Renault Scenic - okvara racunalnika?
-
sebastjan01
Tudi sam sem imel problem z elektroniko pri Scenicu in sicer zato, ker mi je ob dezju voda prisla v dno avtomobila (pod soferski in sosednji sedez), kjer pa se nahaja vecina elektricne napeljave. In tako mi je scasoma unicila povezavo v glavnem konektorju,ki zdruzuje vso elektricno napeljavo. (Nahaja se na levi strani pod voznikovim sedezem. Odstranit moras sedez in vse tapete da prides do njega). Pri meni so bile nekatere zice kar iztaknjene iz konektorja. Ce je pri tebi enako te opozarjam, da si prej zapisi kje je kabel bil povezan z drugim kablom in kaksne barve sta bila (na eni strani je 52 zic). Ker fora je v temu, da kabli niso med seboj povezani po barvah (npr,rumen-rumen) ampak po nekem zaporedju, ki ga tudi na Renault servisu ne poznajo in poizkusajo prodati kar novi kabel, ki pa je cca 600 eur. Resitev je edino, ce njades vozilo, ki mora biti popolnoma enako kot tvoje in nato pri njemu pogledas kako gre vezava.
- * C L I O *
- Kraj: Novo mesto
Se podpisem pod tole izjavo. Problem je ker pride voda do konektorja in se na more posusiti samo od sebe, zato pini konektorju dobesedno zgnijejo.sebastjan01 napisal/-a:Tudi sam sem imel problem z elektroniko pri Scenicu in sicer zato, ker mi je ob dezju voda prisla v dno avtomobila (pod soferski in sosednji sedez), kjer pa se nahaja vecina elektricne napeljave. In tako mi je scasoma unicila povezavo v glavnem konektorju,ki zdruzuje vso elektricno napeljavo. (Nahaja se na levi strani pod voznikovim sedezem. Odstranit moras sedez in vse tapete da prides do njega). Pri meni so bile nekatere zice kar iztaknjene iz konektorja. Ce je pri tebi enako te opozarjam, da si prej zapisi kje je kabel bil povezan z drugim kablom in kaksne barve sta bila (na eni strani je 52 zic). Ker fora je v temu, da kabli niso med seboj povezani po barvah (npr,rumen-rumen) ampak po nekem zaporedju, ki ga tudi na Renault servisu ne poznajo in poizkusajo prodati kar novi kabel, ki pa je cca 600 eur. Resitev je edino, ce njades vozilo, ki mora biti popolnoma enako kot tvoje in nato pri njemu pogledas kako gre vezava.
-
sebastjan01
Ce imas avtomatsko klimo in ti enkrat hladi drugic pa ne bos moral verjetno menjati tipalo za klimo ki pride cca 120 eur, glede ostalih napak pa imas skoraj 90% unicen konektor kot sem ga imel sam, ker gredo kabli od tega konektorja nazaj in povezujejo delovanje zadnjih sip, zvocnikov, vrat, elektronske zavore ...