cip v scenic 1.9 dci 88kW

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Narobe si zastopil.
Pri novejsih avtih se skoraj vedno preprogramira elektroniko s priklopom preko kabla, pri starejsih je bilo treba pa fizicno zamenjati cip, oziroma ga odlotati, preprogramirati in zalotati nazaj.
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tocno tako kot ti je Stupo povedal.

Jest drugace tega nacina ne podpiram, ker je ponavadi povrsno narejeno. Tle se gre predvsem za "trial an error", se pravi spremenis, probas na valjih kaksne so spremembe, ce ni se uredu ponovis postopek. Je pa problem ravno v tem, ker ni live mappinga, kar pomeni da medtem ko motor laufa nemores spreminjat parametrov.

Prava optimizacija traja dalj casa, ampak je pa zato bolj kvalitetno narejeno. Vecinoma tudi ni tistega prekomernega dimljenja, kot ga recimo vidis pri cipanih dizlih (predvsem vag), kar je posledica neoptimalnega casa vbrizga.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Kaj je to "dlje casa" za optimiranje?

Par ur, dni, tednov?

A pa se to potem na okvarah motorja res nic ne pozna?? :eggface: Da bi se npr. prej kvaril ali pa veckrat ..
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

kripo napisal/-a:Kaj je to "dlje casa" za optimiranje?

Par ur, dni, tednov?

A pa se to potem na okvarah motorja res nic ne pozna?? :eggface: Da bi se npr. prej kvaril ali pa veckrat ..
Cas je odvisen od tega kolk zadevo obvladas ampak ponavadi to traja kar nekaj ur. Ce naprimer se dela z kaksnim drugim ecu-jem skupaj pa verjetno lahko se kaksen dan pristejes, ker je treba zadevo se zvezav v sistem. To bi se pa moral pogovorit s tistim s katerim jest sodelujem. Tle se govori za turbo dizle, ce pa govorimo o predelanih NA, potem pa to traja se dosti dlje, vcasih tudi po par dni ali celo teden.

Kolkr gledam okvar niti ni oz. noben o tem ne govori pri ciptuningu. Definitivno pa je material bolj pod stresom, ce je dobro narejeno toliko manj.

Ce te zanima kontakt od te osebe s katero sodelujem potem mi pisi na PM, da ne bo nezazeljene reklame.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Drugace pa Tunerc iz NM naredi tako kot se spodobi, je pa tudi cena zato malenkost visja kot pri RSRu. :wink:
Slika
muri

Odgovor Napisal/-a muri »

jaz sem se malo pozanimal in sem se odlocil da nebom cipiral. turbina baje zelo trpi, konjev ima za moje potrebe zaenkrat cisto zadosti. ce gledam iz vidika porabe pa za to kolko bi potem manj pil nebi tudi ne prisparal 300eur.

ve kateri mogoce ce je ze mozno dat zatemnit tudi sprednji sipi? nekaj je bilo govora o tem, da bo maja dovoljeno. je res?

ce nebom dal cipirat bom pa dal temnit. kolko to kaj stane? vem da ne pase to vprasanje zraven ampak vseeno.
naj bo ?ćena lepa ali spaka, za po?°tarja je dobra vsaka
Odgovori