Pozdravljeni danes sem kupil laguno 1,9 dci in ze se mi je pojavila tezava, ker mi ne zaklepa sovoznikovih vrat. ko avto zaklenem se vsa vrata lepo zaklenejo le sovoznikova ne, zanima me ce se to da po domace odpravi oz ali moram iti na servis? Potem ne vem kako se uporablja funkcija keyless go (na kljucu pritisnem lock-avto, pa se nic ne odklene, ko se dotaknem rocke). Potem sem pa opazil da avtomatska klima ne dela kot bi morala, ce spremenim lokacijo pihanja zraka mi vedno piha v obraz(razen ce moram kej carati in pritisniti). A je normalno da se je lucka na klimi ac enkrat gori in drugic ne(se mogoce sama vklaplja in izklaplja).Hvala za odgovore.
Jaz imam Laguno l2000 in se mi prav tako niso zaklepala oboja zadnja vrata... Nato sem z WD-jem in prilozeno cevko mocno nasprical v odprtino, kjer je zaklep in ze nekaj casa, vrata delajo brezhibno!
Ce se ti vrata ne zaklenejo je kriv nosilec kljuke. Na servisu ti bodo zamenjali celo kljucavnico. Cena 170eur + delo. Kriv pa je samo en senzor, ki stane 20-40 centov! Tudi meni je zastekal en senzor, s tem da avto "misli" da so vrata vedno zaprta, zato se mi pa vrata zaklenejo.
A se tega senzorja se nebi dalo nikjer dobiti? se da to nekako ceneje popraviti? Je ze komu uspelo? Ce je samo en senzor problem potem mislim da bi se mogoce dalo samo senzor zamenjati oz. poraviti.
Senzor je v nosilcu kljuke in je baje zalit, kao da se ga ne da narazen dobit. Spet drugi trdijo da se ga da narazen vzet. Meni ni uspelo... Ce ga dobis narazen, si zmagal.
[quote="dunstar"]ja dobil sem garancijo na avto in sicer 2 meseca./quote]
Ce kupis vozilo od pravne osebe, kar avtohisa je potem ti po zakonu pripada 6 mesecev garancije ne glede na to, kaj so ti oni ponudili (edino ce ti dajo daljsi rok kot 6 mesecev), tak da nic sparat. Meni je tudi po nekem casu, ko sem kupila avto, crknil egr ventil in so mi ga popravili pod garancijo.
Bil sem na servisu kjer sem avto kupil, in zaklepanje desnih vrat so mi popravili, sedaj dela vse ok samo me ena stvar moti. Po moje mi niso zamenjali celotne kljucavnice ampak so verjetno nekaj carali, ker mi tudi povedati niso hoteli kaj so naredili. Avto mi niso popravljali na renault servisu ampak sem ga mogel peljati k enem vaskem elektricarju kateri je njihov pogodbeni.Sedaj se pa pojavlja cuden zvok pri odklepanju avta, avto vec ne klikne ampak, cudno zaropoce, ne vedno, vecinoma. Pri zaklepanju avta je zvok normalen, le pri odklepu je nekaj cudnega. Sej je dejansko stvar popravljena in je kar sem hotel, ampak me to moti ker vem da bom verjetno kmalu spet pri njih, le da takrat garancije vec ne bo vec.