imam nadlezen problem in sicer, kadar je zunaj bolj toploh, mi zacne med voznjo ventilator kabine med obrato 2300 in 3100 pra nadlezno in glasno ropotat, kod da po necem podrsuje.
Ce v tem hipu izklopim ventilacijo, ropot izgine, tako da sem skoraj popolnoma preprican da drugo ne more bit. Ko pa je vklopljena klima pa je zadeva enaka, spet med 2300 in 3100 rpm ropota.
Mogoce je komu znano kaj bi bilo krivo za ta ropot ?
Kako se da prit do tega ventilatorja, kolikor sem gledal je za masino, za "tapeto", ampak tam se drugo ne vidi kot tapeta.
prosim za odgovore.
lp
Ropot ventilatorja kabine - Laguna II
hrup se ob povecanem pihanju NE poveca!MaTe0 napisal/-a:Dvomim da si ga bos lahko kr sam spucal. Bos vrjetn mogo it na servis da ti menja to resetko. Nekaj je blo ze govora na forumu z drugimi avti, da pa se ropot poveca pa je dokaj logicno, saj pol se zrak bolj piha in resetka se bolj drgne ob nek del.
Pa ti zraven ropotanja se kaj trese?
Jaz sem na Meganu II imel podoben problem. S tem, da se je poleg ropotanja tresla se armaturka. Na koncu se je izkazalo, da je v ventilator prisel kos izolacije. Ko ga je ventilator vrtel, je prislo do hrupa in zaradi ekscentra se do tresenja (pri najvisji stopnji).
Mehanik je moral podreti armaturko, ker je dostop do ventilatorja z zgornje strani ohisja.
Aja, pa se to: na uradnem servisu so mi omenili 200eur
. Na koncu mi je mehanik tole zrihtal za 30eur, pa se par crknjenih luck zamenjal spotoma.
lp,
Luka
Jaz sem na Meganu II imel podoben problem. S tem, da se je poleg ropotanja tresla se armaturka. Na koncu se je izkazalo, da je v ventilator prisel kos izolacije. Ko ga je ventilator vrtel, je prislo do hrupa in zaradi ekscentra se do tresenja (pri najvisji stopnji).
Mehanik je moral podreti armaturko, ker je dostop do ventilatorja z zgornje strani ohisja.
Aja, pa se to: na uradnem servisu so mi omenili 200eur
lp,
Luka