Renault Scenic - okvara racunalnika?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
scythe

Odgovor Napisal/-a scythe »

Pelji avto na tester pa bo pokazalo napake potem pa dalje ;)
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Racunalnik je dosti bolj zaprt kot pa varovalke in releji.
sebastjan01

Odgovor Napisal/-a sebastjan01 »

Tudi sam sem imel problem z elektroniko pri Scenicu in sicer zato, ker mi je ob dezju voda prisla v dno avtomobila (pod soferski in sosednji sedez), kjer pa se nahaja vecina elektricne napeljave. In tako mi je scasoma unicila povezavo v glavnem konektorju,ki zdruzuje vso elektricno napeljavo. (Nahaja se na levi strani pod voznikovim sedezem. Odstranit moras sedez in vse tapete da prides do njega). Pri meni so bile nekatere zice kar iztaknjene iz konektorja. Ce je pri tebi enako te opozarjam, da si prej zapisi kje je kabel bil povezan z drugim kablom in kaksne barve sta bila (na eni strani je 52 zic). Ker fora je v temu, da kabli niso med seboj povezani po barvah (npr,rumen-rumen) ampak po nekem zaporedju, ki ga tudi na Renault servisu ne poznajo in poizkusajo prodati kar novi kabel, ki pa je cca 600 eur. Resitev je edino, ce njades vozilo, ki mora biti popolnoma enako kot tvoje in nato pri njemu pogledas kako gre vezava.
Uporabniški avatar
* C L I O *
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a * C L I O * »

sebastjan01 napisal/-a:Tudi sam sem imel problem z elektroniko pri Scenicu in sicer zato, ker mi je ob dezju voda prisla v dno avtomobila (pod soferski in sosednji sedez), kjer pa se nahaja vecina elektricne napeljave. In tako mi je scasoma unicila povezavo v glavnem konektorju,ki zdruzuje vso elektricno napeljavo. (Nahaja se na levi strani pod voznikovim sedezem. Odstranit moras sedez in vse tapete da prides do njega). Pri meni so bile nekatere zice kar iztaknjene iz konektorja. Ce je pri tebi enako te opozarjam, da si prej zapisi kje je kabel bil povezan z drugim kablom in kaksne barve sta bila (na eni strani je 52 zic). Ker fora je v temu, da kabli niso med seboj povezani po barvah (npr,rumen-rumen) ampak po nekem zaporedju, ki ga tudi na Renault servisu ne poznajo in poizkusajo prodati kar novi kabel, ki pa je cca 600 eur. Resitev je edino, ce njades vozilo, ki mora biti popolnoma enako kot tvoje in nato pri njemu pogledas kako gre vezava.
Se podpisem pod tole izjavo. Problem je ker pride voda do konektorja in se na more posusiti samo od sebe, zato pini konektorju dobesedno zgnijejo.
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Tudi jaz mislim, da je problem nekje v kablovju ali pa kaksen kratek stik.
Vecina racunalnikov je tako ali tako zalitih z neko maso, tako da voda ne more do vezja.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
sebastjan01

Odgovor Napisal/-a sebastjan01 »

Ce imas avtomatsko klimo in ti enkrat hladi drugic pa ne bos moral verjetno menjati tipalo za klimo ki pride cca 120 eur, glede ostalih napak pa imas skoraj 90% unicen konektor kot sem ga imel sam, ker gredo kabli od tega konektorja nazaj in povezujejo delovanje zadnjih sip, zvocnikov, vrat, elektronske zavore ...
Odgovori