Megane 2 osvetlitev števcev ne ugasne

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
FBR

Megane 2 osvetlitev števcev ne ugasne

Odgovor Napisal/-a FBR »

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem. Ko avto zakleneš bi se morale ugasniti vse osvetlitve vključno z osvetlitvijo števcev, vendar se števci nočejo ugasniti in gori ozadje skos.

To se mi je zgleda zgodilo, ko mi je avto pri speljevanju crknil potem pa ga nisem nazaj vžgal ampak sem ga zaklenil in odšel (parkirišče).

Sprobal sem že vse možno. Odklopil akumulator, staknil števce s kablov, staknil varovalko,... skratka nič bolje. Ko vžgeš avto ali pa vklopiš kakšen drug porabnik elektrike, se ozadje števcev 3x vklopi - izklopi na hitro (pomižikne) in potem gori normalno naprej. Enako se zgodi ko izklopiš vse.

Kakšna ideja? Je kje stik nastal? Slaba masa? Kar koli? Kako rešit, peljat na renault servis ali kakšnemu avto električarju, glede na to da imam enega dobrega tukaj v Novem mestu.

Hvala za pomoč!
Uporabniški avatar
matt79

Odgovor Napisal/-a matt79 »

samo ugibam,
da bi ti vsakič 3 utripnilo bi bilo malo čudno če bi bil kratek stik. če bi se releju zlepili kontakti bi ostalo non stop vklopljeno in ne bi utripalo, razen če se je kaj računalniku sfuzlalo in daje čudne ukaze, kaj gre to za novejši model?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Za koliko časa si odklopil kleme? Probaj jih čez noč pustit. Pa prvo priklopi maso kasneje pa še +.
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Zadeva rešena.

Šlo je za problem na električni kontrolni plošči v motornem delu pod varovalkami. Baje da je nekako prišla noter voda in je še sama sreča da mi je prvo crknila samo kontrola za osvetlitev števcev. Lahko bi mi sredi vožnje naredila elekrika glih kar koli bi hotla (baje da tam upravlja tudi vbrizg šob, itd. tako da bi bilo lahko še res zelo pestro).

Popravil pa mi je dober avtoelektričar v novem mestu. Če bi to peljal na renault servis bi mi verjetno rekli da ni druge kot zamenjava za novo, kar pa nočem niti slišat koliko bi me usekali... verjetno pod 500€ ni šans.

Hvala vsem vsaj za razmišljanje kaj bi lahko bilo.

LP
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Malo še poglej kod je voda prišla noter da se ti ne bo ponovilo.
Odgovori