prevelika poraba na novem kangooju 1,5 dci 105KM

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Tommy30 napisal/-a: Naprimer 130KM/h lahko v 6 prestavi vozis na 5 litrih povprecja ali pa na 7 litih...

To bos pa razlozil kako... 130 kmh v 6. prestavi je 130kmh v 6. prestavi... razen ce sem jaz kaj zamudil novega v fiziki...

Zdaj ne vem, razen ce ti vozis z gasom in zlajfi...
--------------------------------------------------------------

Leva izjava, vem pa kaj mislis...

Gre se zato, da ko se navadis na avto tocno ves kdaj pospesevati in menjati v visje prestave....skratka poznas kaj zmore in kako...
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

FBR napisal/-a:
Tommy30 napisal/-a: Naprimer 130KM/h lahko v 6 prestavi vozis na 5 litrih povprecja ali pa na 7 litih...

To bos pa razlozil kako... 130 kmh v 6. prestavi je 130kmh v 6. prestavi... razen ce sem jaz kaj zamudil novega v fiziki...

Zdaj ne vem, razen ce ti vozis z gasom in zlajfi...
Pri svoji laguni sem to prakticiral redno.....BC prestavis na trenutno porabo in spremljas....
V 6 prestavi pri 130km/h odvzemas plin toliko casa, da stevec nekako ne pade pod 130km/h, se pravi, drzis ravno toliko kolikor je potrebno da vzdrzuje hitrost....Lahko potrdim da je lahko poraba pri isti hitrosti 1 do 1,5 litra manjsa ce spremljas porabo...seveda govorim o trenutni porabi....
Opazil sem tudi da mi je avto pri 145km/h porabil manj kot pri natanko 130km/h...najmanjsa poraba pa je bila rahlo pod 2000 obrati pri 115km/h in je znasala 4,6litra na 100km, seveda v 6 prestavi.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Aja, pa pozabil sem povedati da je imela moja Laguna 225/45/17 platisca.
Veliko je pri porabi odvisno od gum - z letnimi gumami Michelin sem imel 1,5 litra manjso porabo kot z novimi S3 ( sava ), pac imajo prevelik kotalni upor....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Ja, gume se velik faktor.
Na starih zlizanih zimskih Goodyear Ultragrip sm mel zdele tik pred koncem zimske sezone povprecno porabo 4,6. Zamenjal na nove letne Contitental PreimumContact2 in se je povprecna poraba dvignila 5,3. Pa so temperature mal visje kot mesec dni nazaj.

V planu mam narest se optiko, ce bo mrbit kej pomagalo.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Re: prevelika poraba na novem kangooju 1,5 dci 105KM

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

kango napisal/-a:Pozdravljeni

Najprej vsi skupaj pozdravljeni na forumu. Kot je ze iz naslova posta razvidno imam probleme z preveliko porabo. Sem lastnik novega kangooja 1,5 dci 105KM 6 prestav. V tehnicnih podatkih in po navedbah prodajalca naj bi porabil ta avto nekje med 5 in 6,5 litra. Do sedaj imam prevozenih dobrih 5000 km. Porabo avta nisem spravil izpod 7,3 litra (z izkloplenjo klimo, res racionalno voznjo na relaciji in letnimi gumami). Pri normalni voznji malo po mestu malo izven mi je povprecna poraba med 7,5 in 8 litri.
Kaj naj naredim. Ali se bo to popravilo ko bom naredu vec kilometrov ( ko bo masina vlaufana???).

Kaj menite o mojem problemu?

Hvala za pomoc in nasvet

lp
1. Kako pa meris porabo? Ce samo gledas na display - pozabi. Meni kaze v povprecju 0.7L/100 km prenizko porabo.

2. Po tem, ko sem motor utekel, je poraba nekoliko padla - recimo 0.5L/100 km.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Hja, men pa display povprecne kaze ene 0,4 prevec.
Enostavno treba vidit za vsak avto posebej.
Laguna Coupe GT dci 180
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Mogoce pa ne znas vozit ekonomicno... za moje pojme, in mi gre dobro, je ekonomicno hitro pospesevanje in potem vzdrzevanje enake hitrosti tam do 2000 obratov...

...so primerki, ki vozijo dizla kot bencinarja... 3. in 60 kmh... :roll:
recept

Re: poraba kangoo

Odgovor Napisal/-a recept »

kango napisal/-a:Vceraj sem se velik vozil po avtocesti. Resetiral sem racunalnik ko sem sel na avtocesto. Vozil sem ekonomicno (med 2500 in 3000 obratov, vecinoma v 6 prestavi), po prevozenih cca 50 km mi je bila povprecna poraba 7,4.
Bi rekel, da ni veliko odstopanja

