Že dolgo časa ni bilo nobenega updata v temi, pa da ne bo ravno zamrla
Avto me še vedno veselo prevaža naokoli, prejšnji teden sem ga odpeljal do Thomas Customs, kjer je bil opravljen servis z menjavo zobatega + klinastega jermena, vseh šponarjev in vodne pumpe, ker je od zadnje menjave opisanih artiklov minilo že skoraj 6 let je bil servis že več kot potreben
Olje, svečke, filtre sem pa že dal menjati 5k km nazaj
Zdaj motor lepo prede kot mucka
Nataknil sem letne gume na jeklenih platščih, odločil sem se za Fulda EcoControl v "levi" dimenziji 185/70R14 88T, kar imam pač dovoljeno po homologaciji, prvi vtisi okrog gum so zelo pozitivni, v mokrem so se izkazale veliko bolj kot zimaki GY Ultragrip6
Tukaj je na mestu še zahvala schiku za dobavo in dostavo gum ter platišč
Nalepil sem klubske nalepke, tamali na levo in desno zadnjo šipo, veliko pa na zadnjo zadnjo šipo, samo se je začela po cca. dveh mescih luščiti in sem jo raje odstranil, drugače bi pisalo REN_UL KL_B S_OV_NIJ_, vsaj kdor bi vozil za mano bi se lahko šel vislice
Sicer pa je to več ali manj vse kar se je dogajalo z avtom v zadnjem času, mel sem edino to smolo da mi je nekaj dni pred novim letom samo od sebe počilo vetrobransko steklo v spodnjem desnem kotu, ker je bil gor poceni ponaredek...zdaj je gor oriđinale od renoja in upam da bo zdržal dlje
Pa ker je bil danes lep in sončen dan in se mi dalo učiti ali delati česarkoli v povezavi s faxom sem se šel malo potepati po okolici in po dolgem času sem vzel v roke fotoaparat in naredil še nekaj slik, kasneje sem zakurblal fotošop in se še malo igral s fotofiltri, nastalo je pa tole:
V bodoče so v planu kleparska in ličarska dela (rja_na_pragovih_blatnikih.press) Pozna kdo kakšenga dobrega a ne preveč oderuškega kleparja in ličarja v Lj in okolici? (kontakt lahko na PM) Sem bil pri enem pa je rekel, da se renoja ne splača popraviti, ker bo itak crknil v roku pol leta, samo še zapeljati na odpad in nabaviti VWja, ker je to tanajbolš avto (dobro, sicer se 3BG passat-a z 1.8T motorjem ne bi ravno branil, a mi scenic služi čisto fajn in bi ga rad mel še nekaj časa)
Pa če se komu kje slučajno valja zadnja leva luč, se priporočam, vsi scenici ki se prodajajo po delih so izven Lj
Aja, pa se komu sanja če pašejo sprednje meglenke od R19 PH2 na scenica? Po obliki so iste, ampak so različne kataloške številke
Iščem pa rumene, če jih ma kdo odveč-> pošlji PM
Pa še malo misli o samem avtu;
Motor
Neproblematičen (izjema so cinšpule), olja ne pije
Poraba zelo variabilna, a kljub temu, da je avto kar težek je lahko vseeno presenteljivo nizka (cca. 8 litrov)
Odličen avto za j*banje v glavo prepotentnih mulcev z mlinčki (Honda but afkors) na AC, skoraj vsak postane zelen v faco ko vidi 2.0 napis na desnih vratih, kasneje mu je že jasno zakaj
Menjalnik
Super, edino prekratek za ta tip motorja, ni 6. prestave
Kabina
Prostora za celo sobo, odlagalnih površin toliko da vsak teden odkrijem kakšno novo

Nekaj je tudi čričkov v armaturi, pač leta naredijo svoje, ampak nič pretresljvega, se preživi
Modularni sistem zadnjih sedežev je zlata vreden, po potrebi spraviš v avto boga in pol
Preglednost
Pregleden zelo, parkiranje je đabe
Pleh
Ni cinkan, če ne bi bilo renojeve značke na volanu in havbi bi že mislil da sem nabavil opla
Driftabilnost
Ročkanje po snegu se da, in gre kar dobro na počez glede na to da je familijamobil
Če povzamem vse misli; glede na to, da sem za 13 let staro gajbo, ki je na leto naredila 5-6000 k km lani dal "samo" 2k € sem za ta denar dobil največ od avta, opreme je dovolj, vzdževanje ni pretirano dražje od P106 ki sem si ga lastil prej, skratka zadovoljen fuŁ. Če bi se lahko še enkrat odločil, bi isto vzel scenica

Želja je pa še vedno Espace

Samo ga ne dobim na dvorišče