Tezave z menjalnikom Renault Scenic 1.9dci,l.2005

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kirsa1
Kraj: Lenart,Maribor

Tezave z menjalnikom Renault Scenic 1.9dci,l.2005

Odgovor Napisal/-a kirsa1 »

Lp..Imam tezave z menjalnikom..Ze nekaj casa mi gre nekoliko tezje menjati v drugo prestavo,danes pa se mi je zgodilo,da mi sploh ni slo menjati,ko je avto bil prizgan..Ce sem pa avto ugasnil,pa je slo normalno menjavati..Kaj bi bilo narobe z menjalnikom in ce kdo ve koliko stane novi menjalnik za tega Scenica?Hvala za odgovore...
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Tezave z menjalnikom Renault Scenic 1.9dci,l.2005

Odgovor Napisal/-a robertp »

kirsa1 napisal/-a:Lp..Imam tezave z menjalnikom..Ze nekaj casa mi gre nekoliko tezje menjati v drugo prestavo,danes pa se mi je zgodilo,da mi sploh ni slo menjati,ko je avto bil prizgan..Ce sem pa avto ugasnil,pa je slo normalno menjavati..Kaj bi bilo narobe z menjalnikom in ce kdo ve koliko stane novi menjalnik za tega Scenica?Hvala za odgovore...
Pa ne kar kuj menjalnika zamenjat no... Koliko imas km? Kaj pa olje v menjalniku, mogoce pletencie (prenosi) med rocko in samim menjalnikom? Sinhroni?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Je mogoce pedal sklopke lazje za pritisnit?
Ce je je mogoce sama sklopka fuc.
Drugac je pa se moznost prenosa - zajle.
kirsa1

Re: Tezave z menjalnikom Renault Scenic 1.9dci,l.2005

robertp napisal/-a:
kirsa1 napisal/-a:Lp..Imam tezave z menjalnikom..Ze nekaj casa mi gre nekoliko tezje menjati v drugo prestavo,danes pa se mi je zgodilo,da mi sploh ni slo menjati,ko je avto bil prizgan..Ce sem pa avto ugasnil,pa je slo normalno menjavati..Kaj bi bilo narobe z menjalnikom in ce kdo ve koliko stane novi menjalnik za tega Scenica?Hvala za odgovore...
Pa ne kar kuj menjalnika zamenjat no... Koliko imas km? Kaj pa olje v menjalniku, mogoce pletencie (prenosi) med rocko in samim menjalnikom? Sinhroni?
Saj upam in si zelim,da ni nekaj hudo narobe in da bi potem moral zamenjati menjalnik,ker je to verjetno velik strosek... :roll: ..Kilometrov imam skoraj 70,000km..bom jutri peljal k mehaniku,da pogleda..Mogoce kdo tukaj pozna,kaksnega dobrega mehanik na Stajerskem-Maribor in okolica..Hvala za pomoc.. :wink:
kirsa1

iro napisal/-a:Je mogoce pedal sklopke lazje za pritisnit?
Ce je je mogoce sama sklopka fuc.
Drugac je pa se moznost prenosa - zajle.
Ne,sklopka se pritisne normalno..Kaj mislis s tem prenos-zajla?Vseeno hvala za pomoc...
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Povezava rocka za prestavljat in menjalnik. Lahko sta povezana z zvodom ali pa prek zajl.
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Mas PM za mehanika :wink:
Dogiy
Kraj: Slovenj Gradec

Problem z sklopko Laguna II Letnik 03.

Odgovor Napisal/-a Dogiy »

Imam podoben problem padla mi je pedalka za sklopko čisto na poden in ko je auto prizgan mi negre v brzino pa sem menju olje ter cilinder sklopke in fedro pa imam se vseeno probleme.Imam pa Laguno letnik 03.Prosim da mi gdo pomaga če je meu isti problem.Lp
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

če boste rabili menjalnik za scenica me lahko kontaktirate na 040 231 781.

lp janez
Uporabniški avatar
RobMayth
Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Odgovor Napisal/-a RobMayth »

Ravnokar iz delavnice s podobnim problemom, najverjetneje je šel potisni ležaj, ker je hidravlični in iz gume/plastike ter je verjetno počil in teče olje ven, to se je na tem scenicu dogajalo, na koncu nam je uspelo po tem ko smo vse drugo zamenjali in ni pomagalo :wink:
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Dogiy
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Dogiy »

RobMayth napisal/-a:Ravnokar iz delavnice s podobnim problemom, najverjetneje je šel potisni ležaj, ker je hidravlični in iz gume/plastike ter je verjetno počil in teče olje ven, to se je na tem scenicu dogajalo, na koncu nam je uspelo po tem ko smo vse drugo zamenjali in ni pomagalo :wink:

Tako je pri meni sem menju cilinder ki je na pedalki od sklopke in je iz plastike danes grem k mehaniku k dela skoz z renaulti in pravi da bi naj biu spet pokvarjen ta cilinder kajti pedalka od sklopke je padla in ima zraka več kot pou in nvm zdj aje spet to to al kej druzga.Lp
Odgovori