Licar - ki zna pobarvati poliester!

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

kripo napisal/-a:Naj jaz nadaljujem temo ..

V kratkem bom imel za popeskati in pobarvati vse letvice na avtu (4 na vratih, 1 spredaj in 1 zadaj) ter novi odbijaci spredaj, zadaj in na strani.

Kam v LJ ali SL ali KR ali kjerkoli tu "negde" ;) bi dal to v delo? Ne iscem najdrazjega .. iscem zadovoljivega 8) Vse bo slo v crno barvo, tako da ne pricakujem kaj prevec tezav z iskanjem pravega odtenka :wink:
vzemi en del iz avta dol oz ga odsraufaj.. ( zadnjo plastiko kjer pride vlecna kljuka al pa spredaj.. pokrovcek tanka al pa kej tazga...) neses v mesalnico in ti tocnot ako namesajo! priporocam mavrica v crnucah :wink:
Slika
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Dobra ideja! Bom naredil tocno to..

Spoilerji so ze na po(s)ti .. :D
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

86-4PJ napisal/-a:
vzemi en del iz avta dol oz ga odsraufaj.. ( zadnjo plastiko kjer pride vlecna kljuka al pa spredaj.. pokrovcek tanka al pa kej tazga...) neses v mesalnico in ti tocnot ako namesajo! priporocam mavrica v crnucah :wink:
Mores pa vedeti, da ti barva nebo ista na plastiki in avtu, ce imas starejsi avto (ki ni bil barvan z vodno barvo se). Saj najbrz se ti na crni barvi to tak fejst nebo vidlo, bo pa razlikam 100% ce dobro pogledas. No saj ene to tak ne moti kot druge ;)

Meni so z tole napravico na reno servisu merili, zmesali isto barvo, ampak zal vodne barve imajo drugacen odtenek :( Ne pravim pa, da te barve na vodni osnovi niso lepse kot tiste starejse!
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
kripo

Avto je 10/2005 ..

In kako zvem, kaksna barva je na njem? :?
klemn
Kraj: Dom?ćale

Odgovor Napisal/-a klemn »

kripo napisal/-a:Avto je 10/2005 ..

najbols da ness pokrovcek kestla tja
pol mu mors pa se povedat kodo barve pa kok bi jo rad mel :wink:

lp klemn
Uporabniški avatar
MasTTer

klemn napisal/-a:
kripo napisal/-a:Avto je 10/2005 ..

najbols da ness pokrovcek kestla tja
pol mu mors pa se povedat kodo barve pa kok bi jo rad mel :wink:

lp klemn
klemn: kripo je mislil ce ima vodno ali takoimenovano nitro barvo. Mislim da je na l. 2005 se nitro barva. Ti bo pa mogoce kdo drug bolj tocno znal povedati, ki ve kdaj je ta zakon prisel k nam...
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Pa barva pride ista ce zna licar prav zmesat barvo! Pa ce je 50 let star avto!
Uporabniški avatar
MasTTer

[KEKEC] napisal/-a:Pa barva pride ista ce zna licar prav zmesat barvo! Pa ce je 50 let star avto!
Nebo drzalo... kr vprasaj katerega koli licarja....edino ce je res ze tak profi, da je nastudiral, koliko temnejse more zmesati, da pride ista barva.
Po teh aparatih, ki ti kao zmeri, se vidi, da ni ista barva.. kr dosti odstopanja je, med nitro pa vodno barvo. ;)

Preizkuseno na mojem avtu. Original nitro barva je cisto ista, zdaj original vodna barva je pa svetlejsa...

Bos videl na weinbergu ce prides, ti pokazem...
Uporabniški avatar
kripo

Ja, to sem mislil .. ali je vodna ali nitro .. :wink:

Ocitno imam nitro. Kako se pa ti dve barvi razlikujeta v obstoju?

Npr. cez eno leto bo nitro barva taksna kot je zdaj, vodna pa .. a se bo "starala" in bledela ali temnila? Al se bosta obe barvi enako starali in bledeli/temnili?
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Meni je ze barval ta licar tu vse zivo od starega do novega avta pa ni prislo nikol do razlike! Pa se vec komu tu z foruma je barval! Plehovje in poliester pa je barva bla vedno ista! Cenovno je pa tud ugodn za mene!
ozi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ozi »

tudi sam iščem konkretnega mojstra, ki bi mi pobarval sprednji ter zadnji odbijač v barvo šasije. ter stranske vratne letvice.

ker sam nisem avto-majster me konkretne rešitve niti ne zanimajo, pač pa iščem nekoga, ki to obvlada in bi mi uredil proti plačilu ali uslugi...

hvala
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

zakaj pa bi barval cel prednji in zadnji odbijač ?

nisem 100% samo če sem prav razbral bi rad spravil samo barvo letvic v barvo avta... letvice se pa tudi samo snamejo iz odbijačev in ne rabiš celih odbijačev štrihat :wink:

razn če maš kakšen drug razlog za štrihanje celega odbijača :wink:
Slika
ozi

Odgovor Napisal/-a ozi »

mnja, mogoče sem tud nejasno napisal. torej pobarval bi tiste plastične elemente spredaj in zadaj ter stranske letvice, ki so plastični in v (grdi) sivi barvi. če pozorneje pogledaš moj avatar boš videl zadnji odbijač - delno je sive barve. pač ta zanikerna plastika.

vem, da se jih da sneti dol to je najmanjši problem. rad bi potem nekoga, ki mi jih bo poblajhal v enako barvo. da bo vse v barvi. razmišljal sem, da bi tudi vmesni stebriček (sprednje, zadnje stransko okno) in zadnji trikot stebriček butnil v barvo šasije...

?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Neseš enmu ličarju, pogledaš kakšna je barva šasije in čez 2dni maš že na avtu, kje je tukaj problem?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
ozi

Odgovor Napisal/-a ozi »

problema ni. je pa vprašanje za nekoga kot sem jaz, ki se na to ne spozna še kako na mestu, če želi imet dobro. glede na to, kok se je folk že razpisal na to temo v tej temi. ali morda ni govora o istih zadevah?
Odgovori