Clio I 1.8 16v, l.'92 - original
Spidojc napisal/-a:
No tist sm bil jest, sej bi pozdravu sam na daleč je zgledu k navadn clio....![]()
dej mi povej kero šalco amortizerja ste to menjal ? A tisto ta gumijasto?
Menjali smo levo šalco amoritzerja; tisto gumijasto ja z ležajem spodaj. Na pogled je bilo vse ok in nič videti, da kej ne štima... z novo so vozne lastnosti druga pesem
To je šalca?
Sepravi ste menjal gumo,ki je čisto navrhu amortizerja,notri je ležaj in na vse to se potem vsede avto,drži?
Pa si morda kaj probal prej ali pol ali ima amortizer kaj lufta ko je avto dvignjen?Namreč ko je moj dvignjen ima amortizer luft in ga lahko malo premikaš tako,da sumim da so ravnotako zanič te gume in jih bom menjal sedaj v roku enega meseca.Lahko zaupaš ceno te gume in pa ali je v njej že ležaj?
Hvala
Sepravi ste menjal gumo,ki je čisto navrhu amortizerja,notri je ležaj in na vse to se potem vsede avto,drži?
Pa si morda kaj probal prej ali pol ali ima amortizer kaj lufta ko je avto dvignjen?Namreč ko je moj dvignjen ima amortizer luft in ga lahko malo premikaš tako,da sumim da so ravnotako zanič te gume in jih bom menjal sedaj v roku enega meseca.Lahko zaupaš ceno te gume in pa ali je v njej že ležaj?
Hvala
Ja točno to smo menjali (šalca oz zgornje vpetje vzmetne noge bolj pravilno tehnično); v bistu je ta šalca kovinska in oblečena v gumo, če sem prav videl in spodaj pod njo pride ležaj. Kako misliš, da se ti amortizer premika oz da ima luft?nightmare napisal/-a:To je šalca?![]()
Hvala
Cena kompleta (šalca, ležaj in zgornji nosilec z matico) je bila 32€ (ob takih cenah se ne morem nehat smejat; za Subaruja namreč pride šalca skor 300€...) in tudi ostali deli so za cliota smešno poceni tko da so far so good!
Pa ti ni nič splišat ko se v kako luknjo zapelješ? Ponavadi je to slišat občasno v kabino.nightmare napisal/-a:Ja ko je avto dvignjen ima na zgornjem upetju luft.Zgleda da so te gume že čisto požrte in jih moram zamenjat predno naredim optiko.
Saj ko je avto spuščen je uredu seveda pa ostaja uprašanje kaj se tam dogaja med ovinki.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Že kako leto nazaj mi je res nek grozn tovkl po avtu in sm sklepal da so amortizerji,dvignem avto in opazim tale luft ko je avto dvignjen.Ker takrat ni blo možnosti zamenjat sm sam spustu nazaj in od takrat ni nikakršnega ropotanja več.Tud lufta je včasih man včasih več pri vožnji me pa tudi ni nič motilo.Ker pa mislim v kratkem menjat gume,odkar sm menjal pesta pa tud nism še naredu optike bi rad vse to poštimou zdej in za pravo nastravitev optike ne sme met amortizer ravno lufta kakor si zahoče pa tud novih gum bi blo škoda takole radirat.