1. Kangoo ima vecji presek kot Scenic ali celo navaden Mega(a)ne in temu primerno zracni upor pri 130 ze nekaj pomeni (meni kuri v 6. pri 120 vec kot v 5. pri 90.)
2. Motor ima verjetno tocko varcne voznje precej nize, nekje do 2000 obratov, je pa res, da je tam precej neokreten
3. Ce se utekanje prihrani 0,5l, pa si ze zmagal
kisli

Odgovor Napisal/-a kisli »

Zivjo, pr nas v sluzbi je imel clio 1.5 dci 6,9 l porabe (nov) ampak smo videli, da se indikator za temparaturo ne premakne iz dveh crtic.
Ko je normalno ogret bi moral meti 4 crtice in tako je nafto sibalo na polno kot ,da je zunaj -25.Avto je bil ogret tudi gretje je delovalo normalno le poraba je bila huda za skoraj 2 litra (drugi clio dci ma 4,6l do slabih 5l).
JENE

Odgovor Napisal/-a JENE »

Jaz imam laguno l.2008 1.5 dci 105km, povprecna poraba je vedno okoli 6.
Sem ga pa ze spravil na 5.7

LP
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

evo majstri...dobil v roke tegale kangooja 1.5 105 km...povprecna poraba 6.9 litre, po cirka 150 km mi je padla na 6.7 kombinirane voznje...se tko par porab
50 kmh 5 brzina 2.6 litra
110 kmh 5 brzina 5.8 litra litra (manjka 6 in tempomat) + klima

S temi tezavami kot se soocas ti je z avtom ocitno nekaj narobe ali pa ne znas vozit dizlarjev. Ko sem opazoval malce obratomer, porabo in dinamiko voznje pri 90 skozi viguje, kljuke ampak vedno 5 na 1300 obratov in se da tako lepo peljat in se ekonomicno zraven.

Lp Primoz
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Primož Five

No lepo napisano...in nebi se mogu s tabo bolj strinjat ko si rekel da se v mestu prestavlja v visjo...kot sem pa ze pojasnil je avtocesta smrt za kangooja v tem smislu da prevec pozre...zaradi same aerodinamike in mogoce tudi ce bi dodali se 6 prestavo bi padlo za kak deciliter dol.

Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Primoz Five napisal/-a:No lepo napisano...in nebi se mogu s tabo bolj strinjat ko si rekel da se v mestu prestavlja v visjo...kot sem pa ze pojasnil je avtocesta smrt za kangooja v tem smislu da prevec pozre...zaradi same aerodinamike in mogoce tudi ce bi dodali se 6 prestavo bi padlo za kak deciliter dol.
1.5 105 dCi ima 6-stopenjski menjalnik, zgolj v vednost... :)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Primož Five

se opravicujem...slo je za 85 konjski model ki ima 5 prestav...mislim pa da nebi nabil vecje porabe s tem 105 konjskim modelom 8)

Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Zdravo

Do sedaj sem samo bral to temo, zdaj pa sem se odlocil, da se jaz povem svoje, preden boste lastnika tega nesrecnega kengoruja prepricali, da je z porabo in avtom vse OK.

Mislim, da je poraba cca 7.5l/100km za 1.5 dCi motor pa ceprav v Kangoo-ju vseeno pretirana (Trafic 1.9 porabi cca 8.3l/100km :roll:). Avto bi po mojem prepricanju moral imeti ob dokaj normalni voznji porabo nekje 5.5-6l/100km. Tudi kar se tice tovarniskih podatkov o porabi goriva, meni osebno tista srednja vrednost, torej podatek za kombinirano voznjo zelo sovpada z mojo porabo.

Na Cliu II s podobnim dCi motorjem imam povprecno porabo z originalno dimenzijo gum ob dinamicni relacijski voznji (140km/dan s cca 100km/h) cca 4l (z 45l naredim cca 1100km), ob dinamicni voznji po avtocesti (140km/dan s cca 140km/h) pa cca 4.5l/100km. Z 17" pa ne glede na to koliko ga mucim okoli 5l/100km. Deklarirana poraba po Renaultu 4.4l/100km kombinirane voznje.

Novi Kangoo se sicer razlikuje od prejsnjega, ampak vseeno po tezi, visini in sirini ne tako zelo, da ju ne bi bilo mogoce primerjati (OK ima sirsa in vecja kolesa :)). Po Renaultovih podatkih je poraba za Kangoo Storio in novi Kangoo z enakim motorjem (recimo dCi 70) prakticno enaka nekje 5.5l/100km v kombinirani voznji.

Moj Kangoo (sicer prejsnji model in 1.4 bencinar) porabi na 100km nekje 6 litrov (z 45l naredim cca 740km), ce ga vozim jaz (kombinirana voznja vecinoma avtocesta 140km/dan in kratke relacije 4x po 2km/dan) oziroma 7 litrov, ce ga vozi moja (2x po 1km na dan).

Tako da mislim, da z avtom nekaj ni vredu, tudi ce bo poraba padla za kak liter, ko se bo (ce se bo) utekel, bo se vseeno za kak liter previsoka.

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Odgovori