cip v scenic 1.9 dci 88kW
cip v scenic 1.9 dci 88kW
zanima me kaj pravite o cipiranju scenica 1.9d letnik 2004. je to zdravo za masino? kolko to stane? kje se da dobit? kako je z porabo, je res manjsa? koliko mi to doda kw?
hvala za kakrsen koli odgovor
LP
hvala za kakrsen koli odgovor
LP
naj bo ?ćena lepa ali spaka, za po?°tarja je dobra vsaka
A mogoce mislis 1.9dci, 88KW - 120KM?
Jaz imam svojega Scenica cepiranega. Ce normalno vozis (hladnega ne preganjas in potem lepo ohladis), potem je to normalno za masino. Servisi vsaj na 15000km. Mene je prislo 300eur, poraba ob isti voznji je manjsa za cca. 0.5l/100km. Dobis nekje 150KM. Je pa en majster v Celju, ki servisira stevce
.
Jaz imam svojega Scenica cepiranega. Ce normalno vozis (hladnega ne preganjas in potem lepo ohladis), potem je to normalno za masino. Servisi vsaj na 15000km. Mene je prislo 300eur, poraba ob isti voznji je manjsa za cca. 0.5l/100km. Dobis nekje 150KM. Je pa en majster v Celju, ki servisira stevce
ja 1.9dci 88kw. hmm hladnega pocasi pa potem ohladit? jaz avto prizgem in pelam, kak vozim pa je odvisno od razpolozenbja in kolko imam casa
. da bi pa v avtu sedel se potem 10 minut pa nimam potrpljenja
. kaj pravite je za mene cip ali naj vozim 120konjev pa mam pol litra vecjo porabo, pa dobro masino? (skodi kaj ce vozis pod polnim gasom? ker se vozim po avtocesti Maribor-Lenart in kar gre kolko pac gre
)
Ce pocakas da se masina segreje, ga lahko pol priganjas, mrzlega pa raje ne. In ce si ga fajn tiscou, ga pusti ko prides nazaj kaksno minutko uzganga stat da se turbina odpocije in cela masina mal ohladi. Da ni nekih ekstremov. Tud ti verjetno pozim ne gres pod vroc tus, pa pol ven na sneg? Princip je isti
Glede cipanja je pa tako, ce si dosti v avtu, ga znas mal pazit in ti je zdej presvoh, pol ok. Recimo moj znanec ga je cipal na bliz 160 KM in mu zdej na 17" 225 gumah pokuri 0.2l/100km manj kot na original gumah in necipan, tako da razlika je. Predvsem se pa pozna da avto vlece bolj enakomerno in ze od nizjih obratov. Sicer pa ti lahko nastavijo kakor zelis, konje na obratih, navor na majhnih obratih ali nekaj vmes
Vse se da
Glede cipanja je pa tako, ce si dosti v avtu, ga znas mal pazit in ti je zdej presvoh, pol ok. Recimo moj znanec ga je cipal na bliz 160 KM in mu zdej na 17" 225 gumah pokuri 0.2l/100km manj kot na original gumah in necipan, tako da razlika je. Predvsem se pa pozna da avto vlece bolj enakomerno in ze od nizjih obratov. Sicer pa ti lahko nastavijo kakor zelis, konje na obratih, navor na majhnih obratih ali nekaj vmes
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
muri ves kaj ti jaz recem, zamisli si da tebe nese vedno goni ko kojna na hard in na koncu ti ne da vode pit, kolko krat te bo lahko gnal na polno preden bos crkno? tak je avto za moje pojme, upam da ti nebo kdaj slucajno kaka dreva na cesto skocla, ves kak pravijo tudi za hitrimi se nabirajo kolone
za cipanje pa je tak dobro je to da mas konjov dosti, slabo je pa vse ostalo
za cipanje pa je tak dobro je to da mas konjov dosti, slabo je pa vse ostalo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
pa saj ga ne zgem skos na puno za pit pa ma res skos zadost
, vcasih pa me tudi prime pa gre na 180 al pa malo prek, vec pa tak negre kot 186 vsaj meni je tak kazalo. samo ni pa to vsakic ali pa da bi ga drzal celo pot. naj se pa oglasi ce je kdo, da ga ne prime pa ga kdaj stisne do konca.
kmetek, ce pravis da pri 17" 0,2l pol se meni nebi verjetno nic poznalo mam 225/40 R18. avto mi ni presvoh ampak me drzi da bi ga dal. sem dosti v avtu ampak dokaj kratke relacije max. cca 50km brez ustavljanja (razen morje ali kaj podobnega) drugace pa kilometrov pa kar naredim. od prvega oktobra do zdaj 25000km
kmetek, ce pravis da pri 17" 0,2l pol se meni nebi verjetno nic poznalo mam 225/40 R18. avto mi ni presvoh ampak me drzi da bi ga dal. sem dosti v avtu ampak dokaj kratke relacije max. cca 50km brez ustavljanja (razen morje ali kaj podobnega) drugace pa kilometrov pa kar naredim. od prvega oktobra do zdaj 25000km
en kolega ma mehanicno delavnico pa je ze delal vem da enemu na BMW 530d verjetno pa se komu. tak da bi dal njemu verjetno. nevem pa kaj bi dal ker se ne spoznam prevec na to. morem malo nastudirat kak to gre. vem da lahko menjas cip, ali pa ga preprogramiras v cem pa je razlika pa nevem.
Mislim da imas dve opciji in sicer ena je da ti reprogramirajo tvoj racunalnik od avta, druga opcija je pa da ti zraven priklopijo eno skatlco katira vec al manj naredi to, da dozira vec nafte. Duga je seveda cenejsa in slabsa...muri napisal/-a:en kolega ma mehanicno delavnico pa je ze delal vem da enemu na BMW 530d verjetno pa se komu. tak da bi dal njemu verjetno. nevem pa kaj bi dal ker se ne spoznam prevec na to. morem malo nastudirat kak to gre. vem da lahko menjas cip, ali pa ga preprogramiras v cem pa je razlika pa nevem.
Prakticno ena in ista zadeva. Ponavadi uporabljajo ljudje enak izraz zaradi nepoznavanja ali pa lazjega razumevanja.kripo napisal/-a:Kaj ce bi eden na hitro in kratko razlozil, kaksna je razlika med cipanjem in preprogramiranjem .. v parih stravkih .. Tudi mene zanima dodajanje nekaj konjickov na tak isti avto z enakimi dimenzijami pnevmatik, kot jih ima muri ..
V obeh primerih gre za preprogramiranje serijske elektronike. Pri nekaterih vozilih se ne da spreminjat parametrov na cipu, zato je potrebno cip zamenjat s takim katerega se da preprogramirat.
Ponavadi so te "cipi" genericni in se naknadno ne dela optimizacije. Zelo podoben je "Ciptuning" priznanih slovenskih tunerjev: na eprom se preko obd nalozi nove mape in avto ima vec konjev
Enigma motorsport