ne zaklepa-laguna 1,9dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

ne zaklepa-laguna 1,9dci

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Pozdravljeni danes sem kupil laguno 1,9 dci in ze se mi je pojavila tezava, ker mi ne zaklepa sovoznikovih vrat. ko avto zaklenem se vsa vrata lepo zaklenejo le sovoznikova ne, zanima me ce se to da po domace odpravi oz ali moram iti na servis? Potem ne vem kako se uporablja funkcija keyless go (na kljucu pritisnem lock-avto, pa se nic ne odklene, ko se dotaknem rocke). Potem sem pa opazil da avtomatska klima ne dela kot bi morala, ce spremenim lokacijo pihanja zraka mi vedno piha v obraz(razen ce moram kej carati in pritisniti). A je normalno da se je lucka na klimi ac enkrat gori in drugic ne(se mogoce sama vklaplja in izklaplja).Hvala za odgovore.
dunstar

ja avto sem kupil v avto hisi in grem v ponedeljek nazaj. zakaj se ne zaklepajo sovoznikova vrata me najbolj skrbi, ker nimam garaze.
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Emilo »

Jaz imam Laguno l2000 in se mi prav tako niso zaklepala oboja zadnja vrata... Nato sem z WD-jem in prilozeno cevko mocno nasprical v odprtino, kjer je zaklep in ze nekaj casa, vrata delajo brezhibno!
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Ce se ti vrata ne zaklenejo je kriv nosilec kljuke. Na servisu ti bodo zamenjali celo kljucavnico. Cena 170eur + delo. Kriv pa je samo en senzor, ki stane 20-40 centov! Tudi meni je zastekal en senzor, s tem da avto "misli" da so vrata vedno zaprta, zato se mi pa vrata zaklenejo.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

ce si kupil v avtohisi pojdi takoj nazaj in zahtevaj odgovore !
Slika
dunstar

A se tega senzorja se nebi dalo nikjer dobiti? se da to nekako ceneje popraviti? Je ze komu uspelo? Ce je samo en senzor problem potem mislim da bi se mogoce dalo samo senzor zamenjati oz. poraviti.
dunstar

ja dobil sem garancijo na avto in sicer 2 meseca. V ponedeljek grem na servis pa naj se ukvarjajo s tem.
Uporabniški avatar
denisn

Senzor je v nosilcu kljuke in je baje zalit, kao da se ga ne da narazen dobit. Spet drugi trdijo da se ga da narazen vzet. Meni ni uspelo... Ce ga dobis narazen, si zmagal.
denisn
Slika
Uporabniški avatar
anyy
Kraj: Hoče

Odgovor Napisal/-a anyy »

[quote="dunstar"]ja dobil sem garancijo na avto in sicer 2 meseca./quote]

Ce kupis vozilo od pravne osebe, kar avtohisa je potem ti po zakonu pripada 6 mesecev garancije ne glede na to, kaj so ti oni ponudili (edino ce ti dajo daljsi rok kot 6 mesecev), tak da nic sparat. Meni je tudi po nekem casu, ko sem kupila avto, crknil egr ventil in so mi ga popravili pod garancijo.
Renault Laguna Grandtour 1.9dci priv.lux l.04
Uporabniški avatar
F3KO

Odgovor Napisal/-a F3KO »

@anyy

lahko kako utrdis tvojo trditev, glede 6 mesecne garancije avtohise ob nakupu vozila?

ali je to samo kak gostilniski pogovor :roll:

lp
Uporabniški avatar
denisn

O tem sem tudi sam bral, da je 6 mesecev garancije, samo ne vem kje.
denisn
Slika
dunstar

A je mogoce kaksen pravnik med vami, ali mogoce kje pise crno na belem.

Bil sem na sevisu glede zaklepanja in so me takoj narocili, tako jutri avto peljem na servis, ce bodo takoj zrihtali ali pa dobim nadomesten avto.
Uporabniški avatar
denisn

Malce pobrskaj po http://www.zps.si/ sigurno kaj najdes.
denisn
Slika
dunstar

Bil sem na servisu kjer sem avto kupil, in zaklepanje desnih vrat so mi popravili, sedaj dela vse ok samo me ena stvar moti. Po moje mi niso zamenjali celotne kljucavnice ampak so verjetno nekaj carali, ker mi tudi povedati niso hoteli kaj so naredili. Avto mi niso popravljali na renault servisu ampak sem ga mogel peljati k enem vaskem elektricarju kateri je njihov pogodbeni.Sedaj se pa pojavlja cuden zvok pri odklepanju avta, avto vec ne klikne ampak, cudno zaropoce, ne vedno, vecinoma. Pri zaklepanju avta je zvok normalen, le pri odklepu je nekaj cudnega. Sej je dejansko stvar popravljena in je kar sem hotel, ampak me to moti ker vem da bom verjetno kmalu spet pri njih, le da takrat garancije vec ne bo vec.
Uporabniški avatar
denisn

Verjetno je bilo mikrostikalo zanic.
Slika

Ce so ti zamenjali z kao originalnim je stvar resena. Ce pa sumis, da so ti nekaj zasmuglali, pa zahtevaj pojasnilo in rezervni del.

Jaz sem ga prejsnji teden sam menjal.
denisn
Slika
Odgovori