatnikih.press) Pozna kdo kakšenga dobrega a ne preveč oderuškega kleparja in ličarja v Lj in okolici? (kontakt lahko na PM) Sem bil pri enem pa je rekel, da se renoja ne splača popraviti, ker bo itak crknil v roku pol leta, samo še zapeljati na odpad in nabaviti VWja, ker je to tanajbolš avto (dobro, sicer se 3BG passat-a z 1.8T motorjem ne bi ravno branil, a mi scenic služi čisto fajn in bi ga rad mel še nekaj časa)

Pa če se komu kje slučajno valja zadnja leva luč, se priporočam, vsi scenici ki se prodajajo po delih so izven Lj :mad:
Aja, pa se komu sanja če pašejo sprednje meglenke od R19 PH2 na scenica? Po obliki so iste, ampak so različne kataloške številke :x
Iščem pa rumene, če jih ma kdo odveč-> pošlji PM :P

Pa še malo misli o samem avtu;

Motor
Neproblematičen (izjema so cinšpule), olja ne pije
Poraba zelo variabilna, a kljub temu, da je avto kar težek je lahko vseeno presenteljivo nizka (cca. 8 litrov)
Odličen avto za j*banje v glavo prepotentnih mulcev z mlinčki (Honda but afkors) na AC, skoraj vsak postane zelen v faco ko vidi 2.0 napis na desnih vratih, kasneje mu je že jasno zakaj

Menjalnik
Super, edino prekratek za ta tip motorja, ni 6. prestave

Kabina
Prostora za celo sobo, odlagalnih površin toliko da vsak teden odkrijem kakšno novo :lol: Nekaj je tudi čričkov v armaturi, pač leta naredijo svoje, ampak nič pretresljvega, se preživi
Modularni sistem zadnjih sedežev je zlata vreden, po potrebi spraviš v avto boga in pol

Preglednost
Pregleden zelo, parkiranje je đabe

Pleh
Ni cinkan, če ne bi bilo renojeve značke na volanu in havbi bi že mislil da sem nabavil opla :roll:

Driftabilnost
Ročkanje po snegu se da, in gre kar dobro na počez glede na to da je familijamobil

Če povzamem vse misli; glede na to, da sem za 13 let staro gajbo, ki je na leto naredila 5-6000 k km lani dal "samo" 2k € sem za ta denar dobil največ od avta, opreme je dovolj, vzdževanje ni pretirano dražje od P106 ki sem si ga lastil prej, skratka zadovoljen fuŁ. Če bi se lahko še enkrat odločil, bi isto vzel scenica :D Želja je pa še vedno Espace :shock: Samo ga ne dobim na dvorišče :lol:
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Še tule lep pozdrav :D Vidim da res lepo skrbiš za tole lušno mašinco tako da veliko varnih in uživaških kilometrov še naprej!

lp
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Koliko kilometrov maš? :shock:
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Trenutno 83.400 in še nekaj drobiža; prejšni lastnik je avto uporabljal samo ene parkrat letno za do vikenda na Dolenjskem in občasno za potrebe avtoservisa ki ga ima v lasti :lol:
V tem scenicu so se vozili na popravilo razni motorji in menjalniki, zato je tudi kufer malo obutan, ampak ni neke sile :)
Važno je da motor laufa tako kot mora :D

Sicer pa en mali update se je zgodil, uspelo mi je spolirat zadnje meglenke (po receptu maestra Shusa), zdaj so spet rdeče v pravem pomenu besede, ne pa nekajnapolrdečenapolroza kot so bile pred posegom 8)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Ej, svaka čast za tak avtek! Naj ti dobro služi še naprej!
Zaklenjeno