OMV ali PETROL

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
A.F.
Kraj: Cerkno / Logatec

Odgovor Napisal/-a A.F. »

jst tankam na OMVju k zbiram nalepke :D ...ko ne zbiram nalepk pa tankam se na MOL-u...

Pa se nekaj me zanima - ce je kdo iz Logatca tukaj, ce ve, kdaj bodo odprli 24/7 crpalko v Zapolju? k izgleda ze vse zgrajeno in dokoncano, pa kr nocejo odpret...
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

R-gorazd napisal/-a:
miko 55 napisal/-a:
nightmare napisal/-a:Sej se ne rabs nic razburjat.Ma na Renaultove dizle nafta iz Petrola slabo vpliva saj imajo visokotlacne crpalke dosti bol obcutljive od ostalih znamk avtomobilou.Nebi rad da pride spet do kakega prerekanja ma vem,da ko sm se delou na servisu se je veckrat zgodil da so pumpe pocrkale Renault pa je potrdiu neustreznost goriva.
tocka 7.
Ja najlazje je laiku dokazat crpalkarju, da je avto crknu zarad njegovega goriva. :evil:
Avto se odpelje na pooblasceni servis, vse menjane dele se skladisci, vzorec goriva se shrani. in potem naprej.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

tocka 7.[/quote]

Ja najlazje je laiku dokazat crpalkarju, da je avto crknu zarad njegovega goriva. :evil:[/quote]

Avto se odpelje na pooblasceni servis, vse menjane dele se skladisci, vzorec goriva se shrani. in potem naprej.[/quote]

A se avto takoj pokvari ko nalijes pokvarjeno gorivo? A ti spravljas in shranjujes vse racune od tankanja? Kolk vem od slabe kvalitete goriva avto ne crkne ravno takoj, ampak se to nabira dolocen cas. Pa tud v postenost servisev ne bi bil ravno preprican, sploh ce je zadeva se v kaki garanciji.
Uporabniški avatar
miko 55

Se da ugotovit od kje je nafta. Nic bat
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Jst nardim z omw-jevim bencinom nekje 50-60km vec kot s petrolovim z enako voznjo na istih relacijah. Pri 11l povprecne si pa lahko sami zracunate kolk mi znese razlika. Majo lohka vsi isti bencin, pa dokler bom na omw delov vec kilometrov bom tankal na omw.

Pa recimo se en primer dam. Radovljica - Bled, izklopljena klima, ogret avto. Z omw bencinom pridem bp na 9.3-9.4, petrol tezko pod 9.8. Pa primerjava en dan z ostankom petrolovega(9.8), naslednji dan nalil polnega na omw(9.4).
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

miko 55 napisal/-a:Se da ugotovit od kje je nafta. Nic bat
kko se ugotovi s kerga bencinskega servisa je nafta ce pa vse bencinske tankajo iz istega rezervoarja na obali ? :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

86-4PJ napisal/-a:
miko 55 napisal/-a:Se da ugotovit od kje je nafta. Nic bat
kko se ugotovi s kerga bencinskega servisa je nafta ce pa vse bencinske tankajo iz istega rezervoarja na obali ? :lol:
Kdo ti je pa to reku?
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

kripo napisal/-a:OMV, Petrol, Tus, Mol ..vsi crpajo iz isteg abazena .. toliko za tiste ki pravite, da je nekje boljpi bencin ali pa dizel .. hihi
Slika
Uporabniški avatar
Blaz - coupe
Kraj: Dolenjska- Dvor

Odgovor Napisal/-a Blaz - coupe »

Zakaj pa je potem pred kakimi dvemi leti bil v oddaji Preverjeno na POP TV test goriva? Sicer, ce se ne motim niso izdali cigavo je bilo gorivo. Toda bilo je vec kot ocitno. In sicer, da se z OMVjevim prevozi vec km.

In moja izkusnja:

Vedno sem tankal na Petrolu 95 ali pa na OMV 100 oktanskega. OMV 100 oktanskega "hvalijo" in zato sem kar nekajkrat tudi jaz ga natocil pa ceprav je malo drazji.

Rezultat: Poraba skoraj enaka... Maksimalno 1 deci razlike na 100 kilometrov v prid 100 oktanskega.

Pred 3emi mesci pa sem zacel tociti OMV 95 oktanskega, in ne boste verjeli, razlika je vec kot ocitna. Do pol litra na 100 km.

Tako da vsem "bencinarjem":) priporocam da naredijo se primerjavo med Petrol 95 in OMV 95:)
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Glede tistega testa na Preverjeno ..

BULL SHxT! Naredili so 100km, potem pa pogledali, koliko goriva manjka .. in s tem so sli na TV .. glupost nema granica .. kaj cmo ..

Glejte, tkole je. en bazen. Vsi crpajo od tam (Petrol, OMV, younameit .. ). Ce pa naknadno kaksna crpalka (ne Petrol ali oMV ali ..) crpalka "razredci" gorivo, je pa to njena zadeva, ne pa firme. Tako da reci, da je OMV ali Petrol ali pa TUS, ce se ze gremo nekaj, boljsi, nikakor ne drzi.

Pol litra pri enem celem tanku, ti pa tudi pri isti crpalki, na isti poti, ob istih razmerah, ni nobeno odstopanje. Je se vse v mejah statisticno nepomembnih razlik. To pomeni, da si imel mogoce 2x vec rdeco luc, al pa enkrat vec prehiteval, pa je razlika tu.

Ce hocete imeti nekaj oprijemljivega, naredite 20 8al pa vsaj nekajkrat toliko!) tankov z OMV gorivom, 20 s Petrolom in potem poglejte, ce je kaksna razlika. Ampak pazite! Ce vam pri enem pije 5.6L, pri drugem pa 5.7, to se vedno NI statisticno pomembna razlika in trditve, da je eno gorivo boljse od drugega, ne drzi ..

Pejte malo na www.poraba.com .. pa preglejte koliko pijejo avtomobili na razlicnih crpalkah. Ampak se vedno .. ti podatki ne morejo biti statisticno pomembni in ne drzijo vode. Je premalo vnosov.

Vse ostalo je ugibanje 8)
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Tankam vecina na Petrolu in manjkrat na OMV. Do sedaj se mi je parkat zdelo da z OMV naredim manj kilometrov ampak spet ne dajem velikega poudarka na to.

Prej kot v kvaliteto goriva bi podvomil, da sama crpalka pokaze vec goriva, kot sem ga dejansko natocil v rezervar. Verjemite, to se da narest. Veliko oz. vecina pump je v upravljanju pri t.i. privatnikih, ki decimalke zaokrozujejo vsak po svoje, na polnem tanku se pa pozna.

In ze tri leta tankam na Petrolu pa mi avto se vedno gre oz. mi ni crknilo nic v zvezi z gorivom, tako da jaz zaupam vsaki pumpi v Sloveniji.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

spet malo vmes - tankam Petrolovo nafto v Renaulta in nobenih problemov. ;)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
miko 55

Tole s samimi crpalnimi avtomati je bosa. Poglej na stevec, pa bos videl ene zige. Pomenijo da je naprava kontrolirana. Kdor je s takole izjavo uletu je, se vedno zgubu. Je pa res da so doloceni prijemi, kako dobis kancek vec goriva.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Miko 55 nam zaupas skrivnost? :P
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

jero_13 napisal/-a:Miko 55 nam zaupas skrivnost? :P