Gretje kabine - pada temp. motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
ggorenc
Kraj: gorenjska

Gretje kabine - pada temp. motorja

Odgovor Napisal/-a ggorenc »

Pozdrav!

Imam novega Kangooja 1.5 dci 105KM. Zanima me ali ma se kdo s taksno masino probleme, da mu pada temp. motorja, ko zalaufa gretje kabine? Toliko bolj pada kolikor pocasneje se vozim.

Na servisu pravijo, da je to normalno za dizle bla bla bla... kar pa ne verjamem. Ker ni moj prvi dizel.

To pomeni, da se avto niti po 50km, niti po 80 ali 100km ne segreje na delovno temperaturo, ce imam gretje do konca-
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ponavadi se to zgodi, ko zablokira termostat v odprtem položaju ( ali še huje, ga ni noter ).

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
vugavo

Odgovor Napisal/-a vugavo »

Meni se tudi to dogaja pozimi ko se vozim v dolino (iz štirih črtic mi pade na 2) potem pa se takoj segreje nazaj na štiri. Avto pa je Clio dCi....
p.s. Termostat preverjeno deluje..
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

ggorenc, pomoje je termostat hin :?
ggorenc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a ggorenc »

na servisu so baje menjali termostat in je se vedno isto. Na koncu sem dobil odgovor, da je to baje normalno na dci masinah

:a2_Spidojc_dontgetit
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

kaj pa na bencinarjih .. a je to tut normalno.. laguna 95 letnik 1.8 RT

recimo dons zju3 se pelem na šiht ..mrzlo uzuni jst mam gretje .. pripeljem se do ljubljane avto še vedno ni ogret na delovno temperauturo in še vedno "vleče" zaug.. recimo da tm okol 1000rpm. Tko je vsako zimo OZ. vsakič ko je zunaj mrzlo in mi prižgem gretje.

če pa avto stoji na mestu ..se pa temperatura normalno dviguje in ventilator se tut normalno prižiga.

avto je biu 1x priklopljen na računalniku in je javil eno napako colant temeperature .. neki tazga če se ne motm .. to je blo že doug nazaj.. napake pa se ni dalo odpravit.

LP
Uporabniški avatar
schik

Edoedo napisal/-a:kaj pa na bencinarjih .. a je to tut normalno.. laguna 95 letnik 1.8 RT

recimo dons zju3 se pelem na šiht ..mrzlo uzuni jst mam gretje .. pripeljem se do ljubljane avto še vedno ni ogret na delovno temperauturo in še vedno "vleče" zaug.. recimo da tm okol 1000rpm. Tko je vsako zimo OZ. vsakič ko je zunaj mrzlo in mi prižgem gretje.

če pa avto stoji na mestu ..se pa temperatura normalno dviguje in ventilator se tut normalno prižiga.

avto je biu 1x priklopljen na računalniku in je javil eno napako colant temeperature .. neki tazga če se ne motm .. to je blo že doug nazaj.. napake pa se ni dalo odpravit.

LP
menjaj termostat, definitivno hin.
Uporabniški avatar
Edoedo

aha.. kok pride termostat??.. a se to da kako zamenjat .tko da jst to sam=).. pa kako se reče temu točno.. termostat za mašino al kako?
Uporabniški avatar
schik

Reče se termostat. Glede na to koliko predvidevam poznaš zadeve raje pusti nekomu da ti to zamenja. Sam termostat je nekje dobrih 10€.
Uporabniški avatar
Edoedo

aha okj tnx =)
Uporabniški avatar
Jure180
Kraj: Duplek

Odgovor Napisal/-a Jure180 »

A je tut mogoče da zaradi termostata ne piha toplo???
Uporabniški avatar
schik

Je, ker če je termostat skos odprt potem se mašina ne segreje na delovno temperaturo in zato dela gretje slabše. Sej da greje, samo ni vročega zraka kot mora bit.
Uporabniški avatar
Jure180
Kraj: Duplek

Odgovor Napisal/-a Jure180 »

jaz se recimo morem enih 5 km pelat da mi začne mlačno pihat vroče pa mi ne piha tako kot mora pa "zauk" mi tudi full dolgo dela
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

pa še zdej ga nisi zamenu? :?
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
schik

To ti je termostat. Pride mislim da okoli 10€. Menjaj čim prej ker s tem uničuješ motor.
Odgovori