Zdravo
Do sedaj sem samo bral to temo, zdaj pa sem se odlocil, da se jaz povem svoje, preden boste lastnika tega nesrecnega kengoruja prepricali, da je z porabo in avtom vse OK.
Mislim, da je poraba cca 7.5l/100km za 1.5 dCi motor pa ceprav v Kangoo-ju vseeno pretirana (Trafic 1.9 porabi cca 8.3l/100km

). Avto bi po mojem prepricanju moral imeti ob dokaj normalni voznji porabo nekje 5.5-6l/100km. Tudi kar se tice tovarniskih podatkov o porabi goriva, meni osebno tista srednja vrednost, torej podatek za kombinirano voznjo zelo sovpada z mojo porabo.
Na Cliu II s podobnim dCi motorjem imam povprecno porabo z originalno dimenzijo gum ob dinamicni relacijski voznji (140km/dan s cca 100km/h) cca 4l (z 45l naredim cca 1100km), ob dinamicni voznji po avtocesti (140km/dan s cca 140km/h) pa cca 4.5l/100km. Z 17" pa ne glede na to koliko ga mucim okoli 5l/100km. Deklarirana poraba po Renaultu 4.4l/100km kombinirane voznje.
Novi Kangoo se sicer razlikuje od prejsnjega, ampak vseeno po tezi, visini in sirini ne tako zelo, da ju ne bi bilo mogoce primerjati (OK ima sirsa in vecja kolesa

). Po Renaultovih podatkih je poraba za Kangoo Storio in novi Kangoo z enakim motorjem (recimo dCi 70) prakticno enaka nekje 5.5l/100km v kombinirani voznji.
Moj Kangoo (sicer prejsnji model in 1.4
bencinar) porabi na 100km nekje 6 litrov (z 45l naredim cca 740km), ce ga vozim jaz (kombinirana voznja vecinoma avtocesta 140km/dan in kratke relacije 4x po 2km/dan) oziroma 7 litrov, ce ga vozi moja (2x po 1km na dan).
Tako da mislim, da z avtom nekaj ni vredu, tudi ce bo poraba padla za kak liter, ko se bo (ce se bo) utekel, bo se vseeno za kak liter previsoka.
LP, Primoz