Clio I 1.8 16v, l.'92 - original

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ni problema. :wink: Samo da ste zrihtali.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

ktomass napisal/-a:u in drugega na poti iz Kamnika v LJ pred križiščem za Šmarco...
No tist sm bil jest, sej bi pozdravu sam na daleč je zgledu k navadn clio.... 8)

dej mi povej kero šalco amortizerja ste to menjal ? A tisto ta gumijasto?
Slika
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ktomass »

Spidojc napisal/-a:
No tist sm bil jest, sej bi pozdravu sam na daleč je zgledu k navadn clio.... 8)
dej mi povej kero šalco amortizerja ste to menjal ? A tisto ta gumijasto?
:lol: je reku, k navaden clio :) sej so itak vsi enaki kar se mene tiče :)

Menjali smo levo šalco amoritzerja; tisto gumijasto ja z ležajem spodaj. Na pogled je bilo vse ok in nič videti, da kej ne štima... z novo so vozne lastnosti druga pesem :)
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

ma ne nevem zakaj je zgledu k navadn, a je bil umazan al pa neki sej pol na bliz sm vidu da je to to, pa še tle po našem koncu sm modrih navajen 8) uglavnm se bom drugič potrudu da bom taprav cajt pozdravu :wink:
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

To je šalca? :lol:
Sepravi ste menjal gumo,ki je čisto navrhu amortizerja,notri je ležaj in na vse to se potem vsede avto,drži?
Pa si morda kaj probal prej ali pol ali ima amortizer kaj lufta ko je avto dvignjen?Namreč ko je moj dvignjen ima amortizer luft in ga lahko malo premikaš tako,da sumim da so ravnotako zanič te gume in jih bom menjal sedaj v roku enega meseca.Lahko zaupaš ceno te gume in pa ali je v njej že ležaj?

Hvala
Uporabniški avatar
ktomass

nightmare napisal/-a:To je šalca? :lol:
Sepravi ste menjal gumo,ki je čisto navrhu amortizerja,notri je ležaj in na vse to se potem vsede avto,drži?
Pa si morda kaj probal prej ali pol ali ima amortizer kaj lufta ko je avto dvignjen?Namreč ko je moj dvignjen ima amortizer luft in ga lahko malo premikaš tako,da sumim da so ravnotako zanič te gume in jih bom menjal sedaj v roku enega meseca.Lahko zaupaš ceno te gume in pa ali je v njej že ležaj?

Hvala
Ja točno to smo menjali (šalca oz zgornje vpetje vzmetne noge bolj pravilno tehnično); v bistu je ta šalca kovinska in oblečena v gumo, če sem prav videl in spodaj pod njo pride ležaj. Kako misliš, da se ti amortizer premika oz da ima luft?

Cena kompleta (šalca, ležaj in zgornji nosilec z matico) je bila 32€ (ob takih cenah se ne morem nehat smejat; za Subaruja namreč pride šalca skor 300€...) in tudi ostali deli so za cliota smešno poceni tko da so far so good!
Uporabniški avatar
nightmare

Ja ko je avto dvignjen ima na zgornjem upetju luft.Zgleda da so te gume že čisto požrte in jih moram zamenjat predno naredim optiko.
Saj ko je avto spuščen je uredu seveda pa ostaja uprašanje kaj se tam dogaja med ovinki.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

nightmare napisal/-a:Ja ko je avto dvignjen ima na zgornjem upetju luft.Zgleda da so te gume že čisto požrte in jih moram zamenjat predno naredim optiko.
Saj ko je avto spuščen je uredu seveda pa ostaja uprašanje kaj se tam dogaja med ovinki.
Pa ti ni nič splišat ko se v kako luknjo zapelješ? Ponavadi je to slišat občasno v kabino.
Uporabniški avatar
ktomass

Ja čudno.. če ima luft potem so gume že toliko stolčene, da bi se to nabijanje moralo slišat v kabino.. ker res grdo ropota, če so stolčene... Sicer pa si lahko predstavljaš kako se obnaša v ovinku, če ima luft :S Pri tebi se verjetno kipa čez obe kolesi, sam ne čutiš zato ker je v obe smeri enako :lol:
Uporabniški avatar
nightmare

Že kako leto nazaj mi je res nek grozn tovkl po avtu in sm sklepal da so amortizerji,dvignem avto in opazim tale luft ko je avto dvignjen.Ker takrat ni blo možnosti zamenjat sm sam spustu nazaj in od takrat ni nikakršnega ropotanja več.Tud lufta je včasih man včasih več pri vožnji me pa tudi ni nič motilo.Ker pa mislim v kratkem menjat gume,odkar sm menjal pesta pa tud nism še naredu optike bi rad vse to poštimou zdej in za pravo nastravitev optike ne sme met amortizer ravno lufta kakor si zahoče pa tud novih gum bi blo škoda takole radirat. :D
Uporabniški avatar
nightmare

Al mam pa gume tolk slabe da itak zdrsne v ovinku in nima čez kej kipat. :lol: :lol: :lol:
Bomo zdej v prihodnjem mesecu vse to zamenal pa bo.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Ps, tut ce je nova gumica amortizerja, ma luft ce dvigns avto. Zato pa anglezi delajo gumice iz trde plastike pa alu podrejana matica n vrh
Uporabniški avatar
ktomass

Hmmm.. moj nima nobenega lufta ko je dvignjen tam v šalci..
Uporabniški avatar
nightmare

Kako se pa pol optiko nastavi če ima luft?Al ni dvignjen ko se dela meritve?
Sepravi kako zdej vem če so gumice fuč?
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Ktomas, ni res. Če avto dvigneš in porukaš amortizer ima zgoraj luft, ker se vpetje spusti, razen če ti res res močno šponajo silenbloki in stabilizator navzgor ampak ne vrjamm.

Optika se dela na spuščenem avtu, le da so sprednja kolesa na vrtečih se ploščah. Se pravi zaradi obes mora biti na tleh
Zaklenjeno